Rasmus Højlund

Rasmus Højlund solgt til Sturm Graz

F.C. København har solgt Rasmus Højlund til Sturm Graz i den østrigske Bundesliga, og han skifter med øjeblikkelig virkning.

18-årige Rasmus Højlund fik sin debut mod AGF i oktober 2020 og har siden spillet 31 kampe for Løverne og scoret fem mål.

”Rasmus har gjort det godt og arbejdet hårdt for sin chance her i København, og vi er stolte af at sende ham videre på et nyt eventyr," siger sportsdirektør Peter Christiansen.

"Det er han klar til, fordi folk som Hjalte Nørregaard, Stefan Madsen og Morten Nordstrand har arbejdet flot med ham, og det fortjener de stor kredit for."

”Vi tror, at det er et godt skifte for alle parter, da Rasmus får muligheden for at spille en masse på et højt niveau i Sturm Graz, mens der formentlig ville være længere mellem kampene for ham i FCK. Desuden er aftalen økonomisk rigtig fornuftig for os."

"Vi glæder os til at følge hans udvikling, og man skal aldrig udelukke, at vores veje krydser igen senere hen,” siger Peter Christiansen.

Rasmus Højlund kom som U15-spiller til Talentafdelingen fra vores samarbejdsklub Hørsholm Usserød IK, og nu ser han frem til at tage et nyt skridt i karrieren:

”Jeg har elsket at spille i FCK og ikke mindst i Parken, hvor jeg allerede har fået nogle oplevelser, jeg aldrig glemmer," siger Rasmus Højlund.

"Jeg vil savne mine holdkammerater og hverdagen i klubben, men jeg er klar på en ny udfordring i Østrig for Sturm Graz, hvor jeg vil tage de ting med, jeg har lært i FCK og tage de næste skridt i min udvikling og karriere."

"Jeg vil gerne takke alle, der har hjulpet mig hertil og selvfølgelig fansene for den flotte støtte, de har vist mig. Måske vi ses igen på et senere tidspunkt,” siger Rasmus Højlund.

Alle i F.C. København takker Rasmus for hans indsats i FCK og ønsker ham alt det bedste i fremtiden.