Træningslejr i Portugal

Tætte kampe, men mange sejre mod svenske testmodstandere

Gennem årene har vi spillet en hel del træningskampe mod svenske modstandere, og vi har set nærmere på de 10 seneste siden 2015.

Af dem har vi vundet fem, spillet fire uafgjort og tabt en enkelt efter straffesparks-konkurrence. Det fortæller de tørre tal, inden vi i dag møder IF Elfsborg og på fredag møder AIK.

Vigtigst er dog, at det normalt har været tætte og jævnbyrdige opgør, som har haft god værdi som træningskampe.

Vi har oftest mødt svenske hold i vores vinter-forberedelser og sjældnere om sommeren. De to seneste svenskerkampe blev også spillet i Portugal, og sidste år, den 5. februar, slog vi Halmstads BK 2-1 på mål af Karamoko og Pep Biel på straffe.

Mamoudou Karamoko
Karamoko er med i Portugal i år, men ikke aktuel til Elfsborg-kampen. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

I 2020 spillede vi 0-0 med IFK Norrköping i en kamp, hvor vi ellers havde chancer nok til at vinde, men svenskerne havde også et par stykker, som Kalle Johnsson reddede i fin stil.

Da der skulle findes en vinder, måtte de to hold til 11-meter pletten, og her tabte vi 1-3. Michael Santos scorede, og Daramy, Zeca og Nelsson brændte.

Spillerne går på banen mod Norrköping. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

I vinteren 2016 mødte vi to svenske hold under træningslejren i Dubai, og der var nogle hidsige dueller og gnistrende temperamenter, da vi slog Malmö FF 1-0 på et Delaney-mål fem minutter før pausen.

Blandt andet lænede Markus Rosenberg sig op ad et rødt kort, men som Ståle sagde: “Jeg lever fint med de hårde dueller, jeg vil også hellere, at vi spiller 11 mod 11, så det var OK.”

Galleri: MFF-FCK
Der var tilløb til lidt "nabo-stridigheder"... Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

Det gik mere fredeligt for sig nogle dage senere, da vi slog AIK 1-0 på et sent sejrsmål af Bashkim Kadrii.

Bashkim blev matchvinder mod AIK. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

Faktaboks: Svenske testkampe siden 2013