Optakt Køge Boldklub - F.C. København

Så er det blevet tid til F.C. Københavns første udebanekamp i denne sæson. Modstanderen er Køge, der er vendt tilbage til landets bedste række efter 17 års pause. Kampen, der også bliver vist på 3+, bliver spillet på søndag klokken 17:35 på Køge Stadion.

De to hold har aldrig mødt hinanden før, om end F.C. Københavns to moderklubber KB og B1903 adskillige gange har stiftet bekendtskab med Køge. Nærmere betegnet er det blevet til 75 opgør for KB's vedkommende mens B1903 har mødt Køge 79 gange. To gange har F.C. Københavns spillere dog stået ansigt til ansigt med Køges ditto, idet holdene i DM i Indendørsfodbold mødte hinanden i finalen i 1994/95 og 1999/2000.

Rent statistisk er der således ikke meget at støtte sig til, hvis man vil have en indikator af hvordan kampen vil forløbe. Men til trods for den manglende statistiske opbakning, er der ingen tvivl om at F.C. København på søndag stiller op som storfavoritter.

Efter den pointmæssige skuffende indledning på sæsonen med uafgjort mod Viborg, er tre point på søndag målsætningen. Og F.C. København kan stille i næsten stærkeste opstilling. "Næsten" betyder at de naturlige venstrebacker Urmas Rooba og Peter Christiansen stadig ikke er til rådighed for Hans Backe, men til gengæld har Backe luftet tanken om at lade den stærke angriber Jörgen Pettersson indgå i truppen. Pettersson har til træning vist et herligt gå-på-mod og han optræder med stor beslutsomhed i de ting han foretager sig. Det skal blive spændende at se om Pettersson får sin debut på søndag.

Køge, der kom meget fint fra start med uafgjort mod AB i første spillerunde, må undvære deres stærke offensive spiller Martin Retov. Retov, der er omdrejningspunktet på midtbanen, var så uheldig at brække en tå i opgøret mod AB, og han må se hen til en pause på minimum tre uger. De bærende kræfter på holdet vil nu bestå i altid farlige Tommy Olsen og anfører Morten Eskesen, der er styrmanden i forsvaret. Også Martin Borre med sit gode blik for spillet kan være en trussel for F.C. København.

Det opfordres fra Køge Boldklub at de mange FCK-fans der har tænkt sig at overvære kampen live, køber deres billet på forhånd. Man SKAL have en fysisk billet for at komme ind på stadion og der vil kun være få billetskure i Køge på søndag.

Så hvis man vil undgå lange ventetider i Køge på søndag, så anbefales det at man skynder sig i Super Shoppen eller på www.e-billetter.dk og køber sin billet til søndagens kamp.

Vel mødt på Køge Stadion.