Sikker sejr over Randers FC

Første FCK-kamp med den nye spillertunnel
Byens berømte brede bænk er efterhånden skrumpet lidt ind med skader til Jesper Christiansen, Hjalte og senest Ailton, og netop som Ulrik Laursen havde rejst sig fra sygesengen, så måtte Mikael Antonsson lægge sig. Da Zanka slet ikke var udtaget på grund nogle problemer med anklen, måtte Laursen gå direkte ind på holdet ved siden af Peter Larsson, mens Zanka meldte sig klar nok til en bænkeplads.

Kun ca. 50 Randers-fans var på plads på Super Best-tribunen, da de to hold løb på banen fra den nye spillertunnel, der fører fra nye omklædningsrum nede i det ene hjørne. De har nu heller ikke haft meget at glæde sig over i de første 8 SAS Liga-runder, der kun har givet Randers FC ét eneste point, og vendepunktet kom ikke i dag. Det var måske heller ikke netop i PARKEN, at Faxe & co. havde regnet med at hente flest point i år, men indsatsen var absolut heller ikke i nærheden af at fortjent point – især ikke i de første 45 minutter.

Man skulle således helt hen til kampens 18. minut, før gæsterne overhovedet var oppe i mestrenes straffesparksfelt, og da kun for en ganske kort bemærkning. I mellemtiden havde hjemmeholdet disket op med frisk og pågående presspil, anført af en veloplagt Atiba Hutchinson, der var her og der og alle vegne. Canadieren stod også for kampens første afslutning efter et par minutters spil, men Nathan Coe sig sikkert af bolden ved den lejlighed.

Markant FCK-overtag
Oscar Wendt havde et forsøg i sidenettet, men ellers var det nu ikke fordi spilovertaget udmøntede sig i de helt store chancer. Til gengæld lignede Randers-opstillingen efterhånden 8-0-2 med kun de store Nygaard og Junior liggende fremme, men Larsson/Laursen stod bundsolidt og matchede dem fysisk. Det var nærmest som om hjemmeholdet kunne spadsere frem med bolden, indtil de stod ca. 40 meter fra Randers-målet, men herefter blev det lidt svært at komme frem til noget.

Midt i halvlegen lynede Grønkjær dog og snød fuldstændig Søren Pedersen, strøg til baglinien og lagde fladt tilbage i feltet til en fri N’Doye, men senegaleseren helkiksede den store skudmulighed.
Minuttet efter havde løverne til gengæld den ekstra medgang, som har manglet i mange andre kampe. Hutchinson spillede på tværs til Pospech en snes meter fra Randers-feltet, og da ingen gjorde mine til at angribe tjekken, tog han chancen fra ca. 30 meter. Bolden studsede lumsk lige for Nathan Coe, men australieren så bestemt ikke heldig ud, da bolden smuttede fra ham og trillede ind over målstregen, før han fik fat i den igen.

Omkring dykkede Ulrik Laursen ned til et hjørnespark i Randers-feltet, men blev uheldigt ramt af Robert Arzumanyans støvle, og det kunne næsen ikke holde til. Med blodet strømmende måtte den uheldige fynbo igen forlade banen fra en Randers-kamp – det samme var tilfældet i sæsonafslutningen i maj, hvor han dog slap med en hævet læbe. I stedet kom Zanka på banen, efter at Hutchinson – som et bevis på sin allesteds-nærværelse – havde vikareret i centerforsvaret i et par minutter, hvor han tilmed nåede at vinde en hovedstødsduel med Junior…

Flere chancer til 2-0 inden pausen
1-0-scoringen havde givet hjemmeholdet endnu mere gejst og gå-på-mod, og i det 34. minut var det meget tæt på, da Santin trak sig godt fri af en forsvarer og fra baglinien lagde en anelse for upræcist på tværs til den fremstormende N’Doye, der ellers havde tomt mål foran sig. Kort efter var det Kvist, der slap fri i højre side og også kun lige manglede det sidste i at finde Santin inde foran. Minuttet efter var Peter Larsson tæt på at heade et TK-hjørne ind fra nært hold, og det trak efterhånden op til endnu en scoring.

Fem minutter før pausen sendte Grønkjær med hælen Oscar Wendt til baglinien, og igen var det meget tæt på, at angriberne havde fået foden på inde foran, men i stedet fik Kvist afsluttet fra spids vinkel, og denne gang holdt Nathan Coe bolden på selve målstregen.

Det skal da lige nævnes, at Jonas Damborg havde et udmærket langskud i slutminutterne, som Wiland måtte anstrenge sig lidt for at slå til hjørne, men der var ikke blevet slidt meget på græstæppet nede foran Super Best-tribunen.

Randers kom bedre med efter pausen
Efter pausen fik gæsterne flyttet holdet lidt længere op på banen, og det virkede også som om man havde fået en gevaldig peptalk af Faxe i omklædningsrummet, for indstillingen så betydeligt bedre ud end før pausen. Det betød også, at hjemmeholdet ikke helt kunne fastholde det samme tunge pres, som sluttede de første 45 minutter.

Men 10 minutter efter pausen brændte det nu alligevel på nede foran Nathan Coe. Wendt slog et giftigt hjørne fra højre, og tæt under mål headede Santin, men lige på Coe – Zanka kastede sig over returen, men var ude og balance og ramte den ikke ordentligt, og efter en solid gang klumpspil i det lille felt, fik Randers-forsvaret afværget.

Pospech-drømmehug afgjorde kampen
Det blev signalet til et længerevarende FCK-pres, hvor kronjyderne slap billigt fra et par hårde frispark, men i stedet blev de straffet af et regulært drømmehug fra Pospech. Han fik bolden 7-8 meter uden for feltet og uden noget som helst tilløb svingede han højrebenet, og bolden strøg ind i det fjerneste målhjørne uden chance for Nathan Coe.

Det afgjorde reelt den i forvejen ulige kamp, og så var det i øvrigt dejligt at notere to scoringer fra distancen, hvilket ellers ikke normalt er en FCK-specialitet. Med et kvarter igen udgik Thomas Kristensen – der igen gjorde det godt på den centrale midtbane – og blev erstattet af Thomas Delaney, der dermed fik sin sjette førsteholds-optræden i efteråret. Han nåede både at slå en elegant dyb stikning til Grønkjær samt indkassere gult kort for at nedlægge David Addy i et gennembrud…

Randers fik deres bedste tilbud en halv snes minutter før tid, da Kenneth Møller trillede et frispark kort til Mikkel Beckmann, der afsluttede tæt forbi den ene stolpe. Ellers var der ikke meget at skrive hjem om i den sidste del af kampen, som hjemmeholdet afviklede med hånden på cruise control-kampen, men man vågnede dog lidt op, da fjerdedommeren bekendtgjorde hele 7 minutters overtid – vel at mærke oven i de to, som var lagt til 1. halvleg efter Laursens skade.

Vingaard øgede i de syv minutters overtid
Hvor de mange minutter kom fra skal være usagt, men midtvejs i forlængningen fik Hutchinson dog en stor skudmulighed på kanten af feltet, men hans skud blev desværre blokeret.

Kort efter var canadieren på spil igen, afdriblede et par modstandere og lagde bolden godt ud til Vingaard i venstre side. Han tog et træk ind i feltet, og mens uret viste 95.20 lagde han bolden flot over i det lange hjørne til 3-0.

Indiskutabelt en fortjent sejr, om end det også var på en lidt billig baggrund – nu venter en pokalkamp i Helsingør på onsdag, inden turen går til Aalborg næste søndag.