Parken set fra Øster Alle

Parken åbner dørene i kampen mod madspild

Danmarks Nationalstadion, Parken, slår i samarbejde med Stop Spild Lokalt snart dørene op for en ny Madoase på Østerbro.

En Madoase, der har potentiale til at blive Danmarks største udleveringssted af gratis fødevarer for at reducere madspild i Hovedstaden markant.

Stop Spild Lokalt har siden 2016 reddet overskudsmad fra private hjem og fra detailhandlen. I 2021 lykkedes det at redde 10.821 tons overskudsmad.

Nu åbnes en ny Madoase i Parken med ambitionen om at blive landets største.

Konceptet er, at en lang række detailhandler leverer mad ind, der bliver delt gratis ud til alle i området under C-tribunen, der vender ud mod Øster Alle.

”Parken er en del af København og vi ønsker at tage en aktiv del i, at Nationalstadionet også er en del af københavnernes hverdag og er med til at bidrage til en mere bæredygtig by," siger direktør Jacob Lauesen.

"Her er madspild et vigtigt tema, og med de dygtige mennesker fra Stop Spild Lokalt håber vi, at vi kan gøre en lille forskel. Vi glæder os meget til at åbne dørene til Parken for alle københavnere, der vil hjælpe med at undgå madspild.”

Stop Spild Lokalt ser frem til at rykke ind i Parken, og der er høje ambitioner for den kommende Madoase:

”Med de udfordringer, som den almene borger står overfor, samtidig med at der bliver smidt så meget mad ud i detailhandlen, så er jeg i ekstase over samarbejdet med Parken, hvor vi håber at kunne starte med at redde omkring 5 tons mad om dagen inden længe,” siger Rasmus Erichsen, direktør i Stop Spild Lokalt.

Du kan finde mere information om Stop Spild Lokalt her.

Første åbningsdag bliver snart annonceret.