Same procedure as last time

I den traditionsrige nytårssatire, "90-års fødselsdagen" med Miss Sophie og butleren James bliver der lagt væk på traditionerne der skal videreføres år efter år. De paralleller må meget gerne videregives til F.C. Københavns spillere i søndagens sene kamp mod Brøndby IF på Brøndby Stadion.

De seneste fem kampe i SAS Ligaen mod Brøndby IF er endt enten uafgjort eller med sejr til Byens hold, og de sidste to opgør på Brøndby Stadion er endt med cifrene 0-1 til de hvidklædte fra København, og derfor må "traditionerne" meget gerne holdes når de to hold tørner sammen på søndag.

Kampene mellem F.C. København og Brøndby IF har altid været jævnbyrdige. Kun få opgør er endt med storsejre til et af holdene, og ligaplaceringerne har aldrig kunne bruges som et vurderingsmiddel for kampens udfald. Derfor vil søndagens kamp også blive en særdeles jævnbyrdig affære, der formentlig bliver afgjort på ganske få mål.

F.C. København er i øjeblikket plaget af nogle kedelige skader. Seneste mand på skadeslisten er Urmas Rooba, der muligvis har pådraget sig en korsbåndsskade. Til gengæld er der chance for, at Erik Mykland gør comeback efter hans akillessene er i bedring. Højre back-pladsen bliver dog stadig uden Ole Tobiasen, der ikke når at blive fit til søndagens brag.

Optimal støtte
F.C. Københavns Fan Club har sat alle sejl ind på at give optimal støtte til de københavnske løver på Brøndby Stadion. I forhold til de seneste kampe på Brøndby Stadion bliver der væsentlige flere FCK'er på tribunerne end der plejer, og med den støtte drengene specielt har fået i de seneste par kampe, så er der lagt op til et lydinferno mellem de to fanklubber.

Pointmæssigt står der meget på spil. En FCK-sejr vil bringe Byens hold helt op i toppen igen, mens en Brøndbysejr medfører en føring på 10 point ned til F.C. København. Ydermere skal man heller ikke glemme Esbjergs på andenpladsen, der kan snuppe førstepladsen ved en FCK-sejr.

Indskifternes paradis
For F.C. Københavns vedkommende har det været indskifternes paradis på Brøndby Stadion. Det er formentlig unødvendigt at nævne indskiftningen af Hjalte Nørregaard den 18. juni 2003, hvor han afgjorde kampen i overtiden med kampens enlige mål. Sidste gang var det så Jörgen Petterssons tur til at komme ind fra bænken og afgøre kampen med det enlige mål efter 66 minutters spil.

Prestigen skal selvfølgelig også nævnes. For den mange tusinde fans af henholdsvis Brøndby og F.C. København betyder kampen mere end noget andet. "Håneretten" på tusinde af danske arbejdspladser er på spil i søndagens kamp - vi håber og tror selvfølgelig på, at "håneretten" stadig er i FCK-hænder efter de 90 minutter.