Superligakamp nummer 75 mod Brøndby IF

F.C. KØBENHAVN VS BRØNDBY IF
Statistikken på ”F.C. København på hjemmebane mod Brøndby IF i Alka Superligaen” er god, og den er blevet bedre og bedre igennem de seneste mange år. Da derbyet var seks år gammelt, var antallet at sejre til de to hold nærmest identiske, når kampene havde F.C. København som hjemmehold. Siden da – og vi taler siden maj 1998 – har Brøndby IF blot vundet en Superligakamp over F.C. København i Telia Parken (2004).

Inden søndagens opgør har F.C. København 38 gange været hjemmehold i en Superligakamp mod Brøndby IF, 22 af dem er vundet, ni er endt uafgjort og syv gange har Brøndby IF vundet.

Overall har F.C. København og Brøndby IF mødt hinanden 74 gange i Alka Superligaen, 36 gange har F.C. København vundet, 17 er endt uden vinder og 21 gange har Brøndby IF trukket det længste strå. Målscoren er i F.C. Københavns favør og lyder 102-86 overall samt 60-41 i de 38 hjemmekampe.

F.C. KØBENHAVN OG ALKA SUPERLIGAEN 2015/16
I den forgangne runde måtte F.C. København tage hjem fra Randers med et enkelt point. Kasper Fisker bragte hjemmeholdet foran 1-0 i det 72. minut, men blot fem minutter senere udnyttede Federico Santander en forsvarsfejl, og sikrede F.C. København det ene point.

Det ene point gør, at F.C. København nu har 49 point efter 24 runder. Det er syv point mere end AaB på 2. pladsen, herefter følger SønderjyskE med 40 point samt FC Midtjylland og Brøndby IF med 39 point.

F.C. København har i sæsonens første 24 Superligakampe scoret 41 mål. To af de 41 mål er selvmål scoret af Kasper Pedersen og Lasse Nielsen fra henholdsvis AaB og OB, mens de resterende 39 mål er fordelt på Nicolai Jørgensen (7), Kasper Kusk (6), Federico Santander (6), Andreas Cornelius (5), Youssef Toutouh (5), Mathias 'Zanka' Jørgensen (3), Benjamin Verbi? (2), Thomas Delaney (2), Ludwig Augustinsson (1), Marvin Pourié (1) og William Kvist (1).

Ud af F.C. Københavns 41 mål i Superligaen er de 17 mål scoret før pausen – og de resterende 24 mål er sat ind efter pauseteen. Når der tælles mål imod F.C. København, er totalen 18 mål, syv styks i 1. halvleg og 11 styks i 2. halvleg.

BRØNDBY IF OG ALKA SUPERLIGAEN 2015/16
Brøndby IF er inden den 25. spillerunde at finde på ligaens 5. plads. Efter 1-0 sejren over OB i sidste weekend, har de slået et hul på fem point ned til netop OB på 6. pladsen, og kigger Brøndby IF opad i tabellen, er de kun tre point efter AaB på 2. pladsen. Ud af Brøndby IF’s 39 point er de 22 hentet hjemme, hvilket betyder, at de har hentet 17 point på udebane.

Brøndby IF har scoret 31 mål i Alka Superligaen, et af dem er scoret af Jens Jønsson fra AGF, mens de resterende 30 mål er fordelt på 14 spillere. Teemu Pukki har været farligst med syv Superligamål, herefter følger Johan Elmander (5), Ronnie Schwartz (4), Lebogang Phiri (3), Magnus Eriksson (2) og så er der ni spillere, der hver især har scoret en gang.

Brøndby IF’s 31 mål er fordelt 13-18 på de to halvlege. Brøndby IF har lukket 25 mål ind, 13 af dem er scoret før pausen mod 12 mål efter pausen.

HUSK at checke app’en VoresKBH, hvor der vil være yderligere information inden dagens hjemmekamp.