AaB venter i Aalborg

SønderjyskE er sæsonens sidste opgave

Hvor F.C. København kan se frem til at få overrakt guldmedaljerne efter opgøret, så kan SønderjyskE glædes over, at ligegyldigt hvordan det går, så møder de som minimum også F.C. København tre gange i næste sæson.

Sæsonens tre opgør mod SønderjyskE
F.C. København og SønderjyskE har mødt hinanden tre gange i denne sæson, to gange i Superligaen samt en enkelt gang i DBU Pokalen, og alle tre opgør er blevet spillet på Haderslev Fodboldstadion.

De to kampe i Superligaen var begge meget jævnbyrdige – i den første bragte Eyjólfur Hédinsson sønderjyderne foran 1-0 midt i 1. halvleg, men blot seks minutter senere udlignede Mustafa ”Mos” Abdellaoue til 1-1, kampens slutresultat.

I slutningen af november stod den atter på Superliga, og igen var det SønderjyskE der tog føringen – og endnu engang fik F.C. København udlignet. Tre minutter inde i 2. halvleg scorede Andreas Cornelius til 1-1, og det var også Cornelius der scorede Løvernes sejrsmål – det faldt lidt over 10 minutter før tid, da han på et flot frisparksmål sikrede F.C. København en 2-1 sejr.

Det nævnte opgør i DBU Pokalen gav SønderjyskE en mulighed for at få revanche fra nederlaget i sidste sæsons pokalsemifinale – men det lykkedes langt fra, for på mål af Amankwaa, Santin og Cornelius hev F.C. København en sikker 3-0 sejr i land.

SønderjyskE ikke uheldige mod AC Horsens
SønderjyskE har det meste af sæsonen befundet sig i den nederste del af Superligaen, og først i sidste spillerunde, hvor de hjemme slog AC Horsens 4-2, sikrede de sig endegyldigt en plads i næste sæsons Superliga.

Havde SønderjyskE tabt til AC Horsens, så kunne de meget vel være endt i den situation, at de med et mandagsnederlag til F.C. København var endt på en af de to nedrykningspladser – men sådan gik det ikke, for som skrevet overfor, så vandt SønderjyskE 4-2 over AC Horsens.

Det holdt dog hårdt mod AC Horsens, men SønderjyskE havde heldet og nok også dommeren med sig i 1. halvleg. Bagud 0-1 slap SønderjyskE dels for at få Daniel Jensen smidt ud, for at tage med hånd på stregen, men der blev heller ikke dømt straffespark, som der rettelig burde være dømt. De fik efterfølgende udlignet til 1-1 lige inden pausen, og kom samtidig til at være en mand i overtal, efter at Kenn Hansen havde udvist Mads Aagesen for ”voldsom adfærd” overfor Lasse Vibe. Sidstnævnte fik ikke megen ros nogen steder fra, for han overdrev i den grad situationen med en omgang unødvendig skuespil.

I 2. halvleg kom SønderjyskE foran 2-1 ved Lasse Vibe, Troels Kløve fik udlignet til 2-2, men det endte til sidst med en 4-2 sejr til SønderjyskE på en træffer af Johan Absalonsen, samt lidt mere sønderjysk held da Alexander Juel Andersen fra AC Horsens gjorde det til 4-2 på et selvmål.

Med sejren bragte SønderjyskE sig op på 40 point. Dermed kan de ikke indhentes af hverken Brøndby IF eller AC Horsens, og de to sidstnævnte klubber spiller derfor ”nedrykningsfinale” samtidig med at F.C. København møder SønderjyskE.

SønderjyskE med kedelig Superligarekord
Nogle rekorder er gode at have, andre er knapt så gode – og det er helt sikkert, at den Superligarekord som SønderjyskE forbedrede i denne sæson, den er der få klubber, der vil have.

SønderjyskE misbrugte nemlig syv straffespark i træk!

Fra 3. til og med 30. spillerunde fik sønderjyderne syv gange tildelt et straffespark, og tilhængerne af SønderjyskE måtte tage sig til hovedet syv gange i træk, for Jarl André Storbæk, Lasse Vibe, Conor O’Brien, Rasmus G. Hansen, Nicolaj Madsen, Hallgrímur Jónasson og Tommy Bechmann forspildte alle ”den største chancer af alle”.

Rekorden er dog død nu, for i 4-2 sejren over AC Horsens scorede Henrik Hansen på straffespark.

De sønderjyske topscorere
Den absolut farligste spiller fra SønderjyskE har i denne sæson været Lasse Vibe. Han har i skrivende stund scoret 13 mål i Superligaen.

På de efterfølgende pladser følger Tommy Bechmann (8 Superligamål), Eyjólfur Hédinsson (6), Conor O’Brien (4, men nu i FC Nordsjælland), Johan Absalonsen (4) Bjørn Paulsen (3) og Henrik Hansen (3).