Jubel efter scoring

Sidste nyt før Viborg-FCK

Udsolgt i Viborg
Allerede tidligere på ugen meldte Viborg udsolgt til dagens opgør. Kapaciteten er 10.000 ifølge klubbens hjemmeside.

Det højeste vi har spillet for i Viborg er 9.353 den 4. maj 2006, hvor vi vandt 1-0 på et mål af Marcus Allbäck.

Det var - ligesom i dag - i 31. spillerunde, og i 2007 og 2014 spillede vi også i Viborg i 31. runde og vandt henholdsvis 1-0 og 2-0. (I disse tre sæsoner var der 33 spillerunder).

Marcus Allbäck jubler efter sejrsmålet ti minutter før tid i Viborg i maj 2006. Foto: FCK.DK

De øvrige kampe i Mesterskabsspillet
Mandag kl. 18: Brøndby-FC Nordsjælland
Tirsdag kl. 19: Randers FC-AGF

Hvis vi vinder, og FC Nordsjælland taber, er vi danske mestre. Hvis vi vinder, og FC Nordsjælland spiller uafgjort, er vi tre point foran med en målscore, der er mindst syv mål bedre end deres (afhængigt af resultatet i Viborg).

Pinse-statistik
15 gange før har vi spillet fodbold i pinsen. Fra 1993-2005 tabte vi fem ud af ni pinsekampe, men siden har vi ikke tabt:

• 21.05.18 u 0-0 FC Nordsjælland
  • 16.05.16 h 2-0 FC Nordsjælland (mesterskabet sikret)
  • 25.05.15 h 1-0 OB
  • 20.05.13 h 1-1 SønderjyskE (sæsonafslutning)
  • 12.05.08 h 4-0 AaB
  • 27.05.07 u 0-0 Vejle (sæsonafslutning)
Federico Santander
Santander på boldjagt i vores seneste pinsekamp i 2018. Foto: Jan Sommer, Getty Images

Korte facts
Vi har scoret præcis to mål i hver af vores fire seneste kampe mod Viborg.

Mod AGF i søndags foretog vi vores første udskiftning efter 54 minutter (Roony for Sørensen). I vores otte foregående kampe faldt vores første udskiftning to gange i 1. halvleg og seks gange i pausen.

I hele foråret har vi fire gange skiftet ud i 1. halvleg på grund af skader (Sørensen, Diogo, Lund og Falk), og i efteråret skete det to gange (Grabara og Falk). I hele 21/22-sæsonen skete det i alt to gange.

Viborg har ikke tabt en Superliga-hjemmekamp, når de har scoret.

Sidste weekend var Viborgs første uafgjorte (1-1 mod Brøndby) efter otte kampe med fire sejre og fire nederlag.

I vores seneste 21 kampe har vi kun to gange scoret præcis ét mål: i pokalfinalen og i Superligaen mod AaB.

Mohamed Daramy
Daramy scorede i begge forårets 2-1-sejre over Viborg i Parken. Foto: Gaston Szerman, FCK:DK