Sikker 2-0-sejr over SønderjyskE

God københavnsk indledning på kampen
I ugens løb måtte løverne afskrive Youssef Toutouh for resten af foråret på grund af en brækket fod, og i forvejen er Nicolai Jørgensen langtidsskadet, så det var yderligere en streg i regningen, at Igor Vetokele måtte stå mod SønderjyskE på grund af ømhed i låret. Trænerteamet havde valgt at lade Thomas Delaney starte på bænken, så i dag bar Thomas Kristensen anførerbindet inde på den centrale midtbane, hvor han lå side om side med Claudemir.

”København tænker på dig – Kæmp!” stod der på et stort banner på Nedre Unibet-tribunen som en varm hilsen til den FCK-fan, der stadig ligger i koma efter et alvorligt biluheld på den tågede E45-motorvej søndag aften, hvor han var på vej hjem fra Aalborg. Spillerne kastede også trøjer ud til fansene inden kampen, hvor der stod ”Kæmp”.

Hjemmeholdet fik lagt et udmærket pres på sønderjyderne fra starten med god bevægelse og hurtig boldomgang, og selv om det kneb med at komme til afslutninger i de første 15-20 minutter,  foregik det meste af spillet på sønderjydernes banehalvdel.

Bundholdet fra Haderslev var sjældne gæster oppe i den anden ende, men Silas Songani fik dog lige testet Wiland med et godt langskud, og Okotie var også ved at lave ravage efter en lang fremlægning, hvor Wiland blev fanget lidt på mellemhånd, inden Stadsgaard ryddede op.

Braaten og Bolaños sendte løverne på sejrskurs
Efter små 20 minutter kom københavnerne dog for alvor i gang! Først med en stor chance til Bolaños, der sendte en listig inderside af sted, som Marin Skender dog nåede flot ned og redde. Og bare to minutter senere kom den scoring, der for alvor løsnede op for tingene. Remmer slog et af mange fine indlæg fra højre side, og den lå lige en anelse for højt til Cornelius, men i stedet lurede Braaten bag ham og headede bolden perfekt i netmaskerne.

Det røg direkte ind på selvtillidskontoen, og mestrene fortsatte med en energi og optimisme, som der har været for lidt af her i foråret. Braaten fik en skudchance i udkanten af feltet, men sendte skuddet forbi, og lidt efter den halve time var det kun en fornem redning af Skender, der forhindrede Gíslason i at øge efter at han havde fået en superb flad fremlægning fra Claudemir.

Minutter efter sad den der til gengæld – og denne gang havde hjemmeholdet marginalerne med sig, da en Gíslason-stikning i feltet ramte Niels Lodberg på hælen, så bolden gik hen til Bolaños, som efter et rapt fodskifte lagde bolden ind over Skender, der havde sat sig lidt vel tidligt.

Presset fortsatte nogle minutter og medførte bl.a. yderligere et par gode Remmer-indlæg, men de sidste 5-10 minutter kom sønderjyderne ind i kampen og fik etableret lidt mere end de sporadiske kontraer, det hidtil var blevet til. Okotie nåede også at få en pænt stor chance fire minutter før pausen, men blev presset godt af Mellberg, og Wiland kom stærkt ud og parerede afslutningen til hjørne.

Lidt længe om at komme i gang efter pausen

Efter pausen var løverne lidt længe om at komme i gang, men der var aldrig rigtig tilløb til at gæsterne skulle få vendt kampen mod et FCK-mandskab, der fysisk overmatchede sønderjyderne.

Lidt af hjemmeholdets rytme blev også slået i stykker, da Mellberg var uheldig og sparke Gíslason i hovedet, da han skulle cleare en bold i eget felt. Islændingen måtte ud til behandling, men det stod hurtigt klart, at han ikke skulle fortsætte, og efter nogle minutter kom Delaney ind i stedet. Faktisk var det dog i spil 10 mod 11, at man kom til sin første stor mulighed efter pausen, da Cornelius fik en medløbsbold i venstre side af feltet, men Skender gik godt ud og parerede hans afslutning.

Chancer nok til 3-0...
Men fra da af fik man bedre fat i spillet igen og skabte efterhånden også chancer nok til mindst en scoring mere. Braaten fik en kontramulighed i højre side, men strandede på Stenderup, og Cornelius skød over mål fra udkanten af feltet, inden han knap 11 minutter før tid fik en virkelig god mulighed ved fjerneste stolpe efter et fint Bolaños-indlæg, men sendte bolden forbi.

... men også til 2-1 mod slutningen
SønderjyskE var dog ikke længere væk, end at det minuttet senere var meget tæt på en reducering, da indskiftede Mikkel Uhre lidt tilfældigt kom helt fri med Wiland tæt under mål, men svenskeren gik lynhurtigt ud og reddede stærkt. Ellers kunne det være blevet spændende mod slutningen, og man nåede også at komme endnu tættere på en scoring med tre minutter igen, da Uhre igen slap fri til skud, og denne gang hamrede han den på nærmeste stolpe hvorfra den gik bagom Wiland, på tværs af mål og ud over mållinjen…

I de fire minutters overtid var det dog tættere på 3-0 end 2-1, men igen manglede den sidste skarphed i FCK-offensiven, men det var dog fuldt fortjent, at man kunne indkassere forårets første hjemmesejr og dermed holde liv i håbet om at hente Midtjylland og/eller AaB, der har et forspring på 6 henholdsvis 7 point.

Inden da havde Olof Mellberg uheldigvis måtte udgå med en skade i læggen fem minutter før tid og blev erstattet af Georg Margreitter, og der var ikke optimisme i FCK-lejren umiddelbart efter kick-off med hensyn til at få den stærke svenske stopper hurtigt klar igen.

Holdet: 21 Johan Wiland – 25 Christoffer Remmer, 4 Kris Stadsgaard, 5 Olof Mellberg (85.: 15 Georg Margreitter), 3 Pierre Bengtsson – 30 Christian Bolaños, 6 Claudemir, 16 Thomas Kristensen (anf.), 19 Rúrik Gíslason (57.: 8 Thomas Delaney) – 11 Andreas Cornelius, 22 Daniel Braaten (81.: 32 Danny Amankwaa)

Ikke benyttet: 1 Kim Christensen, 2 Lars Jacobsen, 12 Fanendo Adi, 33 Mads Aaquist