Sæsonens sidste drama i PARKEN

Indledningsvis et varmt velkommen til sæsonens sidste kamp i SAS Ligaen på Danmarks nationalstadion. Efter onsdagens begivenhedsrige fight i Aalborg venter endnu et forrygende drama i PARKEN på søndag klokken 15.00.

Den korte, men enestående danske sommer har allerede meldt sin ankomst som dramaets smukke kulisse. Spændingen om sølvmedaljerne, og næste sæsons deltagelse i UEFA Cup, har tilsat drejebogen den nødvendige nerve. Og med udsigten til et farvel til to af klubbens største profiler gennem tiderne, Todi Jónsson og Sibusiso Zuma, er der næsten garanti for, at de store følelser kommer i spil.

Det kan med andre ord blive en fantastisk afsked med en sæson, hvor alle i og omkring F.C. København har taget turen op og ned i den emotionelle rutschebane flere gange.

Respekt
Et generelt miserabelt efterår kostede os tidligt livet i Europa og sendte os ned på en utilfredsstillende 5. plads i SAS Ligaen. På trods af mange skuffelser arbejdede Hans Backe, C.V. Jensen og spillerne sig i vinterpausen tilbage på deres normale og høje niveau.

Med en gennemsnitlig pointhøst på lidt over 2,0 per kamp i foråret har truppen nu bragt sig i en situation, hvor den ikke blot kan indfri sæsonens sportslige målsætning (kvalifikation til en europæisk turnering) med uafgjort mod Herfølge, men tillige med en sejr kan sikre sig "titlen" som forårets bedste hold i Danmark. Hvis arbejdet gøres færdigt på søndag - og det bliver bestemt ikke let - vil det være en mandfolkepræstation.

At holdet desuden ekspederede de norske og svenske mestre ud af Royal League, og siden blev de første skandinaviske klubmestre, bør aftvinge respekt. Ikke mindst i lyset af de utallige skader og karantæner, der har betydet, at vi vel næppe på noget tidspunkt i sæsonen har været i stand til at stille med den samme formation i tre kampe i træk.

Fantastisk opbakning
Respekt er også det første ord, der falder mig ind, når jeg skal give udtryk for den opbakning, som F.C. København har oplevet i løbet af sæsonen fra fans og kommercielle samarbejdspartnere.

Inden den sidste kamp har vi præsteret et tilskuergennemsnit på 21.602 tilskuere i SAS Ligaen, og på intet tidspunkt har vi haft under 15.000 tilskuere til en kamp i ligaen. Det er i øvrigt over 44 måneder siden, at vi ikke har været et femcifret antal tilskuere til en turneringskamp i PARKEN, så der er ingen tvivl om, at de nye tilskuerstandarder i dansk fodbold i almindelighed, og i F.C. København i særdeleshed, har bidt sig fast.

Den markante opbakning fra fans og kommercielle samarbejdspartnere er det fundament, som F.C. København hviler på, og det bliver stærkere sæson for sæson. Det vil jeg gerne sige en stor tak for.

Tak skal der også lyde til både "Sibu" (Zuma) og Todi Jónsson. Begge har været helt centrale skikkelser i den forvandling til dansk storklub, som F.C. København har gennemgået de sidste 5-6 sæsoner. De rejser fra klubben med tre nationale mesterskaber i bæltet, og hvis vi er i stand til at gøre arbejdet færdigt på søndag, så har de også et par sølvmedaljer med på rejsen. Jeg ved, at de vil blive behørigt fejret på stadion, så her vil jeg nøjes med at sende en varm tak og et ønske om held og lykke på deres videre færd i fodboldkarrieren og livet. Deres navne vil for altid stå printet i F.C. Københavns historie.

Velkommen til spillere, ledere og fans fra Herfølge.


Med venlig hilsen
Flemming Østergaard