Pressen skrev

B.T.:

FCKs færøske angriber har ikke været ved stemmeurnerne ved tirsdagens valg på Førøerne. Han mener ikke, han skal blande sig, når han bor i Danmark.
»Men hvis det stod til mig, ville jeg gerne løsrives. Jeg synes vi skal klare os selv,« sagde Todi i minutterne efter kampen mod Vejle, hvor han med en særdeles selvstændig indsats netop havde sikret, at FCK tog et nyt, stort skridt ind på førende Brøndby.
I søndags gjorde han det to gange mod Esbjerg, og i aftes en enkelt gang mod Vejle som matchvinder. Færingen Todi Jónsson er i DM-slutspurten for alvor sprunget ud for FCK, der med Brøndbys uafgjorte resultat for alvor har sendt FCK på guldkurs.
De godt 17.000 tilskuere i Parken skulle dog grueligt meget ondt igennem, inden Todi Jónsson med sit mål et kvarter før tid afgjorde den ellers lige kamp med sin fine scoring til 2-1.
Målet blev fejret på behørig vis, da Todi flåede sin trøje af og jublede sin glæde ud.
»Der sker et eller andet, når man scorer sådan et mål, og man gør nogle ting, som man ellers ikke ville gøre. Der er pres på angriberne i FCK, og når det så lykkes, tager følelserne tit overhånd,« forklarede Todi Jónsson sin enorme glæde efter scoringen.
Nu lover han sig også fysisk klar til FCKs tre sidste SAS-ligakampe plus pokalfinalen.
»Det virker som om vi har marginalerne på vores side i øjeblikket. Denne kamp blev lidt som Silkeborg-kampen. Vi får et heldigt mål, og de får et unødvendigt mål. Og så får vi alligevel lukket til sidst?

Ekstra Bladet:

FC København har med blot tre runder tilbage af Superligaen indhentet rivalerne fra Brøndby, og alt tegner til en regulær finalekamp når de to guldkandidater tørner sammen 12. maj i Parken.

FCK nåede op til Brøndby med sin syvende sejr i træk ved at slå Vejle med 2-1 foran 17.269 tilskuere i Parken, mens Brøndby snublede med 1-1 i Viborg.

Det nedrykningstruede Vejle-mandskab, klædt i samme trøjefarve som de røde faner i Fælledparken et stenkast fra nationalstadion, gav sig dog ikke uden en lang arbejdskamp.

Heller ikke selv om holdet mistede Klaus Eskildsen efter to advarsler, og Christian Keller lavede selvmål efter 63 minutter. For blot fem minutter efter selvmålet sendte Kern Lyhne et fladt skud ind bag en måbende Magnus Kihlstedt i FCK-målet.

Med et kvarter igen hentede FCK-angriber Todi Jónsson dog alle tre point hjem til FCK, da han udnyttede en flot frispilning fra Christian Lønstrup til at løbe i dybden ned mod Vejle-målet, hvor han sikkert sendte bolden under Jesper Christiansen.

FCK og Brøndby har nu begge 62 point i toppen, mens Vejle kunne glæde sig over, at OB slog AGF. Dermed ligger Vejle stadig over nedrykningsstregen.

Onside.dk:

FC København var på forhånd storfavoritter i kampen mod Vejle, men det kunne ikke aflæses på måltavlen efter kampen.

De forsvarende mestre fik nemlig kun med hiv og sving sejren i land mod et Vejle-hold, der kæmpede bravt.

Faktisk skulle der et selvmål til af Vejles Christian Keller for at københavnerne kunne komme foran.

Den føring fik Kern Lyhne udlignet efter et flot langskud fra kanten af feltet.

Men det lykkedes alligvel for FC København at få sejren i land, da Todi Jönsson med et kvarter tilbage scorede kampens sidste mål til resultatet 2-1.

Med sejren kravler FC København op på siden af Brøndby i tabellen, og mesterskabskampen er nu helt åben.

