Elias Jelert og Marko Stamenic jubler efter slutfløjt i Viborg

Kampreferat: Fjerde sejr i træk fightet hjem - og det 15. mesterskab!

Efter to halvlege med i alt 15 minutters tillægstid fightede vi os til endnu en sejr - og to timer senere viste den sig at være nok til at sikre vores 15. mesterskab i 31. sæsoner!

I forhold til AGF-kampen for otte dage siden var vi tilbage i den velkendte 4-3-3, og Daramy og Claesson startede i stedet for Jóhannesson og Sørensen, mens Cornelius – der senest spillede otte minutter i Aarhus den 23. april - indledte på bænken. Viborg startede med samme 11 som mod Brøndby sidste weekend.

Spillerne går på banen - "The Double Or Nothing"

Stadionrekord - og tændt FCK-hold
Da dommer Morten Krogh fløjtede kampen i gang, var der en forrygende stemning på tribunerne, hvor der blev sat stadionrekord med 9.523 tilskuere. Flertallet af de fremmødte kom for at støtte de grønblusedes spinkle håb om at nå helt - eller i hvert fald længere - til tops, og deres helte har virkelig også leveret en fornem sæson under Jacob Friis’ ledelse.

Men i dag kom de sent ud af starthullerne mod et tændt og koncentreret FCK-mandskab, som allerede i 9. minut var tæt på at komme foran.

På en Diogo-dødbold svigtede markeringerne, da Diks headede tæt under mål, men Lucas Lund refleksreddede fremragende, og da Jordan Larsson var først på returbolden, reddede Jakob Bonde på selve målstregen.

Kevin Diks

15. minut: 1-0 Jordan Larsson
Vi fastholdt et godt greb om kampen, og efter et kvarter blev det belønnet efter kvikt og kreativt småspil i Viborg-feltet, hvor vores 8’ere gik med frem og skabte uro.

Jelert fandt Claesson i feltet, og via Falk fik Daramy bolden – lagde den videre til Diogo, hvis skud blev blokeret, men Jordan opfangede bolden, tæmmede den og bankede den op i det fjerne målhjørne.

Diogo Gonçalves og Jordan Larsson

Kort efter havde Clem en god skudchance uden for feltet, men blev blokeret, og selv om hjemmeholdet så småt begyndte at komme mere på bolden, så det lyst og lovende ud, da vi nærmede os den halve time. Ikke mindst fordi vi nu fik en hjælpende hånd.

33. minut: 2-0 Diogo Goncalves
Diks snittede et Diogo-hjørne videre i feltet, og Jakob Bonde havde hånd på bolden i en luftduel med Claesson og Jatta. Krogh så det ikke i første omgang, men et VAR-tjek efterlod ingen tvivl. Lucas Lund reddede imidlertid Diogos straffespark, men portugiseren var først på returbolden og bragte os foran 2-0.

Diogo Gonçalves

Viborg kom i gang før pausen
En overbevisende halv time med alt hvad man kunne ønske sig af københavnsk dominans overalt på banen, men ligesom efter vores 2-0-føring i Parken mod AGF otte dage tidligere, så lod vores modstander sig ikke slå ud.

De overtog mere og mere spil frem mod pausen, hvor de blev nødt til at udskifte skadede Nicolas Bürgy, og Jakob Bonde – der først reddede på stregen, og siden begik straffe – trak ned i centerforsvaret, mens Magnus Westergaard kom ind på midten.

Trods flere udmærkede angreb havde de dog svært ved at komme til egentlige chancer mod et solidt FCK-forsvar, der først blev overlistet i 45. minut, da Clint Leemans tog et godt løb i feltet og flugtede på et indlæg fra Ibrahim Said.

Han ramte ikke bolden klokkerent, og Valdemar Lund blokerede skuddet, men Leemans fik endnu en skudchance, som han sendte over det ene målhjørne.

Et par varselsskud, der signalerede, at vi lige måtte stramme op og finde tilbage til de gode takter fra den første halve time.

Elias Jelert

Stor Daramy-mulighed for 3-0
Umiddelbart så det også sådan ud, for efter ét minuts spil sendte Clem Diogo godt afsted i venstre side. Han fandt Larsson inde på midten, som spillede fremstormende Daramy fri i feltet, men han afsluttede lige i fødderne på Lund.

Et virkelig flot kontraangreb, og havde vi endt med ikke at vinde, ville mange nok have sagt, at det var kampens afgørende moment. Man ved aldrig, men med 3-0 havde det virkelig været svært for Viborg at komme tilbage.

