Referat F.C. København - Brøndby IF

På en herlig sommerdag mødtes de to seneste års mestre i en næsten udsolgt PARKEN. Efter hver sin halvleg trak Byens Hold det længste strå og vandt ikke ufortjent 2-1. 38.207 tilskuere var vidne til en københavnerbegivenhed i særklasse.

Jörgen Pettersson (63. Sibusiso Zuma)

Når gåsehuden springer frem og de små hår stritter - ja så ved man at man er vidne til noget ganske særligt. Den modtagelse spillerne i dag fik i PARKEN var ganske enkelt "outstanding". Til et hvidt hav af trøjer, flag og creperuller entrede spillerne en feststemt PARKEN, og aktørerne kvitterede ved at levere en intens og medrivende forestilling.

Det var dog holdet fra vestegnen der havde bedst styr på løjerne i kampens indledning. Efter 12 minutter opsnappede Bagger en løs bold på midtbanen, tordnede ned mod mål, hvor han fandt en fri Mattias Jonsson, der med en behersket inderside bragte Brøndby foran 1-0. Normalt ville en kold dukkert være forfriskende på en dag som i dag- det var den bare ikke...

At det blev 1-0 ved denne lejlighed og ikke 1-1 må nok skyldes at Peter Møller sympatisk nok havde taget dagens tema - Fair-Play - til sig. Han lavede to minutter inden scoringen et træk i feltet forbi Mogens Krogh der tilsyneladende kantede ham. Men i stedet for at smide sig i græsset spillede Møller videre. Der kom desværre ikke noget ud af situationen, men DBU, der er arrangører af Fair-Play-temaet må have nydt den eksemplariske opførsel.

Efter scoringen fortsatte Brøndby med at producere de største chancer. Tættest på var Morten Wieghorst på hovedstød efter hjørnespark, men den altid arbejdsivrige back, Tomas Antonelius, reddede på stregen. Også Peter Madsen blev "snydt" for et mål, da bolden tæt inde ved stregen blev headet væk for næsen af ham.

Det var dog ikke en Brøndbyspiller der udmærkede sig mest i halvlegen endsige kampen. I et sandt arbejdsraseri på midtbanen gjorde Erik Mykland i den grad skaden god fra sidste opgør, ved at spille en fuldstændig fejlfri kamp. Brøndbyspillerne havde vist glemt at imprægnere deres myggenet for "Myggen" var her der og alle vegne og stak sine afleveringer med præcision. Fuldt fortjent blev Mykland også kåret som "Man of the Match", af dagens publikum.

At der er en flirt mellem F.C. København og "overtiden" er vist efterhånden gået op for de fleste. At denne efterhånden kan betegnes som gensidig kærlighed blev udstillet da øjeblikkets store helt Peter Møller i det 46. minut udlignede til 1-1. Chancen opstod efter at Bo Svensson med en fremragende aflevering fandt Antonelius i Brøndbys venstrekant. Skarpt centrede højrebacken til Pettersson, der afsluttede på Krogh, der kun halvklarede. Returen sprang ud til nummer "32", som uden tøven bankede bolden i kassen fra nært hold.

1-1, måske ikke fortjent efter spil og chancer, men ikke desto mindre en herlig kendsgerning.
Brøndbyspillerne vred sig i ærgrelse og kunne kort efter luske til pause. I denne var det så et nyt sæt blå-gules tur til at vride sig på grønsværen. Svenske "The Ark" fyrede den af med et af deres hits og bibeholdt den opløftede stemning på lægterne.

Efter pausen fortsatte Byens Hold de gode takter fra slutningen af første halvleg. Peter Møller brugte såmænd igen det delvist optøede højreben til at hamre en afslutning mod mål. Mens F.C. København virkede tændte fra start, var det tydeligt at se at Brøndby stadig var slukørede over udligningen. Dog havde Ruben Bagger et godt forsøg fem minutter inde i halvlegen da han efter en dundertackling med Martin Albrechtsen fik bolden med sig og afsluttede på Rune Pedersen.

Men så stod der også F.C. København på resten af kampen. Med flydende kombinationer formåede løverne at få en klar overvægt i spillet. Desværre blev det ikke til de helt store chancer i første del af halvlegen, men tegningen til noget stort lå for døren. Og således var Jes-Dorph Petersens profeti i gårsdagens Løvetime om at Mykland ville score ved at gå i opfyldelse. Tyve minutter før tid havde Mykland en fremragende flugter fra 18-20 meter, men det hårde skud blev blokeret tæt inde ved mål.

Men der skulle kun gå kort tid inden jubelen for alvor kunne bryde løs. Indskiftede Sibusiso Zuma (var der nogen der sagde bænken igen igen?) opsnappede bolden på midtbanen, kantede sig på ekvilibristisk vis forbi et par Brøndy-folk inden han med en følt inderside udplacerede Mogens Krogh i målet. Et flot mål og en ikke ulogisk konsekvens af spillets gang. 2-1 til hjemmeholdet og brølet fra de mange struber mindede vist alle på Østerbro og omegn om, at der var fodbold i PARKEN, hvis det da skulle have gået nogens næse forbi.

Så sad man og forventede et massivt Brøndbypres de sidste ti minutter, men de blå-gule fik aldrig rigtigt etableret noget - dertil stod FCK'erne for godt på banen. Og da Vestegnens stolthed hverken fik hjælp af 10 minutters overtid, uregerlige sprinklere eller pilende kloakrotter dukket op fra brønden, kunne Byens Hold ti i syv strække armene til vejrs og lade sig hylde som sejrsherrer med cifrene 2-1.

Må den forrygende feststemning skabt i PARKEN af både tilskuere og spillere fortsætte hele natten lang - Forza FC!