Jens Stage

Stage besøgte Nummer 10

Jens Stage var på besøg på Nummer 10 i dag for at hente sine sidste ting og sige farvel til sine nu tidligere holdkammerater, så vi benyttede lejligheden til at høre, hvordan han havde oplevet de første uger i Bremen.

"Det har været en smule hektisk!" smilede Stage, som dog ikke var ret længe i Bremen, før turen gik videre sydpå.

"Jeg røg stort set direkte med på træningslejr i Østrig, men det var egentlig også sådan det skete, da jeg kom til København. Det er også den bedste måde at få nye kammerater på og lære sine nye holdkammerater at kende."

"Så det var perfekt både at træne med de andre og se dem lidt uden for banen, men det kan da også være lidt hårdt at starte direkte med en træningslejr på 11 dage," indrømmede Jens Stage. Spillerne havde fri i går og i dag, hvor han benyttede lejligheden til en tur til København.

"Der er noget med, at der altid er masser af Bremen-fans med, når holdet tager på træningslejr?"

"Ja, vi var i en by, der hedder Zillertal, og der var fyldt med Bremen-fans, mens vi var der. Til vores træninger var der ca. 500 hver gang, så det var meget sjovt. Det gør de altid."

Jens Stage
Jens Stage på træningsbanen for Werder Bremen. Foto. DeFodi Images via Getty Images


"Hvordan går det med sproget?"

"Det går sådan set fint nok, når jeg taler med én ad gangen, så forstår jeg stort set det hele og kan også svare. Men hvis andre snakker sammen på tysk, og det går lidt for stærkt, så kan jeg nok godt sidde og ligne et spørgsmålstegn."

"Og så nåede du også at få din uofficielle debut dernede?"

"Ja, jeg fik spilletid i 2. halvleg, da vi mødte Besiktas i lørdags. Det var kanon, for jeg har jo haft bøvl med bentøjet på det seneste, og det var jo skrækkeligt ikke at kunne være med til FCK's sidste kampe i foråret. Men det lykkedes jo heldigvis uden."

"Du nåede da heldigvis lige at blive klar til guldfesten?"

"Ha-ha, ja, der var det okay. Nej, vi har taget det stille og roligt i starten på træningslejren for at passe lidt på, så det blev også kun til en halv times tid mod Besiktas. Men det var fedt at komme i gang og også at komme hjem fra lejren og føle, at man havde været med til at spille kamp, selv om det ikke var så meget."

"Det lignede, at den gamle Jens var tilbage. Du nåede at få et gult kort på den halve time...?"

"Altså... jeg tabte bolden, og så var jeg jo nødt til at stoppe det, sådan har det altid været… Men det vigtigste er, at benet har det fint nu, og så bygger vi videre derfra, så jeg er helt klar, når vi skal spille om point."

Jens Stage og Jonas WInd
Hvem smiler mest efter Bundesliga-sæsonpremieren? Foto: Samy Khabthani, FCK.DK


"Og du skal møde Jonas Wind og Wolfsburg i sæsonpremieren i Bundesligaen?"

"Ja, det er meget sjovt, men hør lige, han har jo allerede sendt videoer af, hvordan han har lavet mål i en træningskamp... Men jeg sagde til ham, at det bliver anderledes, når vi skal mødes i turneringen, for jeg kender godt hans små numre."

"A propos numre, du har fået trøje nr. 6 igen, men du skal vel spille 8'er?"

"Ja, som udgangspunkt er jeg 8’er, men jeg er også typen, der ikke siger nej til en udfordring. Så hvis træneren siger, jeg skal spille noget andet, det kan være 6’er eller noget helt andet, så stiller jeg mig gerne til rådighed for holdet," slutter Jens Stage med præcis samme indstilling, som også gjorde ham til en vigtig og vellidt profil i de to sæsoner, han nåede at være i F.C. København.

Jens Stage
Foto: Lars Rønbøg, Frontzonesport