Seværdig topkamp i PARKEN

AaB kom til PARKEN med en fornem stribe på 8 kampe som ubesejret, men på årets første rigtige forårsdag måtte de strække våben over for et effektivt F.C. København-mandskab, der lørdag måtte se OB reducere deres forspring i tabellen til 3 point.

Jesper Christiansen vogtede løvernes mål i alle 90 minutter for første gang siden den skade, han pådrog sig mod Brøndby i august, og den stærke målmand ydede en toppræstation med flere gode aktioner mod et aggressivt og pågående AaB-mandskab, der ikke kom til PARKEN for bare at grave sig ned. Deres 4-2-3-1-formation gjorde det ofte svært for hjemmeholdet i 1. halvleg, men deres offensive satsning gav også bagslag nogle gange, når mestrene lykkedes med deres hurtige omstillingsspil.

Hurtigt københavnsk omstillingsspil banede vejen for begge scoringer
Det var netop dét, der banede vejen for kampens første scoring midt i halvlegen. N’Doye og Santin fløj af sted i en to-mod-to-kontra, Santin spillede N’Doye i feltet, og Karim Zaza kom buldrende ud og nedlagde senegalseren, da han skulle trække uden om. Klart straffe og gult kort til synderen, der slap for rødt, fordi dommer Svendsen vurderede, at N’Doyes træk med bolden betød, at han ikke længere blev frataget en oplagt målchance. Fra 11 meter-pletten satte Santin køligt bolden højt til højre for Zaza, der ellers gik til den rigtige side.

Indtil da havde AaB ellers haft bolden mest uden dog at producere egentlige afslutninger, og de fortsatte ufortrødent deres presspil, men måtte dog efterhånden se løverne komme frem til mere og mere. Otte minutter før pausen gav endnu en overtalssituation bonus, da 4 FCK’ere slog kontra mod 3 AaB-forsvarere. N’Doye drev bolden frem langs midteraksen og lagde den perfekt til rette for Pospech, der tog sigte og resolut huggede den fladt ind ved fjerneste stolpe til 2-0.

Først fem minutter før pausen fik AaB sendt en regulær afslutning af sted, da Anders Due fik plads til at fyre af uden for feltet, men Jesper Christiansen var på plads med en god redning på det hårde, brækkende skud.

Afvekslende og underholdende, også efter pausen
I pausen indskiftede AaB to friske offensive kræfter, og de var tæt på at få en drømmestart på de sidste 45 minutter, da en Due-dødbold snød FCK-forsvarets offsidefælde, så to mand stod helt fri med Jesper Christiansen, som heldigvis nåede at gribe ind, da Andreas Johansson kiksede en tæmning.

Hjemmeholdet svarede dog prompte igen med 3 gode afslutninger de næste 4 minutter, men hverken N’Doye eller Santin kunne overliste Karim Zaza. Så var det AaB’s tur, og indskiftede Henrik Dalsgaard fik en fornem stikning i dybden fra Würtz, så han stod helt alene med Jesper Christiansen, der dog kvikt snuppede bolden, da nordjyden ikke fik den godt nok under kontrol.
Underholdningen fortsatte, og Pospech mente sig snydt for et straffe efter et lille kvarter, da Kjetil Wæhler med hånden/armen stoppede et indlæg fra baglinien, men dommer Svendsens fløjte var tavs, selv om den unægtelig så mere oplagt ud, end den Wiland røg ud for i Herning i lørdags…

20 minutter før tid testede Ronnie Schwartz igen Jesper Christiansen med et lumsk studsende hovedstød, men målmanden tog sig sikkert af bolden. Da havde Grønkjær afløst Vingaard, og kort efter blev der forårscomeback til Ulrik Laursen, da Antonsson måtte trække sig ud af kampen.

Tættere på 3-0 end 2-1
Det sidste kvarter, hvor Delaney afløste Santin, bød på stribevis af københavnske muligheder for at lukke og slukke definitivt, men især N’Doye var den store synder. Han ydede dog alt i alt en stor arbejdsindsats og fortjente ikke at blive piftet og buhet af fra de fans, der ikke bare kunne glæde sig over en 2 måls-føring, en 1. plads og 6 points forspring i tabellen 4 runder før tid. Mere vigtigt var også, at nordjyderne ikke kom frem til noget særligt mod slutningen, bortset fra et godt hovedstød af Schwartz et par minutter før tid, og således kunne løverne som sagt lægge 6 point afstand til OB med en 2-0-sejr, der set over samtlige 90 minutter var helt fortjent.