Pointdeling i New Firm

FCK/KB havde stadig deres første sejr til gode på hjemmebane, og efter en føring på 2-0 over Brøndbys reserver efter kun 14 minutter, så det endelig ud til at denne skulle komme – men et mål i overtiden spolerede dette.

Af Ragnald Kruse

Rent stillingsmæssigt var det top mod bund på Frederiksberg Idrætspark, da FCK’s reserver mødte Brøndbys samme. FCK/KB havde med en enkelt sejr og en enkelt uafgjort i seks kampe en placering på næstsidstepladsen i 2. Division Øst, mens Brøndby lå på en tredjeplads med fire sejre i bagagen. Dette var dog ikke til at se i dagens kamp, hvor FCK/KB allerede fra kampens start lagde hårdt ud med flere gode chancer – hvor anfører Morten Bertolt allerede efter få minutter kun var få centimeter fra at bringe hjemmeholdet foran efter et godt indlæg af Lasse Qvist på højrekanten, men bolden strøg over mål.

Det skulle der dog laves om på godt fem minutter efter, da Kenneth Thinter, efter et godt løb på højrekanten, fik fremtvunget et hjørnespark som Mads Laudrup tog sig af. Inde i feltet klarede Brøndbymålmand Michael Tørnes en hovedstødschance, men kunne ikke gøre noget ved Kim Tandrups skud efterfølgende, der bragte FCK/KB foran 1-0. På dette tidspunkt var hjemmeholdet meget spilstyrende, og der skulle da heller ikke gå mere end to minutter før Tørnes måtte ud i fuld længde for at undgå endnu et mål imod sig. Samme tørnes måtte dog hente bolden ud af sit net fire minutter senere, hvor Lasse Qvist med et flot langskud gjorde det til 2-0.

Det var tydeligt at se at det gode spil og selvfølgelig de to mål havde givet FCK/KB blod på tanden for at vise deres værd, og at de ikke hører til i bunden af tabellen – godt teknisk spil fra flere spillere viste overskud fra hjemmeholdet, hvor en smart hælaflevering fra målscorer Kim Tandrup gav en god mulighed til Nikolaj Hansen, men desværre direkte på Tørnes.

Brøndby begyndte i midten af halvlegen at komme mere og mere med i spillet, og efter 25 minutter kom deres første store chance, hvor en lille friløber var tæt på at give reserverne fra Vestegnen en reducering – men keeper Martin Jacobsen viste at FCK/KB er stærkt besat på målmandsposten med en flot fodparade. Generelt lagde udeholdet et større pres på FCK/KB, men hjemmeholdets bageste kæde, med en især godt spillende Bongamusa Mthethwa, stod solidt, og lod ikke meget komme igennem. Veteran Ruben Bagger var med for gæsterne, og gennem godt spil fra ham, var det lige før at bolden ville passere Jacobsen – men Rasmus Bogh blokerede på stregen.

Godt 10 minutter før pausen måtte Lasse Qvist udgå med en skade på venstre fod – dette kom desværre til at få en betydning for hjemmeholdets offensive kræfter, da holdet begyndte at trække sig lidt tilbage på banen. Få minutter før pausen blev Tørnes dog passeret igen, men desværre for Morten Bertolt, var der frispark til keeperen. Dette kunne dog ikke rykke ved at det var en tilfreds træner Benny Gall, der i pausen kunne se sit hold føre 2-0.

I anden halvleg var det tydeligt at se at Brøndbytræner Peer Hansen havde givet nogle motiverende ord til sine spillere, for gæsterne lagde ud med et tungt pres, der i de første 10 minutter resulterede i et forsøg på overlæggeren, og flere skud tæt forbi mål. På dette tidspunkt kunne man også begynde at høre at tribunen på Frederiksberg Idrætspark ikke kun bestod af hjemmeholdets fans – hvilket liniedommeren måtte sande efter en offsidekendelse, der ikke behagede tilskuerne fra Vestegnen.

FCK/KB begyndte så småt at komme med i kampen igen, og derved også chancerne. Især indskifter Stefan Monberg havde et godt hovedstød efter et flot indlæg fra Mads Laudrup, men desværre over mål. Spillet bølgede frem og tilbage på dette tidspunkt, og holdene skiftedes til at have chancer i hver deres ende. Det var dog Brøndby der var først til at udnytte dette, da Patrick Mortensen på et langskud kunne passere Jacobsen. Dette gav et naturligt boost til gæsterne, der lige pludselig så muligheden for at tage hjem fra Frederiksberg med point i bagagen. FCK/KB stod dog stadig stærkt i defensiven, og det så også ud til at det var hjemmeholdet der var på vej til at få deres første sejr på hjemmebane.

Dybt inde i overtiden fik Brøndby tildelt et hjørnespark, hvor selv målmand Tørnes var med oppe i FCK/KBs målfelt, og desværre for hjemmeholdet, kunne han se sin holdkollega Jesper Christjansen udligne til 2-2 for gæsterne, hvilket også blev kampens resultat, til stor ærgrelse for størstedelen af de 588 tilskuere der havde valgt at tage til Frederiksberg Idrætspark.