Spænding til det sidste...

Inden kampen blev der traditionen tro budt velkommen til de to nye spillere, Daniel Braaten og Georg Margreitter, der ankom den sidste dag, hvor transfervinduet var åbent i denne omgang. Begge indledte på bænken, mens Thomas Delaney – der fik æren af at komme med A-landsholdet til Malta og Armenien – tog plads i straffeboksen for at afsone en spilledags karantæne.

Løverne var mest på bolden i indledningen, og Fanendo Adi skabte også en halvfarlig situation efter 8 minutter med et fladt indlæg fra højre, men Kian Hansen ekspederede indlægget over eget mål, og i øvrigt blev de første 45 minutter generelt  chancefattige.

Det hang givetvis også sammen med, at Esbjerg fik den start på kampen, som de sikkert havde drømt om. Allerede efter 16 minutter havde Jakob Ankersen testen Johan Wiland med en afslutning efter en kontrachance, men Wiland parerede udmærket til hjørne. Tre minutter senere måtte den svenske keeper dog se sig passeret. Esbjerg fik et billigt frispark oppe omkring midterlinjen, og Pape Diouf tog det hurtigt og sendte Jakob Ankersen af sted i venstre side, og fra kanten af feltet udplacerede han Wiland, inden Mellberg og Sigurdsson nåede at gribe ind.

Mestrene fortsatte dog ufortrødent med megen boldbesiddelse og momentvise tilløb til noget, men oftest strandede angrebene uden for Esbjerg-feltet, eller også tog Kian Hansen og Jens Berthel Askou sig af indlæggene i feltet.

Knap 10 minutter før pausen fik Adi dog brugt sin stærke fysik til at presse sig forrest på et Claudemir-indlæg, men han headede bolden lige over mål på det, der reelt var løvernes eneste store chance i de første 45 minutter. I halvlegens sidste minutter fik han sendt endnu et hovedstød af sted på en Bengtsson-dødbold, men uden at ramme målet.

I den anden ende havde Casper Nielsen en god mulighed, da forsvaret igen tøvede lidt efter et opspil fra Ankersen-brødrene i Esbjergs højre side, men hans afslutning strøg også over mål. Tættere kom ingen af holdene, inden Jens Maae fløjtede til en pause efter en københavnsk halvleg, der slet ikke levede op til den indsats man leverede i Viborg for et par uger siden.

Seks minutter efter pausen var det tæt på udligning, da Nicolai Jørgensen spillede Igor Vetokele godt fri i højre side, men belgierens afslutning strøg tæt forbi den fjerneste opstander. Kort efter tog Nicolai selv chancen fra distancen, men måtte også se sit skud passere på den forkerte side af træværket. Løverne pressede godt på, men manglede stadig det sidste i de chanceskabende afleveringer mod de påpasselige vestjyder, der ikke for ingenting har spillet sig i Europa League-gruppespillet.

Efter en god times tid var et Bolaños-frispark fra venstre dog ved at overrumple Rønnow & co., da ingen nåede frem til indlægget, som i stedet strøg tæt forbi mål. Herefter foretog Ståle en dobbelt-udskiftning, hvor TK og Bolaños udgik til fordel for Gíslason og debutanten Daniel Braaten, og man gik over til en mere offensiv formation med Nicolai Jørgensen inde centralt med Claudemir samt Braaten og Gíslason ude på kanterne. Islændingen, der spillede med en special-skinne om sin brækkede hånd, fik en skudmulighed allerede i sin første boldaktion, men måtte se sin afslutning blive blokeret af en forsvarer.

Kort efter var marginalerne med vestjyderne, da Adi headede bolden videre til Vetokele, der trak sig fri i højre side og afsluttede, og via en Esbjerg-fod var den lige ved at snyde Rønnow, der dog fik reddet til hjørne. Det kom Mellberg højest op til, men headede ned i jorden og lige forbi mål - til synlig ærgrelse for den stærke svensker…

Efterhånden trak det gevaldigt op til en udligning, der absolut ikke ville have været ufortjent, selv om Esbjerg på ingen måde var ude af kampen, men kløgtigt og dygtigt forsvarede deres føring. Et kvarter før tid blev Adi nedlagt lige uden for Esbjerg-feltet, og Nicolai Jørgensen tog sig af den efterfølgende dødbold, men sendte den en halv meters penge over Esbjerg-målet.

Men bedst som optimismen for alvor var ved at brede sig blandt det flotte fremmøde på ca. 20.000 tilskuere, så fik københavnerne en kold dukkert… Den normalt besindige Ragnar Sigurdsson blev så irriteret efter en duel midt på egen halvdel, at han regulært sparkede Jesper Rasmussen ned bagfra, og ingen kunne indvende noget mod det røde kort, som Jens Maae trak op ad baglommen.

Med ti mod elleve så det ikke ligefrem nemmere ud, men løverne pressede stadig på, om end der efterhånden kom større og større huller nede bagved, som Esbjerg selvfølgelig lurede på at udnytte. Fem minutter før tid fik Byens Hold omsider udbytte af anstrengelserne, da Daniel Braaten viste høj klasse i højre side af feltet, hvor han tæmmede bolden, gled, rejste sig igen, afdriblede to mand og smækkede den ind over, hvor César Santin - der havde afløst Vetokele et kvarter før tid - dukkede op og headede bolden ind til en forløsende udligning.

Begge hold jagtede sejren et godt stykke ind i dommerens overtid, inden man til sidst slog sig til tåls med en pointdeling, og faktisk var det Esbjerg, der skabte den største mulighed, da Bakenga headede over mål fra kanten af det lille felt. Med 1-1 kan man glæde sig over, at mestrene er ubesejrede i 5 kampe – men der er stadig lang vej op…

Holdet: Johan Wiland - Lars Jacobsen (anf.), Olof Mellberg, Ragnar Sigurdsson, Pierre Bengtsson - Christian Bolaños (63.: Rúrik Gíslason), Claudemir, Thomas Kristensen (63.: Daniel Braaten), Nicolai Jørgensen - Igor Vetokele (75.: Igor Vetokele), Fanendo Adi

Ikke benyttet: Jakob Busk, Christoffer Remmer, Georg Margreitter, Youssef Toutouh