Berlingske Tidende:

Der var langt fra tale om en af FC Københavns bedste hjemmekampe. Dertil var »Løverne« i flere perioder lidt for tamme og tandløse. Men det var nok en af de kampe, som de har været allermest glade for at vinde i dette forår. For det var kampen, hvor de indhentede Brøndby, der startede forårssæsonen med et forspring på 10 point. Men efter 1-1 i Viborg er Brøndby nu kun foran på en bedre målscore.
»Det er også en meget stor præstation af holdet, at de nu har vundet 11 af de seneste 14 kampe og spillet de tre sidste uafgjort. Men husk nu på, at vi ikke har vundet noget endnu,« sagde FCK-træner Hans Backe, der var meget tilfreds med sit holds indsats mod Vejle, som han roste for fra start at gå energisk til den i »Løvernes« hule.
Men det var nu hjemmeholdet, der kom bedst start, selv om presset på gæsterne ikke var helt så stort, som det tidligere er oplevet i Parken. Men det blev da til et par gode forsøg i det første kvarter.
Efter blot fire minutters spil var det Peter Christiansen, der kom helt fri i venstre side af det store felt, men Jesper Christiansen fik dækket glimrende af, så situationen ikke for alvor blev farlig.
Men derefter var det Erik Myklands tur til at teste Vejle-keeperen, som reagerede meget langsomt, da normandens åbenlyse langskud snittede stolpen. Ikke nogen stor fejl af lejesvenden fra Glasgow Rangers. Men bestemt ikke noget som gavner hans chancer for at snuppe den tredje målmandsplads i VM-truppen for næsen af ABs Jan Hoffmann.
Også Carsten Fredgaard var tæt på, da han efter 13 minutter sendte et frispark lige over Jesper Christiansens mål. Derefter blev kampen overraskende lige, og i resten af halvlegen kom østjyderne faktisk frem til langt flere afslutninger end de besøgende i Danmarks nationalarena ellers er vant til, når det er klubkampe, det drejer sig om.
Men rigtig farlige blev Vejle nu ikke. Der var primært tale om forsøg ude fra - blandt andet fra den tidligere Herfølge-spiller Jeppe Vestergaard, som i resten af sæsonen er udlejet fra Malmö FF.
Den største chance i første halvleg tilfaldt da også FCK. Efter en halv times spil fik Thomas Røll pludselig muligheden i højre side, men hans afslutning, der endte i sidenettet, var mere hård, end den var god. I slutningen af første halvleg dominerede FCKerne så totalt - uden at kunne score. Og det pres fortsatte fra første sekund af anden halvleg og en 1-0-føring lurede ganske gevaldigt.
I første minut sendte Sibusiso Zuma en akrobatisk afslutning over mål, og to minutter senere var han ved at drible alene igennem. Det satte Klaus Eskildsen nu en ulovlig stopper for, og så måtte han forlade banen efter sit andet gule kort, og derefter var der nærmest tale om belejring af området omkring straffesparksfeltet i Vejles ende.
Men det var nu hverken Zuma, Mykland eller andre Superliga-stjerner, der magtede at skaffe hjemmeholdet foran. Derimod var det Vejles egen Christian Keller, der i en presset situation med kroppen fik skubbet bolden over stregen. En pudsig, men meget retfærdig scoring.
»Men dommerpræstationen var under lavmålet. For der burde være dømt frispark, da Christian blev skubbet i ryggen,« sagde en vred Vejle-træner Frank Petersen, der også i flere andre situationer følte, at dommeren var for meget på FCKs side.
Men uretfærdigt eller ej så startede målet en Vejle-offensiv, og det gav hurtigt og sensationelt bonus. Umiddelbart efter et hjørnespark sparkede Kern Lyhne fladt igennem forsvar og uden om Magnus Kihlstedt. Og så var chokudligningen en kendsgerning.
Men vejlenserne nåede kun at drømme om point i tre minutter, for så var Todi Jónsson sluppet igennem og passerede uden problemer Jesper Christiansen til slutresultat 2-1.