Svensk dommer onsdag aften

Jonas Eriksson er 39 år gammel og er en rutineret herre. Han har dømt i Allsvenskan siden 2000, dømt europæiske kampe siden 2002 og har fra sæsonen 2009/10 været at finde i UEFA’s øverste dommerkategori ELITE

Det gør Jonas Eriksson til den højest rangerede svenske dommer i UEFA’s dommersystem.

På trods af sine mange år i international fodbold, så har han hverken dømt det danske landshold i betydende kampe eller nogle af de danske klubhold i de europæiske turneringer.

Han har dømt en enkelt venskabskamp med deltagelse af Danmark. Det var den 9. februar 2011 i PARKEN, hvor Danmark mødte England og tabte 1-2. En række nuværende og tidligere FCK’ere fik alle spilletid i den kamp, idet Mathias ’Zanka’ Jørgensen, Christian B. Poulsen, Lars Jacobsen, William Kvist, Michael Silberbauer og Martin Vingaard alle kom på græs.

Jonas Eriksson har dog dømt F.C. København en enkelt gang – det var i februar 2005, hvor F.C. København på udebane mødte Brøndby IF i den hedengangne turnering Royal League. Kampen blev domineret fra start til slut af F.C. København, og Michael Silberbauer sikrede med to scoringer en københavnsk 2-0 sejr – og så fik dommer Eriksson endda også lov til at flashe et rødt kort, for kort før tid blev Brøndby IF’s Per Nielsen udvist efter at have dirigeret en bold i nettet med den ene hånd. Det gav naturligvis et rødt kort, og da Brøndbys anfører allerede havde fået et gult kort, så var det farvel og tak.

Denne sæson
Jonas Eriksson har i dette efterår dømt to kampe i gruppespillet i UEFA Champions League. Den 1. oktober dømte han kampen mellem AFC Ajax og AC Milan. Kampen så længe ud til at slutte 0-0, men i det 90. minut bragte Denswil AFC Ajax foran 1-0, men på trods af den sene føring, så fik AC Milan alligevel et point med hjem, for i det 4. minuts overtid udlignede Mario Balotelli på det straffespark, som dommer Eriksson havde tildelt gæsterne.

Næste Champions League opgave for Jonas Eriksson var i 3. spillerunde, hvor han i London dømte opgøret mellem Arsenal FC og Borussia Dortmund. Tyskerne kom foran i 1. halvleg ved Henrikh Mkhitaryan, Arsenals Olivier Giroud udlignede kort før pausen, men i det 82. minut sikrede Robert Lewandowski gæsterne en 2-1 sejr.

De øvrige dommere
Jonas Eriksson bliver assisteret på linierne af Mathias Klasenius og Daniel Wärnmark, Kampens 4. dommer er Mehmet Culum.

De to bagliniedommere eller ”Additional assistant referees” er Stefan Johannesson og Markus Strömbergsson.