Ståle: - Pæn opadgående kurve

Ståle: - Pæn opadgående kurve

Oscar har lige scoret sit første mål for F.C. København i 3-0-sejren over Vejle...

 

F.C. København kunne atter sætte tre point ind på kontoen efter den overbevisende sejr mandag aften ude over oprykkerne fra Vejle Boldklub. Foran små 9000 tilskuere viste Ståle Solbakkens tropper igen momenter af fremragende offensiv spil, og sejren var aldrig i fare – nøgternt set skulle den endda måske have været et mål eller to større.

Det var da også en tilfreds cheftræner, der efter 3-0-sejren kunne gøre status efter en periode, hvor spillet til tider har været helt fantastisk og holdet samtidig har indløst billet til UEFA Cuppens gruppespil. Nu er der landsholdspause, og Ståle kunne kigge tilbage.

- Vi har spillet de seneste 7-8 kampe på et højt niveau og generelt haft en pæn opadgående kurve. I forhold til forårssæsonen synes jeg den store grund lægger i, at det vi laver på træningsbanen nu også giver sig udtryk i kampene, og det er jo altid dejligt, sagde cheftræneren.

Det kan gå helt galt

F.C. Københavns spillestil har over det seneste halve år udviklet sig til teknisk betonet fodbold med meget hurtig boldomgang. Det er en fornøjelse som tilskuer at se på, men selv ser cheftræneren nogle faresignaler:

- Vi spiller en type fodbold nu, hvor det kan se ud som om, at det kan gå helt galt engang imellem, og det skyldes at det her hold tænker anderledes end det fra eksempelvis Champions League-sæsonen. Derfor er jeg også meget glad for at vi har kvalificeret os til UEFA Cuppens gruppespil, hvor vi kan få noget international erfaring, for det har det her hold ikke meget af, og det er jeg sikker på kan komme til udtryk i nogle af vores kommende kampe, fortsatte Solbakken.

Et af de luksusproblemer Ståle har i øjeblikket, er hvem han skal placere på den højre midtbane. I dag var det Libor Sionko der fik chancen fra start, og ligesom William Kvist, så greb tjekken chancen og leverede en imponerende indsats. Fra Ståles vinkel handler dog ikke så meget om den enkelte spiller, men om holdets samlede udtryk, hvilket han også gav sit besyv med efter kampen:

- Ja, Det handler lidt om at vurdere balancen på holdet, og om hvor mange typer som Sionko man kan have på holdet samtidig. I dag gik det jo glimrende, men generelt kommer man nok til at se både kombinationen Pospech/Kvist og Pospech/Sionko på højrekanten, for de to kombinationer har hver deres fordele og ulemper. William har gjort det godt, men Libor er nu også der, hvor han skal være, konstaterede Ståle.

Holdet kan nå endnu længere

Stillet spørgsmålet til slut om det her FCK-hold er det bedste han har haft var svaret:

- Jeg mener ikke det her er det bedste hold jeg har haft i F.C. København. Champions League-holdet var bedre, men det her hold kan måske nå endnu længere med et par yderligere spillere, men det er kun ren spekulation. Champions League-holdet havde en af Europas bedste defensiver, men det spillede også på en helt anden måde. Man kan ikke ligefrem forestille sig Hangeland og Gravgaard gå og trylle rundt med bolden som nogen af vores spillere gør i øjeblikket!, sluttede cheftræneren af før turen gik hjem mod København.

 

Ulrik Laursen: Lukker fuldstændigt af

- De har en chance efter de første fem minutter, hvor de spiller den ned bag mig selv. Det så lidt tungt ud i den situation, men ellers lukker vi fuldstændig af. Jeg synes, at vi spiller dem fuldstændig tynde, men går kun til pause med en 1-0-føring. I anden halvleg fortsætter vi dog det gode spil, og får heldigvis scoret to mere. Der er mange kampe endnu, men på dagen kan vi slå de fleste.


Oscar Wendt: Fantastisk at score

- Jimmy Nielsen laver en fantastisk redning på mit første skud, men det andet skud var så hårdt, at det var helt vildt! Jeg har været her i to år, og det var mit første mål i SAS Ligaen, så det var selvfølgelig fantastisk at score. Nu er det kun Ulrik Laursen, der mangler at score, men det skal nok komme. Jeg synes, at vi har spillet rigtig godt den sidste halvanden måneds tid, og vi skal bare blive ved.


Morten Nordstrand: God forståelse inde på banen

- Jeg får bolden fra et indkast og fornemmer, at der er plads indad i banen, og får den med på en god berøring. Så sparker jeg til den, og det selvfølgeigt dejligt at se den gå ind. César Santin og jeg har har god forståelse inde på banen, og det bliver bedre og bedre. Med den spilletstil holdet har nu, kommer jeg mere til min ret som spiller. Vi spiller hurtigere, og jeg får bolden mere i føderne, så det passer mig ganske udmærket.