AaB venter i Aalborg

Sejr og SønderjyskE er indhentet

For to uger siden besejrede F.C. København fynske OB med 2-1, hvilket betød at de indhentede OB og gik forbi dem i tabellen. Når F.C. København søndag møder SønderjyskE, så er sønderjyderne et point foran Byens Hold, og derfor vil tre københavnske point betyde, at F.C. København med sikkerhed vil komme over nedrykningsstregen, idet F.C. København også vil overhale Randers FC.

Men det hele kræver naturligvis en sejr!

De første 10 spillerunder
SønderjyskEs sæson har budt på tre sejre (1-0 over Brøndby IF, 2-0 over Randers FC og 2-0 over FC Nordsjælland), to uafgjorte (1-1 mod OB og 0-0 mod FC Vestsjælland) samt fem nederlag (1-2 mod FC Midtjylland, 0-3 mod Viborg FF, 13 mod AGF, 1-3 mod AaB og 1-4 mod Esbjerg fB).

Det femte af nederlagene kom i sidste weekend, hvor Esbjerg fB hjemme besejrede SønderjyskE med hele 4-1. En af Superligaens mest rutinerede spillere, Hans Henrik Andreasen, sørgede med to scoringer i 1. halvleg for en esbjergensisk 2-0 føring ved pausen, og i 2. halvleg øgede Jesper Rasmussen og Jakob Ankersen til 4-0. Først i det 90. minut fik Henrik Hansen lov til at reducere til 1-4 på straffespark.

Kampen bød på hele tre straffespark, hvilket var en tangering af rekorden for flest straffespark i en Superligakamp. Det er nu sket fem gange.

DBU Pokalen
SønderjyskE er, i modsætning til F.C. København, ikke længere med i DBU Pokalen.

De indtrådte i turneringens 2. runde, hvor de takket være Daniel Christensens scoring i det 88. minut, kunne tage hjem med en 1-0 sejr over B 1908.

I 3. runde måtte SønderjyskE dog ”lade livet” til FC Fredericia fra 1. division. Det lykkedes ellers for SønderjyskE at sikre sig forlænget spilletid i det 90. minut, da Hallgrimur Jonasson udlignede Fredericias 1-0 føring. Den forlængede spilletid bød ikke på scoringer, og i straffesparkskonkurrencen viste Fredericia sig at være bedre til at sparke straffespark end sønderjyderne. De endelige cifre lød 5-3 til FC Fredericia.

Truppen
Siden sidste møde har SønderjyskE fået en række nye spillere i truppen. Ind er kommet Kenneth Fabricius, Bo Storm, Ayoub Sørensen, Julian Luque Conde, Mark Gundelach, Daniel Jensen og Adama Guira – og specielt sidstnævne har fået megen tillid og spilletid, da han har været på banen i samtlige 10 Superligakampe.

Når der siges goddag til nye spillere, så siges der normalt også farvel til en række spillere – og sådan har det også været i SønderjyskE. Fx har både Eyjolfur Hedinsson og Kenan Hajdarevic sat farvel, men det største tab er uden tvivl de sidste sæsoneners store offensive profil Lasse Vibe, der forlod Superligaen til fordel for Allsvenskan og IFK Göteborg.

Topscorerliste i Superligaen
SønderjyskE har scoret 10 Superligamål i denne sæson, de er fordelt på Nicolaj Madsen (3), Bjørn Paulsen (2), Hallgrímur Jónasson (1), Daniel Christensen (1), Johan Absalonsen (1), Henrik Hansen (1) og Tommy Bechmann (1)

Fordeling af mål
SønderjyskEs 10 Superligamål er fordelt på fire mål i første halvleg og seks mål i 2. halvleg.

Der er scoret 16 mål mod SønderjyskE i denne sæson, de er fordelt på syv mål i første halvleg og ni mål i 2. halvleg, og specielt det sidste kvarter har været dyrt – for her har Sønderjyske lukket hele fem mål ind.