Smuk Astra-scoring blev kampens eneste

Smuk Astra-scoring blev kampens eneste

Løverne lagde ligesom sidst ud med et højt og aggressivt pres, men det stod hurtigt klart, at modstanderen i dag var af en lidt anden kaliber end forleden. Der var den forskel der skal være mellem den russiske ligas nummer 11 og den rumænske ligas nummer 1, men offensivt havde rumænerne nu ikke så meget at byde på i dag – bortset fra den smukke scoring, der viste sig at blive kampens eneste. De manglede dog også landsholdsangriberen Denis Alibec, som havde været med Rumænien til EM.

Men som halvlegen skred frem blev vi mere og mere dominerende i spillet efter en nogenlunde jævnbyrdig åbning, men uden at Astra på noget tidspunkt var spillet helt ud af brættet. Og de havde da også deres kontramuligheder, men ikke noget der for alvor satte Robin på arbejde.

Ankersen var ofte med langt oppe i højre side og slå indlæg, og i venstre side lavede Rasmus Falk mange lækkerier med bolden, som f.eks. da han efter små 20 minutter snurrede rundt på baglinjen med en tunnel på sin modstander og slog et giftigt indlæg tæt under mål, som Astra-keeperen Gavrilas desværre sikrede sig. Pavlovic forsøgte sig et par gange, men måtte se sine skud blokeret, og en enkelt gang tvang han også Gavrilas til en fornem redning, da han satte hovedet på en Ankersen-dødbold. At der så var offside gjorde ikke afslutningen og redningen mindre seværdig.

Men et minut før pausen lynede deres portugisiske frontløber Filipe Teixeira! Han var ellers ret alene nede foran vores felt, men blev ikke tacklet i tide, og så skruede han bolden over Robin – i sig selv en bedrift – og på underkanten af overliggeren helt oppe ved krydset, hvorfra bolden sprang ned bag mållinjen. En meget smuk scoring!

I pausen satte Ståle seks nye mand på banen, og et kvarters tid senere blev de sidste fire markspillere også udskiftet. Vi lagde godt ud, og Corner havde en udmærket afslutning, der blev blokeret, og Antonsson et hovedstød efter hjørne, som strøg lige over mål. Bolden var stort set hele tiden på deres banehalvdel, men generelt havde vi svært ved at komme fri til afslutninger, og det blev ved lige-ved-og-næsten.

Verbic kom dog til en rigtig god mulighed med godt 20 minutter igen, da Keita headede bolden ind til ham i feltet efter et hjørne var blevet clearet, men sloveneren sendte afslutningen lige forbi mål. Astra havde et enkelt nærgående forsøg i den anden ende, som via Toutouh strøg tæt forbi den ene stolpe, men ellers var det ikke meget, de havde oppe i den ende.

Et kvarter før tid røg Florin Lovin ud for sit andet gule kort, men selv om Ståle var med på det, gav dommeren dem ikke lov at erstatte ham med en anden spiller, som det ellers er kutyme i træningskampe.

Et par minutter før tid var det centimeter fra 1-1, da Verbic sendte et frispark på stolpen efter at Corner var blevet nedlagt uden for feltet. Synd at han ikke fik lov at lave en kasse i sit hjemland, når han endda havde sine forældre siddende på lægterne og heppe.

Dermed blev det ved de 1-0, og nu venter en sidste opgave på onsdag mod du kroatiske mestre fra Dinamo Zagreb.

31 Robin Olsen – 22 Peter Ankersen (46.: 20 Christoffer Remmer), 25 Mathias Zanka Jørgensen (62.: 4 Pelle Nilsson), 5 Erik Johansson (46.: 15 Mikael Antonsson), 3 Ludwig Augustinsson (62.: 2 Tom Høgli) - 17 Kasper Kusk (46.: 32 Danny Amankwaa), 6 William Kvist (62.: 35 Aboubakar Keita), 8 Thomas Delaney (46.: 24 Youssef Toutouh), 33 Rasmus Falk (46.: 7 Benjamin Verbic) – 19 Federico Santander (46.: 11 Andreas Cornelius), 23 Andrija Pavlovic (62.: 9 Bashkim Kadrii)

Ikke benyttet: 1 Stephan Andersen, 41 Kim Christensen, 30 Joel Felix, 34 Marcus Mathisen, 38 Frederik Bay.