Ståle: - Jeg sad og ventede på målene

Ståle: - Jeg sad og ventede på målene

På en dejlig 2. påskedag havde 18.474 tilskuere valgt at gå i PARKEN for at se F.C. Københavns kamp mod Silkeborg IF. Gæsterne var ubesejrede her i foråret, og eksempelsvis havde deres langskæggede forsvarer Thorbjørn Holst sagt, at han ikke ville barbere sig før Silkeborg havde tabt – men efter dagens dyst, så kan Thorbjørn altså godt finde barbergrejet frem, for med cifrene 2-0 tog Løverne den 10. Superligasejr i træk på hjemmebane.

Af Jan Eliassen
Efter dagens kamp mod Silkeborg IF havde cheftræner Solbakken disse ord at sige:

- Selvom 1. halvleg ikke er så god, så er vi dog alligevel det bedste hold – og bortset fra Silkeborgs chance, hvor Wiland redder rigtig flot, så har de ikke rigtigt nogen chancer, mens vi nok selv skulle have scoret til 1-0 noget før i kampen.

Ståle havde i 2. halvleg på fornemmelsen at målene nok skulle komme:

- I den del af kampen hvor Silkeborg har kræfterne til det, så lykkes de fint med deres spil. Men efterhånden som kampen skrider frem, så begynder vi at få større og større overtag. Jeg havde det sådan ude på bænken, at jeg bare sad og ventede på hvornår målet kom, og de kom jo så også til sidst.

Afslutningsvis kommenterede Ståle Solbakken på den bekymring, som visse medier giver udtryk for på vegne af F.C. København:

- Jeg forstår ikke den bekymring der er for F.C. København? Selv om vi har nogle spillere der rejser, så har vi Bengtsson klar, vi er ved at have Sölvi Ottesen tilbage, vi har Jos Hooiveld på plads og Johnny Thomsen er på vej – så jeg synes vi er godt rustet, og hvis man eksempelvis ser på Pierre Bengtsson, så er han allerede nu meget bedre end Oscar Wendt var da han kom til klubben. Personligt ville jeg bekymre mig mere over hvis OB mister Utaka eller hvis Brøndby mister Krohn-Dehli…

Dagens sidste målscorer, Christian Boloños, satte også lige et par ord på dagens kamp:

- Efter at vi havde fejret mesterskabet i torsdag så var det lidt svært at komme i gang i dag. Med tanke på at titlen er vundet og at vi har vundet guld, så var det som sagt svært – men vi kom i gang, vi blev bare bedre og bedre efterhånden som tiden gik, og så fik vi til sidst de to mål der afgjorde kampen. At det var mig der scorede et af målene betyder ikke så meget, bare vi vinder, men omvendt, så er det jo altid skønt at score – det er jo sådan noget der øger ens selvtillid, og dermed får en til at spille endnu bedre…


Martin Vingaard: Fantastiske rammer

- Jeg sad jo udenfor og kunne virkelig studere tilskuerne, og de leverede nogle fantastiske rammer for os i dag. C-tribunen var helt klar og specielt stemningstribunen skabte bare en super stemning – og det gennem samtlige 90 minutter.

Jos Hooiveld: Sjovt at spille kampe som i dag

- Det var en OK kamp men en god sejr. 1. halvleg var lidt langsom, Silkeborg gjorde det udmærket og var godt med. I 2. halvleg begynder vi så at finde hullerne i deres forsvar, og så begyndte chancerne også at komme. Alt i alt synes jeg selv jeg gjorde det udmærket, og jeg fik større og større selvtillid – og så er det jo sjovt at spille kampe som i dag.

Johan Wiland: Den anden chance var rigtig godt reddet

- Det var en god redning! Jeg var lidt heldig at få den første chance så tæt på mig, men den anden chance var rigtig godt reddet – og så var jeg jo heldig med at tredjeforsøget gik over. Det var godt at holde os inde i kampen, for efter en nogenlunde 1. halvleg så afgør vi det fortjent til egen fordel i 2. halvleg.

William Kvist: Vi overmatcher dem

- Vores spil var lidt tungt i perioder, men alligevel ender det med at vi vinder kampen uden de store problemer. Efterhånden som kampen skrider frem begynder vi at overmatche dem, ganske som vi har gjort mod både FC Nordsjælland og Lyngby. Silkeborg står godt imod os så længe de har kræfterne til det, men til sidste har vi overtaget – og så kommer målene.

Zdenek Pospech: Tak til Wiland

- 1. halvleg var ikke så god, mens den 2. halvleg var langt bedre. Vi vidste at vi er stærkere end dem, så selvom Silkeborg var godt med i de første 45 minutter, så vidste vi også at chancerne nok skulle komme. Inden vi kommer på 1-0 har Johan Wiland en fantastisk redning – og tak for det – men efter vi så kommer på 1-0, så har vi fuld kontrol på kampen.