Stærk moral, da løverne vendte 0-1 til 2-1

Jævn og chancefattig indledning
Mikael Antonsson var sygdomsramt til dagens opgør, og da også Stadsgaard og Nilsson sad udenfor, blev Daniel Amartey udset til at spille pladsen ved siden af Zanka. En plads, der ikke er uvant for den stærke allround-ghaneser, som også har vikarieret som back her i efteråret. Lasse Lindbjerg var indkaldt til truppen som gardering.

Kampens første gode mulighed fik Alexander Kacaniklic efter seks minutters spil, da Claudemir fandt ham i højre side af feltet med en fremlægning, men han valgte at tage et træk for at få den over til sit venstreben, og den efterfølgende afslutning strøg forbi den nærmeste opstander.

Pusic bragte gæsterne i front midt i halvlegen
Ellers var det så som så med chancerne i en lige og jævnbyrdig affære, hvor gæsterne dog overlod mere og mere af spillet til hjemmeholdet for i stedet at lure på hurtige kontraer. Og det netop på en af disse, at de åbnede scoringen efter 22 minutters spil, hvor kampen havde udviklet sig til en lidt halvrodet affære. Men det havde tilfældighedens præg, da Robin Söders afslutning blev blokeret af Høgli og i stedet endte i den modsatte side af feltet, hvor Pusic stod helt fri og enkelt kunne udplacere Stephan Andersen fra hjørnet af det lille felt.

Hvor kampen hidtil havde stået lidt på vippen, tippede den nu over til Esbjergs fordel, og få minutter efter scoringen var Söder på spil igen og fik en ganske god skudchance lige uden for feltet, men sendte den et godt stykke over mål.

Skade tvang Pierre Bengtsson ud

Kort før den halve time slog vestjyderne igen kontra, og først åndede man lettet op, da Ryan Johnson Laursen ikke nåede frem til Söders indlæg tæt under mål... Lettelsen blev dog afløst af dybe panderynker, da Pierre Bengtsson kom til skade i den tætte kamp om bolden inde foran, hvor også Delaney og Pusic var involveret. Det var tilsyneladende Delaney, der var så uheldig at komme til at træde på svenskerens fod, og han måtte hjælpes fra banen og udgå.

Bashkim Kadrii kom ind, men ikke som back-afløser, for Ståle valgte at ryste posen med en mindre rokade, hvor Bashkim gik op foran, Nicolai ned på venstrekanten, Kacaniklic over i højre, Amankwaa ned på højre back, og Høgli over i venstre.

Det gav lidt nyt liv i det offensive spil, men det kan ikke skjules at løverne trods megen boldbesiddelse måtte gå til pause uden at have haft en eneste afslutning inden for målrammen – hvorimod Pusic kort før pausen headede tæt forbi på endnu en giftig kontra…

Som 2. halvleg udviklede sig må esbjergenserne ærgre sig over, at de ikke udnyttede den sløje FCK-halvleg til at bringe sig yderligere foran, for inden for de første 12 minutter fik hjemmeholdet ikke bare udlignet, men også bragt sig foran!

To mål på fem minutter ændrede kampen
Allerede efter 51 minutter var Corner tæt på at få afsluttet inde foran efter et langt Claudemir-indkast, men denne gang slap Esbjerg med skrækken. Den pågående 11’er var dog minuttet efter anledningen til et københavnsk frispark på baglinien, da Jonas Knudsen hægtede ham efter at Corner havde snydt ham med en tunnel. Kacaniklic sendte dødbolden ind i det tætpakkede felt, hvor Delaney kom højest og headede mod mål, og tæt ved den ene stolpe forlængede Claudemir bolden det sidste stykke i netmaskerne.

Og bare fem minutter efter var der kasse igen, og denne gang var det Corner selv, der fandt netmaskerne. Et fladt indlæg fra Bashkim lå lige en anelse bag forwarden, men køligt fik han tæmmet bolden, vendt rundt og indersidet bolden i nettet uden chance for Dubravka.

Esbjerg-pres, men ikke store chancer
Gæsterne appellerede heftigt for straffe små 5 minutter senere, da Amartey tilsyneladende havde hånd på et indlæg, da han kastede sig ned og prøvede at blokere et indlæg, men det medførte kun et hjørnespark fra dommer Michael Johansen, der ikke fik nogen vestjysk popularitetspris i dag.

Esbjerg havde bolden mere og mere i resten af halvlegen og pressede periodevis også godt på, men uden at komme frem til specielt farlige afslutninger – dertil stod den lidt alternative FCK-bagkæde simpelthen for godt. Amartey var et fyrtårn i firekæden og blev efterfølgende også kåret som Carlsbergs Man of the Match, og den ”nye” højre back Danny Amankwaa var en af de helt store oplevelser i 2. halvleg. I takt med at Esbjerg satsede mere og mere offensivt, blev der nemlig plads til kontrastød, og dem iscenesatte han 4-5 stykker af små lækre driblinger og lynhurtige rush op ad banen.

Alle sejre tæller - men nogle føles vigtigere end andre
Et af de sidste kostede tilmed Jonas Knudsen hans anden advarsel i kampen, da han kantede den hurtige 32’er ude ved sidelinien, og dermed måtte gæsterne slutte med 10 mand. Men som sagt kom de aldrig rigtig frem, selv om det selvfølgelig var spændende til det sidste, når det kun stod 2-1. Københavnerne var dog tydeligvis opsatte på ikke at gentage ”kunststykket” fra i torsdags, og alle mand gav sig 100 % i alle dueller i samtlige fire minutters overtid og bidrog derfor til at holde esbjergenserne fra fadet.

Alle sejre tæller, men nogle sejre føles vigtigere end andre, og den kategori placerer vi aftenens kamp under. Det var både godt for tabellen og moralen at vende 0-1 til 2-1, når man også tænker på nederlaget i Torino i torsdags. Der er jo stadig et hul op til toppen af Superligaen, der skal lukkes, og næste mulighed bliver om to uger, hvor Randers FC gæster Telia Parken.

Holdet: 1 Stephan Andersen – 2 Tom Høgli, 25 Mathias Zanka Jørgensen, 18 Daniel Amartey, 3 Pierre Bengtsson (34.: 9 Bashkim Kadrii) – 32 Danny Amankwaa, 6 Claudemir, 8 Thomas Delaney (anf.), 17 Alexander Kacaniklic (78.: 19 Rúrik Gíslason) – 29 Andreas Cornelius, 10 Nicolai Jørgensen (65.: 24 Youssef Toutouh)

Ikke benyttet: 21 Johan Wiland, 22 Steve de Ridder, 36 Brandur Olsen og 37 Lasse Lindbjerg