Sen afgørelse sikrede 3 point

Lørdag den 10. september 2016, kl. 16.00 i Telia Parken. Alka Superligaen, 8. runde

F.C. KØBENHAVN-OB 2-0 (0-0)

87.: 1-0 Ludwig Augustinsson, straffe - begået mod Delaney af El Makrini
90.: 2-0 Andreas Cornelius - får bold i dybden fra Ankersen og får den i to forsøg forbi Grytebust i OB-målet
14.219 tilskuere. Dommer: Jakob Kehlet

Advarsler: 73.: Joan Simun Edmundsen, OB, 78.: Izunna Uzochukwu, OB, 81.: Mathias Zanka Jørgensen, FCK

F.C. Købehavn:
31 Robin Olsen – 22 Peter Ankersen, 25 Mathias Zanka Jørgensen, 5 Erik Johansson, 3 Ludwig Augustinsson – 7 Benjamin Verbic (75.: 32 Danny Amankwaa), 6 William Kvist, 8 Thomas Delaney (anf.), 24 Youssef Toutouh (63.: 33 Rasmus Falk) – 11 Andreas Cornelius, 23 Andrija Pavlovic (63.: 19 Federico Santander)

Ikke benyttet: 1 Stephan Andersen, 2 Tom Høgli, 15 Mikael Antonsson, 16 Jan Gregus.

OB:
13 Sten Grytebust – 24 Oliver Lund, 2 Kenneth Emil Petersen (anf.) (46.: 3 Frederik Tingager), 6 Jeppe Tverskov, 20 Jacob Barrett Laursen – 7 Joan Simun Edmundsen (78.: 21 Mathias Greve), 15 Izunna Uzochukwu, 8 Mohamed El Makrini, 19 Mikkel Desler – 10 Rasmus Festersen, 28 Anders K. Jacobsen (60.: 9 Rasmus Jönsson)

Ikke benyttet: 1 Michael Falkesgaard, 18 Mathias Thrane, 22 Nana Welbeck, 23 Thomas Mikkelsen.

Holdene:
FCK startede Cornelius i stedet for Santander, og ellers samme hold som i Brøndby for to uger siden. OB havde Joan Edmundsen og Mikkel Desler med i stedet for Mathias Greve og Rasmus Jönsson i forhold til deres pokalkamp i Vejle i torsdags.

Kampen i korte træk:
Det holdt hårdt, men det holdt... og der skulle et straffe tre minutter før tid til at afgøre en kamp, som vi for længst burde have lukket og slukket.

Vi kunne have bragt os foran med et par stykker allerede før pausen, men en kombination af manglende skarphed og godt målmandsspil af Sten Grytebust betød, at stillingen stadig var 0-0. Spillemæssigt var den københavnske dominans stigende gennem halvlegen, og først mod slutningen kom OB til et par afslutninger i den anden ende. Kun små 20 % af spillet foregik dog på hjemmeholdets tredjedel af banen, 47 % på midten, og 35 % på OB’s tredjedel.

Forløsningen kunne være kommet fire minutter efter pausen, da Corner headede et Delaney-indlæg mod mål, og Verbic forlængede den det sidste stykke over stregen. Men han blev vinket offside, formentlig fejlagtigt, hvilket var dobbelt ærgerligt, fordi Corners hovedstød ellers var gået i mål.

Vi fortsatte dog med at skabe chancer en halv snes minutter endnu, men den sidste halve time fik OB flyttet spillet længere væk fra eget felt, og vi kom ikke rigtig til noget, der kunne fremtvinge en afgørelse på kampen. Før i slutminutterne altså... hvor Ludwig fortsatte hvor Nicolai Jørgensen slap os iskoldt udnyttede et straffespark, og hvor Corner siden slog sejren fast i slutminuttet.

Chancer:
FCK: 10.: Toutouh, lige uden for feltet, sender godt venstrebens-hug lige forbi
FCK: 14.: Pavlovic sparker over i helt fri position efter Corner har snittet et hjørne videre, som Grytebust måtte give på et godt Kvist-langskud
FCK: 28.: Verbic spilles fri til skud tæt under mål efter kvikt opspil i feltet, men Grytebust redder med fodparade
FCK: 30.: Knaldhårdt Augustinsson fra ca. 30 meters afstand preller af på overliggeren, Grytebust når lige at snitte den på vejen
FCK: 33.: Corner afslutter godt fra spids vinkel efter fornem Zanka-pasning, men Grytebust blokerer ved forreste stolpe
FCK: 36.: Pavlovic lobber den elegant over to forsvarere i feltet og trykker af, men OB-keeperen hiver en kanonredning frem
FCK.: 39.: Delaney erobrer midt på OB’s halvdel og spiller Corner fri i feltet, men afslutningen strander igen på Grytebust
OB: 41.: Anders K. Jacobsen trykker af lige uden for feltet, men rammer ikke målet
OB: 43.: Farligt Anders K. Jacobsen-frispark fra ca. 25 meter tvinger Robin til at give hjørne
FCK: 51.: Pavlovic header i god position, men lige på Grytebust.
FCK: 52.: Grytebust slår Ankersen-indlæg ind på Corner, men derfra går den over mål
FCK: 54.: Erik Johansson header et Augustinsson-hjørne mod mål, Grytebust er passeret, men en forsvarer på stregen header væk
FCK: 56.: Pavlovic med et fornemt saksespark, men et stykke over mål
OB: 66.: Rasmus Jönsson header tæt forbi på indlæg fra højre
FCK: 85.: Tæt på William Kvist får trykket af tæt under mål efter Santander-frispark, men afværges