Mohamed Daramy

Viborg pressede mere og mere
Men den store chance slog dem ikke ud af stilen, og snart sad de igen solidt på en kamp, hvor vi virkede mere og mere nervøse og hektiske og mistede bolden alt for hurtigt, når vi havde den.

Stadig holdt vi dem dog fra chancer, bortset fra da Said fandt Anton Gaaei i feltet, hvor han skød lige på Grabara. Kort før vi nåede en times spil, fornemmede man også en smule frustration hos hjemmeholdet, da de to angreb i træk fik frispark imod sig oppe omkring vores felt. Og de grønklædte fans var helt oppe og køre, da Diks tacklede en modstander ud over kridtstregerne.

62. minut: 2-1 Jakob Bonde på straffe
Men så var det deres tur til at få en hjælpende hånd, da Claesson havde hånd på bolden efter et hjørnespark, hvor Jeppe Grønning forsøgte et saksespark fra spids vinkel.

Den så Krogh uden VAR-hjælp, men igen var det meget tæt på en strafferedning, da Grabara dykkede ned og havde hånden på Jakob Bondes forsøg, men bolden fandt vej til netmaskerne.

Kamil Grabara

Det var fuldt fortjent, at de fik udbytte af deres anstrengelser for at komme tilbage i kampen, og Neestrup svarede igen ved at sætte Isak Johannesson og Marko Stamenic ind for Diogo og Clem. Isak på højre kant, mens Daramy i stedet trak over i venstre.

Corner-comeback
Lidt efter kom Christian Sørensen også ind for Kevin Diks, og Andreas Cornelius fik comeback og afløste Jordan Larsson i front. Samtidig fik vi desværre nogle minutters spilstop, da en fan i vores afsnit tilsyneladende besvimede, men heldigvis selv kunne forlade stadion efter behandling – til klapsalver fra både vores og Viborgs fans.

Da spillet blev genoptaget, fortsatte Viborg hvor de slap med massivt spilovertag, men det hjalp lidt, at Corner kom ind med sin fysik og blev ”aflastnings-station” for lange bolde.

Andreas Cornelius

80. minut: Grabara reddede Viborgs ene store chance
Viborg satte også en ny frontløber ind, Renato Júnior for Jatta, og i 80. minut fik han deres største – og strengt taget også eneste – store chance til at udligne.

Elias Achouri slog et perfekt indlæg ude fra venstre side, og tæt under mål headede den høje brasilianer mod mål, men som så mange gange før i sæsonen leverede Grabara en fantastisk redning, da vi havde allermest brug for den.

83. minut: Rødt kort til Ibrahim Said
Tre minutter senere blev Viborg reduceret til ti mand, da Ibrahim Said fik sit andet gule kort for en vanvidsstempling på Christian Sørensen, der efterlod den tidligere Viborg-back med nogle grimme røde mærker på skinnebenet efter hans støvleknopper. Heldigt at det ikke gik værre!

Det gav endnu et langt spilstop, da Sørensen blev behandlet, men gav også en periode, hvor Viborg-offensiven tog af i styrke, og vi kom mere på bolden. Men stadig ikke med den ro og omtanke, man kunne ønske sig i alle situationer, og da uret rundede de 90 minutter signalerede fjerdedommeren mindst 11 minutter ekstra spilletid, der blev til lidt over 12.

Viborg havde både lange indkast og et par halvfarlige indlæg, men hver gang var vi først på bolden og clearede – og det var nok Viborgs største problem i dag, at de manglede den sidste styrke og kvalitet i feltet til at omsætte deres spilovertag til farlige afslutninger.

Isak Johannesson

Vi holdt stand i tillægstiden
Lerager afløste Falk i 94. minut, og både Jóhannesson og Grabara – samt Jordan Larsson ude på bænken - trak gule kort på decideret tidsudtrækning, men man forstår dem. Alle hold havde gjort det samme, når man er SÅ tæt på en sindssygt vigtig sejr på dette tidspunkt af sæsonen!

Omsider fløjtede Morten Krogh for sidste gang, og jublen brød ud i FCK-lejren. Og lettelsen, for det var fjerde kamp i træk, hvor det holdt hårdt at kæmpe den nødvendige sejr hjem: 3-1 i Brøndby, 1-0 i pokalfinalen mod AaB og senest den vanvittige 4-3-sejr mod AGF.

Spillerne jubler efter sejren

The Double en kendsgerning, da FC Nordsjælland senere tabte
Med sejren kunne vi nu selv afgøre det hele i Parken på søndag – men da FC Nordsjælland efterfølgende tabte 1-5 i Brøndby, var løvernes 15. mesterskab i 31 sæsoner en matematisk kendsgerning.

Endelig kunne vi fejre til den store guldmedalje – The Double!