Ståle: - Fantastisk europæisk udekamp

Ståle: - Fantastisk europæisk udekamp

 

Efter 90 minutter fodbold på Åråsen Stadion kunne ingen af de kun 2.502 tilskuere være i tvivl om, at den rigtige vinder var fundet. Cifrene 2-4 løj absolut ikke, og en større sejr havde slet ikke været ufortjent. Københavnerne gennemførte store dele af kampen med rigtig flot angrebsspil, der ofte efterlod hjemmeholdet som statister, og selv om den sidste time måske var på en lidt billig baggrund, så beviste Ståle Solbakkens tropper, at formen er kraftigt opadgående.

Cheftræneren, der selv har optrådt i begge holds trøjer, fik en flot modtagelse på sin gamle hjemmebane, hvor 34 mål i 99 seriekampe var et stålfast bevist på Solbakkens betydning for klubben lige uden for Oslo. Hyldesten samt dagens resultat gjorde naturligvis, at det var en særdeles tilfreds cheftræner, der mødte FCK.DK efter kampen:

- Det var en fantastisk europæisk udebanekamp for os. Offensivt var det prangende, og vi skaber omkring 15 store målchancer på udebane, hvilket er meget usædvanligt, når man også tager i betragtning, at Lillestrøm voldte os lidt problemer i PARKEN. Defensivt var vi solide, men vi slipper dog to mål ind på tre chancer, og vi skulle nok også have scoret lidt flere mål. Men når man vinder 4-2 på udebane i Europa, så er det til at leve med, indledte Ståle Solbakken sin analyse.

Der var flere tidspunkter i kampen, hvor F.C. København viste et ekstremt højt niveau i alle spillets facetter, hvilket Ståle var enig i. 

- Vi spiller i et højt tempo gennem hele kampen, og man ser også i dag, hvor højt et niveau spillerne har, når det klapper for dem. Det niveau har fulgt flere af spillerne i de seneste kampe, og i dag var vores angreb med Ailton og Santin utrolig livligt, mens vores midtbane var hårdtarbejdende med en glimrende Hjalte Nørregaard som den bedste. Det eneste rigtige minus var vel, at Peter Larsson blev skadet, fortsætter Ståle.

Det er nok langt fra overraskende, at det taktiske koncept blev fulgt i dag. Ståle ramte rigtigt i forhold til Lillestrøms spillestil.

- Man kan jo aldrig være helt sikker, men de elleve vi startede med i dag, ramte det taktiske oplæg vi ønskede. Vi gik ind til kampen for at score, og det viste vi fra start. Vi vidste, at de ville møde os højt, og vi havde en fin variation i spillet, var sikre i vores possessionspil samt havde en enorm hastighed i vores angreb. Dermed så vi i dag, hvad holdet kan præstere, sluttede en glad og tilfreds cheftræner.

 

 Ulrik Laursen: Vi var godt forberedte

- Vi kommer godt ind i kampen og kører bolden godt rundt. Det er lidt ærgerligt at lukke to mål ind, men vi scorer fire og har chancer til mange flere, og generelt er vi helt overlegne på udebane. Vi var godt forberedte på deres lange, høje bolde, og midtbanen var hele tiden klar til at samle op på anden-boldene.

Atiba Hutchinson: Vi ville vinde

- Vi gik ind til kampen med den helt rigtige professionelle indstilling og viste fra første fløjt, at vi ville vinde. Vi spiller godt sammen og det hele flyder godt. Efter de kom på 2-2 følte vi ikke det var retfærdigt, så vi tog os sammen til sidst og satte tingene på plads.

Hjalte Nørregaard: Stor selvtillid

- Det er altid rart at få et hurtigt mål, men uanset hvad så dominerede vi totalt og spillede godt gennem alle 90 minutter. Rent taktisk og spillemæssigt var det nok ikke meget anderledes end det plejer, men vi har stor selvtillid, så spillet flyder bedre og bedre de sidste par kampe. 

>>>>> Se billeder fra kampen her.