Tålmodigheden blev belønnet

Ståle og trænerteamet havde ændret på seks pladser siden Ajax-kampen – én nødtvungent på grund af Rasmus Falks skade (men han skulle nok under alle omstændigheder have hvilet i dag) og én på grund af Zankas karantæne i returkampen på torsdag, så Jores Okore – der ”vandt” stopperduellen med Antonsson – lige kunne få en kamp sammen med Erik Johansson.

Københavnerne satte sig på spillet fra første fløjt, men esbjergenserne var dog lige oppe og true lidt i de første minutter, hvor Okore bl.a. måtte heade et indlæg til hjørne. Men efter fem minutter var det centimeter fra 1-0 til løverne, da Verbic elegant tog bolden med i feltet og var tæt på at sende den mellem benene på Jeppe Højbjerg, men Esbjerg-keeperen fik lige akkurat afværget til hjørne.

Et par minutter senere indtraf en episode, som man ved første øjekast ikke tillagde den store betydning, men som desværre viste sig at være meget værre end først antaget. I jagten på en fremlægning fra Høgli blev serberen trådt kraftigt i hælen af en esbjergenser, men efter at have humpet lidt rundt, fortsatte han ufortrødent resten af halvlegen. I pausen viste det sig imidlertid, at han fik et temmelig voldsomt kødsår, som klublæge Morten Boesen måtte sy både ind- og udvendigt, og derfor er han formentlig ude mod Ajax og Silkeborg den kommende uge.

Pavlovic er nok ude et par uger med et kødsår i hælen

Vi dominerede nu spillet massivt, mens vestjyderne også stod meget lavt med “frontløberne” Nabil og Söder midt på egen halvdel, når vi havde bolden. Og det havde vi meget, så possession i store perioder lå omkring 70-30. Og chancer var der også, selv om det ikke lykkedes at spille dem lige så store som Verbics.

Efter ca. 20 minutter havde Kusk en god mulighed lidt uden for feltet, da Santander lagde bolden til rette for ham, men skød lidt forbi, og et par minutter efter fik Santander selv blokeret et skud i feltet, og det samme gjorde Høgli på returbolden.

Efter 26 minutter var den norske back meget tæt på at åbne scoringen, da Ludwig lavede en tunnel på Kakabadze og slog bolden på tværs, men en fantastisk refleksredning forhindre Høgli i at hugge kuglen ind ved den ene stolpe.

Der kom som sædvanlig mange fine indlæg fra Ludwigs venstre fod

Lidt efter den halve time bemærkede man et udmærket hovedstød på Nedre C, da Robin var langt ude af eget felt og losse kuglen væk, men ellers var vores svenske keeper ikke meget i boldberøring. Det var hans kollega Højbjerg til gengæld og brugte ofte mere tid på at tage målspark, end nogle af vores spillere bruger foran spejlet efter en kamp.

Vestjyderne fik dog et par kontramuligheder inden pausefløjtet, men Mabil sparkede forbi mål fra spids vinkel, da Tsimikas havde spillet ham fri, og i slutminuttet var han på færde igen, men måtte se Robin halvklare - og Robin Söder mangle 10 centimeter i at få hovedet på returbolden.

Set med københavnske øjne ville en jysk pauseføring nok også have lignet tyveri ved højlys dag, men omvendt har de nok været ganske tilfredse med de første 45 minutter og ærgret sig over, at de ikke lige fik noget i rusen, når der nu var fisk i farvandet. Eller hvad man nu siger…

2. halvleg kom de til gengæld ikke meget til fadet, og inden der var spillet et kvarter, havde vi sat tingene på plads og bragt os foran 2-0. Santander åbnede scoringen, da Kusk prøvede at finde ham på kanten af feltet med en flad pasning - og Katsikas og Nordvik fik i fællesskab snittet bolden videre til Santander, så han var fri i feltet og passerede Højbjerg med en flad inderside.

På vinderkurs - Santander har scoret!

Kort efter var Corner - der havde afløst Pavlovic i pausen tæt på at nå frem til en bold, som Santander headede på tværs, men Højbjerg nåede at få verfet bolden til hjørne. Men da Ludwig smækkede hjørnet ind over, blev det dyrt for Esbjerg, at de helt glemte at passe på Corner, som uhindret steg til vejrs ved forreste stolpe og pandede bolden i i nettet.

Corner stiger til vejrs og header 2-0-målet ind

To minutter efter burde Corner have haft straffe, da Nordvik hægtede ham bagfra i feltet, men Peter Kjærsgaards fløjte var tavs. Det var Toutouh ikke, så han fik gult kort for protester - han var to minutter før kommet ind i stedet for Verbic, der holdt en times tid og gjorde det ganske fornuftigt i betragtning af hvor længe han har været ude.

Mens kampen så småt gik i såkaldt cruise control-mode fik Høgli endnu en god mulighed 20 minutter før tid, da han fik bolden af Gregus i feltet, men igen parerede Højbjerg hans afslutning til hjørne. Nordmanden blev dog lidt efter kåret som løvernes Man of the Match med over halvdelen af stemmerne, og det vakte stor jubel i Telia Parken, hvor Nedre C også forsøgte at lokke ham med “Four more years”.

Tom Høgli - kåret til Man Of The Match i dag

Det løb er dog nok kørt, og det var kampen også, for der skete ikke meget mere, før Peter Kjærsgaard fløjtede af for løvernes Superliga-hjemmekamp nr. 44 i træk uden nederlag. Dermed er vi også stadig ubesejrede her, hvor der kun mangler en enkelt kamp i Superligaens grundspil plus 10 kampe i slutspillet - og vi fører med 12 point.