Retur efter 15 års fravær

Som nævnt her på siden, så skulle B1903 lørdag eftermiddag forsøge at besejre Kalundborg, og hvis det lykkedes, så ville det betyde en tilbagevenden til Danmarksserien – efter 15 års fravær.

Af Jan Eliassen

Om det var kampen og muligheden for at spille sig op i Danmarksserien, eller om det var de billige øl samt popcorn og is til børnene der havde trukket de mange tilskuere til Lyngbyvejen vides ikke med sikkerhed, dog ligger det helt fast, at vejret ikke var årsagen. Kampen blev afviklet under noget varierende vejrforhold, hvor der blev budt på regn, sol, hegl og mere sol – men måske vejrguderne blot ville vise hvad de kan...eller også var det DMI der lidt længere nede af gaden var i gang med nogle tests, hvem ved?

Selve kampen bød på meget pænt spil af fra specielt B1903, men Kalundborg havde da også deres spil – og kom da også frem til nogle chancer. Men det blev nu meget fortjent B1903 der kom først på måltavlen, da Kim Madsen bragte holdet på 1-0. Og det blev også 2-0 inden halvleg, denne gang var det Thomas Lynge der var sidste mand på bolden.

I halvlegen fik FCK.DK sig en snak i klubhuset med en gammel kending, Michael Manniche, og han kunne da også kun sige at, at det i tilfælde af sejr og oprykning ville give ham ”en rigtig god følelse i det gamle 3’er hjerte sådan at få B1903 tilbage i Danmarksserien”.

I anden halvleg fortsatte B1903 med at styre begivenhederne, og efter et flot opspil kunne Kim Madsen med et hårdt hovedstød skrive dobbelt målscorer på visitkortet. Kort efter fik Kalundborg dog reduceret, men al optræk til ”rysten i bukserne” blev elimineret da Michael Winther scorede 4-1, og herefter kørte spillerne sejren sikkert i hus.

Efter kampen sagde B1903’s anfører, og tidligere FCK’er, Thomas Kjærbye:

- Vi får en god start på kampen, og kommer vel frem til 5 til 7 chancer, og får jo scoret 4 mål. Det var dejligt at få de første to mål, for det gav den ønskede ro. At vi vinder og dermed sikrer oprykningen efter 15 års fravær er bare dejligt. Nu er vi rykket op to sæsoner i træk, og det er jo fin belønning til alle de mange mennesker der arbejder og støtter op om klubben. Det viser at der er noget godt på vej her i B1903.

Også B1903’s formand, Henrik Schiermacher, var en glad mand, for oprykningen understreger at B1903 er en klub i fremgang. At B1903 nu er i Danmarksserien gør også klubben mere interessant for de unge, og vil være med til at klubben kan fastholde nogle af talenterne, for jo højere et niveau der kan tilbydes, jo bedre.

- Det er fantastisk at vi er rykket op, og at vi nu er kommet så højt op i rækkerne som vi kan. At vi så forhåbentlig også snart får et hold i Københavnsserien er bare med til at understrege, at det ungdoms- og talentarbejde vi har her i klubben er rigtig godt, sluttede Henrik Schiermacher med at sige.

Afslutningsvis vil FCK.DK naturligvis også ønske B1903 tillykke med oprykningen til Danmarksserien! Nedenfor er der lidt billeder fra den historiske dag.