Svingende Old Boys start

FCK Old Boys indledte efterårssæsonen med en pokalkamp i Toksværd, som for mange vel højest er kendt som et byskilt på landevejen mellem Næstved og Rønnede men i virkeligheden er en hyggelig by med en glimrende opvisningsbane og et kvalificeret old boys hold primært bestående af lokale beboere. FCK Old Boys kom sikkert videre til 1/8-finalen i pokalturneringen med en 5-0 sejr via 3-0 ved pausen, så der var begrænset spænding om udfaldet af kampen, men Toksværd havde stor ære af kampen ved hele tiden at ville ”spille spillet”.

To dage senere var der på hjemmebane efterårspremiere i KBU’s 1. division mod B93 fra bunden af rækken, så det lignede en overkommelig opgave, også selvom FCK Old Boys var uden et par af profilerne. Til gengæld var der debut til to tidligere FCK-profiler, nemlig Benny Gall og Diego Tur, så optimismen fejlede ikke noget. Det skulle da lige være, at den måske var for stor, for kampen endte med en overraskende 2-1 sejr til B93 efter to forsvarsfejl og flere gange ”stolpe ud” for FCK.

I kampen efter ventede rækkens bundhold Rødovre, som var rendt ind i en regulær lussing på 11-0 i den omvendte kamp i foråret. Der var derfor noget at revanchere for Rødovre, og der var heller ikke mange gengangere hos forstadsholdet fra forårets indbyrdes kamp. Muligheden for revanche blev rigtig lovende, da der var spillet et kvarter af første halvleg, hvor Rødovre bragte sig på 2-0 med hurtigt omstillingsspil på recepten. Endnu en kold dukkert for FCK Old Boys’ ambitioner om at vinde rækken lå i luften, men inden for to minutter i slutningen af 1. halvleg fik Decko og Lønstrup bragt balance i regnskabet til pausestillingen 2-2.

FCK Old Boys indledte 2. halvleg i stor tiltro til at kunne afgøre kampen til egen fordel, men efter fem minutter fik Rødovre igen bragt sig i spidsen, og nu så det igen sort ud for ambitionerne om at vinde rækken. Særligt da der fulgte 20 minutters mere ”stolpe ud” mod et heroisk tacklende Rødovrehold, men med 10 minutter igen kom så udligningen på langskud fra Lønstrup og kort efter sejrsmålet ved indskiftede Klaus Jensen, med en inderside i bedste Jon Dahl-stil. Situationen for FCK Old Boys er nu, at holdet ikke længere selv kan afgøre 1. pladsen, så det er imod odds, men håbet lever.

Spille- og resultatmæssigt en skuffende indledning på efterårssæsonen men dog skal Lønstrup fremhæves for to overbevisende indsatser, der efter begge kampe næsten gav fuldt hus af stemmer som dagens bedste spiller hos FCK Old Boys.

I 1/8-finalen i pokalturneringen var modstanderen Skovshoved på hjemmebane og med Skovshoveds placering som nr. 3 i rækken var der stor respekt for dem, oven på problemerne mod to bundhold. Over en bred kam var holdet mod Skovshoved noget stærkere besat end til de to turneringskampe, men det med respekten er altid en vigtig faktor, når der skal ydes maksimalt, og det blev der mod Skovshoved. Efter fem minutter stod det 2-0 til FCK Old Boys på mål af Birn og Decko og en Skovshoved-reducering ved Lars Melvang viste sig hurtigt at være kosmetisk efter scoringer af CV og Mio til pausestillingen 4-1. Herefter var spændingsmomentet væk, men det hindrede ikke to flotte scoringer af Martin Johansen og Kenny Larsen i 2. halvleg til slutresultatet 6-1 og sikkert avancement til kvartfinalen, hvor AB venter.

Kampen mod Rødovre blev i øvrigt glimrende ledet af tidligere danmarksmester med KB, Bo Fosgård, og kampen mod Skovshoved blev lige så glimrende ledet af tidligere SAS Liga dommer Jan Hald, så det er ikke kun på spillerfronten, at der er tidligere eliteudøvere i old boys-rækken.

Succesfuld deltagelse i to turneringer medfører rig mulighed for samvær med holdkammeraterne, så allerede lørdag og mandag er FCK Old Boys i aktion i to udekampe mod Skovshoved og B1908, og ugen efter er der topkamp mod AB 70 og med stor sandsynlighed pokalkvartfinalen mod AB. Det giver 8 kampe på 25 dage, og det overgår endda de nuværende stjerners kampprogram . . . . . men der er selvfølgelig den væsentlige forskel, at på old boys er der ikke træning mellem kampene.