God udvikling på School of Excellence (del 2)

Tilfredshed på School of Excellence

Nu hvor sommerferien er ved at snige sig ind over det ganske land, så fik FCK.DK sig en snak med Sune Smith-Nielsen fra School of Excellence, og fik en kort status på hvordan det gik ungdomsholdene i den forgangne sæson.

Af Jan Eliassen
Hvordan er det overordnet gået for School of Excellence:

- Det altoverskyggende mål for os er, at udvikle spillere til Superliga-truppen, og at vi efter sommerferien har fire spillere der får en fuldtidsaftale med F.C. København er en kæmpe succes for os. Tre af spillere er endda taget med førsteholdstruppen til Østrig på træningslejr, mens den fjerde spiller starter med at blive udlånt. Så for os er tre mand et meget højt antal, og det er naturligvis meget tilfredsstillende at vide at Cornelius, Busk og Remmer var var i flyet til Østrig.

- At vi er lykkedes med at få så mange spillere ind i førsteholdstruppen, er et af de første resultater af et kontinuerligt stykke arbejde med at udvikle vores trænings- og præstationsmiljø. Det arbejde lægger vi stadig mere på, vi bliver hele tiden klogere og mere og mere afklarede om hvor vi skal forbedre os. Vi ved også i langt højere grad, hvor langt vi er nået inden for de enkelte paremetre.

I tiden med School of Excellence er antallet af U-landsholdsspillere vokset, og om det sagde Sune:

- Da vi startede School of Excellence havde vi seks U-landsholdsspillere, og nu er vi oppe på at have 16 styks, hvoraf to af dem er i selve Superligatruppen, Delaney og Toutouh, mens de resterende 14 alle er fra School of Excellence. Det er for os et af de sikre tegn på, at vi har en positiv udvikling, og at vores trænings- og præstationsmiljø konstant bliver forbedret.

Status på U19-holdet
- U19-holdet er vores flagskib, og de har haft en sindssygt imponerende sæson. Dels har de leveret spillere til Superligatruppen, men selve holdet har også haft succes - og vi er meget stolte og tilfredse med, at U19 vandt mesterskabet.

Men et er at vinde, noget andet er at gøre det på den rigtige måde. Sune forklarede:

- I og med at man har så godt et hold, så bliver alle bedre, alle presser hinanden og det gavner både den enkelte spiller og dermed holdets succes. Det er til stor gavn for spillerne at lære at spille med om DM-titlen, det skal man lære som spiller i F.C. København, man skal lære at levere varen i de afgørende kampe.

- Vi ser U19 mesterskabet som den vigtigste titel i U-regi i Danmark, men for os gælder det også om, at mesterskabet skal vindes udfra de principper vi opstiller - og her kan jeg heller ikke rose træner- og lederteamet nok, for de har ydet en kæmpe indsats anført af Brian Riemer, der i hverdagen har ydet en stor personlig indsats og hele vejen igennem har holdt et høj fagligt niveau.

Status på U17-holdet
- U17-holdet har haft en tilfredsstillende sæson udfra de præmisser de har haft. De har haft en del skader, og har også leveret en del spillere til U19-holdet, men det positive ved det har været, at andre spillere så har fået deres gennembrud. U17-holdet sluttede af med et rigtig godt forår, og fik kæmpet sig på på 5. pladsen.

U17-holdets træner Jan Michaelsen stopper efter denne sæson, da han skal starte som træner for U17-landsholdet, og Sune ville både takke Jan Michaelsen for hans indsats samt ønske ham held og lykke:

- Vi må desværre sige farvel til Jan, men vi kan kun sige tak for den store indsats han har leveret. Jan har jo mere eller mindre været med fra starten af, og han har i høj grad bidraget til udviklingen af vores miljø takket være hans stor faglighed. Vi kommer til at miste en træner med stor taktisk viden og indsigt i fodbold, og vi kommer helt sikkert til at savne ham i dagligdagens faglige diskussioner her på School of Excellence - men selvom vi kommer til at savne ham, så kan vi kun sige held og lykke med jobbet i DBU.

Status på U14 og U15-holdet
-  Begge hold har haft en tilfredsstillende sæson, selvom ingen af holdene fik hevet 1. pladser i land. Begge mandskaber har dog haft en rigtig god udvikling, og det samme har spillerne. Vi nærmer os mere og mere et koncept og en spillestil som er tilpasset og udviklet til aldersgruppen. Begge hold har også deltaget i et stærkt besat internationale turneringer, hvor spillerne er blevet matchet godt - og vi har set at flere af vore spillere evner at spille på årgangen over.

Også U15-holdet er leveringsdygtig til ungdomslandsholdene, og det glædede Sune Smith-Nielsen rigtig meget:

- Vi er meget tilfrede med, at fire af vores spillere fra U15-truppen er udtaget til U16-bruttolandstruppen, og kan samtidig give en del af æren til vores glimrende samarbejdspartner Johannesskolen, hvor alle fire drenge har deres daglige gang.

Og med disse ord var det blot at siger GOD SOMMER til alle!