Silkeborg-træner Kent Nielsen

Silkeborg jagter sæsonens første Superligasejr

Efter ti runder af 3F Superligaen er oprykkerne fra Silkeborg fortsat uden sejr efter tre uafgjorte og syv nederlag.

Kent Nielsens mandskab indledte sæsonen med fire nederlag, fulgt af tre uafgjorte og siden tre nederlag mere. Kun fem Superligahold har fået en dårligere sæsonstart - dårligst var B.93 i 1998/99 med kun ét point efter 10 kampe.

I fire af kampene førte Silkeborg undervejs, men kunne ikke at holde fast:

• Mod FCN førte de 2-0 ved pausen, men spillede 2-2 (og Schwartz brændte straffe i sidste minut)
  • Mod SønderjyskE førte de 1-0 og 2-1, men spillede 3-3
  • Mod Esbjerg vendte de 0-1 til 2-1, men spillede 2-2
  • Mod Lyngby vendte de 0-1 til 2-1, men tabte 2-3

I fire af de øvrige seks kampe tabte Silkeborg med 2-0 eller 3-0, og de to sidste tabte de 1-3 og 2-3 uden at have været foran.

Silkeborg har dermed ligaens dårligste forsvar med 27 mål lukket ind, mens de næstdårligste forsvar (Hobro og Horsens) har lukket 18 ind. Og som det ses, er de 27 mål jævnt fordelt: i otte kampe har Silkeborg lukket tre mål ind hver gang, og to mål i hver af de sidste to kampe.

Silkeborg har brugt 23 spillere i sæsonen, og plaffeminister Ronnie Schwartz er topscorer med fem mål. Han er desuden en af tre, der er startet inde hver gang, og de øvrige er Svenn Crone og Mads Emil Madsen.

Kent Nielsen satte Superligarekord
Kent Nielsen blev i sidste weekend den Superligatræner med flest kampe, da han rundede 432 kampe, én mere end Troels Bech. Ståle er nummer fem på listen med 390 Superligakampe.

Pokalen
Silkeborg har dog hentet en sejr i Sydbank Pokalen ved at slå Herlev 3-1 i 2. runde, og i 3. runde møder de HIK på udebane på onsdag.

Vores interne opgør
Kun tre gange i 33 opgør har Silkeborg slået os i København, og vi har vundet de seneste otte indbyrdes opgør. Silkeborg vandt senest i Telia Parken (med 3-2) i sæsonafslutningen i foråret 2006.

Ude og hjemme tilsammen har vi vundet vores seneste seks Superligakampe mod Silkeborg, og sidst de slog os var 1. april 2013 i Silkeborg.