Statistik om FCK og tjekkerne

F.C. KØBENHAVN vs TJEKKISKE KLUBBER
Efter den første kamp mod FK Jablonec er F.C. København nu oppe på syv (betydende) kampe mod tjekkiske klubber i de europæiske turneringer. Tre af de syv kampe er vundet, en sluttet uafgjort og tre gange er det endt med københavnsk nederlag. Målscoret lyder 9-12.

Da Benjamin Verbic bragede bolden i mål til 1-0 i den første kamp, blev han den syvende FCK-spiller til at score mod en tjekkisk modstander. Dame N’Doye er – med tre mål – den eneste der har scoret mere end en gang, men det kan Verbic meget passende ændre på torsdag aften.

Hjemme i Telia Parken har F.C. København spillet tre kampe med tjekkiske klubber. I 1995 spillede F.C. København 2-2 mod SK Hradec Králové (CZE). 14 år senere blev AC Sparta Prag besejret 1-0, mens det seneste besøg fra Tjekkiet (2011) desværre endte med en 3-1 sejr til gæsterne fra FC Viktoria Plze?, holdet der for øvrigt i skrivende stund er forsvarende mestre i Tjekkiet.

FCK vs FK JABLONEC
F.C. København har nu mødt FK Jablonec tre gange, dog har to af kampene været træningskampe, og de kampe er derfor ikke inkluderet i den officielle Europa Cup statistik.

Fælles for de tre kampe mod FK Jablonec er, at det i alle opgørene kun har været det ene hold der scorede. F.C. København vandt en træningskamp med 3-0 tilbage i 2010, FK Jablonec i foråret 2015 med 2-0 og det seneste opgør i UEFA Europa Leagues 3. kvalifikationesrunde endte som bekendt 1-0 til F.C. København. Fortsætter denne resultatmæssige trend, altså 3-0, 2-0, 1-0, kunne det pege på en 0-0 kamp på torsdag – og det resultat vil heldigvis sende F.C. København videre til playoff-runden.

F.C. København kvalificerer sig til playoff-runden med sejr eller uafgjort, mens en sejr til FK Jablonec vil sende tjekkerne videre – medmindre den er på 1-0, dette resultat vil betyde forlænget spilletid og eventuelt straffesparkskonkurrence.

FK JABLONEC OG DEN HJEMLIGE LIGA
FK Jablonec spillede søndag aften deres anden kamp i den tjekkiske liga, denne gang på hjemmebane. Modstanderen var Bohemians Praha 1905, en klub der i sidste sæson sluttede midt i rækken, blandt andet takket være to nederlag til FK Jablonec.

Men denne gang undgik Bohemians Praha 1905 en nederlag, og faktisk var de rent stillingsmæssigt også tættere på de tre point end FK Jablonec. Bohemians Praha 1905 kom foran efter seks minutter ved Alejandro Acosta, den føring blev udlignet seks minutter senere af Tomas Wagner. Lige efter pausen kom gæsterne atter foran, denne ved Tomas Cizek, men endnu engang fik FK Jablonec udlignet – denne gang ved Lukas Masopust.

Efter to ligakampe er FK Jablonec noteret for 4 point. Det rækker til en 5. plads, a point med tre andre hold, men to point efter nummer FC FASTAV Zlín der som det eneste hold har de maksimale seks point.