Michael Santos

Sidste nyt før Esbjerg-FCK

Seks mulige debutanter
I aften kan Mikkel Kaufmann få officiel FCK-debut, hvis han kommer på banen, og hjemmeholdet har fem mulige debutanter: Vito Mannone, Rafal Kurzaza, Franz Brorsson, Søren Reese og Ante Erceg. Meget tyder på, at i hvert fald Mannone får debut fra start, da den normale førstekeeper i efteråret, Jeppe Højbjerg, er blevet syg. Esbjerg må bl.a. også undvære Adrian Petre, Markus Halsti og Pyry Soiri.


Ragnars "røde" Esbjerg-minde
Ragnar Sigurdsson kan få comeback efter lidt mere end seks års fravær, og det bliver i givet fald hans Superligakamp nr. 70 for FCK, og det samme gør Pieros, hvis han kommer på banen.

"Ragge" fik i øvrigt sit eneste røde kort mod Esbjerg i september 2013, men Santin sikrede alligevel 1-1 fem minutter før tid.


Korte facts

12 af 13
Vi har vundet 12 af vores seneste 13 kampe mod Esbjerg, og det enlige nederlag faldt i maj, da vi havde sikret mesterskabet og tabte på 3-4 på et mål i tillægstiden.

Tre i træk?
Esbjerg har tabt deres sidste tre kampe i Superligaen – de har ikke tabt fire i træk siden juli 2016 (hvor de endda tabte fem i træk, inklusive 0-4 hjemme til os).

Hurtige og sene Superligamål
Vores 37 Superligamål i efteråret fordeler sig med 15 i 1. halvleg, og 22 i 2. halvleg. Og halvdelen af målene i 2. halvleg er faldet i det sidste kvarter.

Vi har selv lukket 22 mål ind, og 5 af dem er scoret i kampens første 7 minutter.

Fortsætter Pieros?
Pieros har scoret 5 mål i vores seneste 6 Superligakampe, og alle fem er scoret i de sidste 10 minutter.

Yakovenkos triste stime
Esbjerg-angriberen Yuri Yakovenko scorede i efteråret i 5 Superligakampe i træk - uden at Esbjerg vandt nogen af dem (4 nederlag og 1 uafgjort). De fem 5 gør ham til Esbjergs topscorer foran Petre og Kauko, der har 3 hver.

Kun to gange før har en spiller været ude for det samme: Peter Lassen for AB i efteråret 1996 (4 uafgjorte og 1 nederlag) og Mads Bro Hansen for Haderslev i efteråret 2000 (2 og 3 nederlag). Kilde: danskfodbold.com
 

Pieros Sotiriou

 

Dommerne
Dommer: Sandi Putros
Linjedommere: Dennis Wollenberg Rasmussen og Ole Kronlykke
Fjerde dommer: Aydin Uslu

Det er Putros' tredje FCK-kamp. Han dømte også vores seneste kamp i Esbjerg i maj 2019 og senest vores fredags-hjemmekamp mod Lyngby i august.


Kort, karantæner og skader
Victor Nelsson afsoner en spilledags karantæne.

Dame N'Doye får karantæne ved næste gule kort, og det samme gør Pieros Sotiriou, hvis kortet er for en grov forseelse til 6 strafpoint.

På skadelisten har vi Jonas Wind, Nicolai Boilesen, Robert Mudrazija og Viktor Fischer.
 

 
unibet logo

Golden Facts - præsenteret af Unibet 

F.C. København har scoret over 2.5 mål i 3 af de sidste 4 udekampe mod Esbjerg.
F.C. København: Over 2.5 mål: 3.55 (odds kan ændre sig)

P. Sotiriou har scoret 5 mål i sine seneste 6 kampe.
P. Sotiriou scorer: 2.40 (odds kan ændre sig)

Se flere golden facts

Spil med omtanke.
18+. Regler og vilkår gælder. 
Stopspillet.dk.
Rofus.nu.