Om lørdagens modstandere fra Brøndby IF

Kampen lørdag eftermiddag er et opgør mellem rækkens øjeblikkelige nummer 11 mod nummer 9, men med kun et point mellem de to mandskaber og med udsolgt på Brøndby Stadion, så skal det nok blive et intenst opgør – også selvom det er et opgør mellem to klubber i den ”tunge ende” af tabellen.

De første ni spillerunder
Inden kampen kan Brøndby IF se tilbage på ni spillerunder, hvor det er blevet til to sejre, tre uafgjorte og fire nederlag. Det placerer Brøndby IF på en 11. plads med ni point, hvilket er et enkelt point efter F.C. København og OB på 9. og 10. pladsen, men med fire points forspring til FC Nordsjælland på sidstepladsen.

Brøndbys ni point er hevet i land primært via sejre i de seneste to spillerunder, hvor de har besejret OB med 2-1 og AGF med 3-1. Derudover har Brøndby IF spillet uafgjort med FC Vestsjælland (1-1), Viborg FF (2-2) og Randers FC (0-0). De fire nederlag har været til SønderjyskE (0-1), Esbjerg fB (0-2), FC Midtjylland (2-5) og AaB (1-2).

Når Brøndby IF og F.C. København har mødt hinanden på lørdag, så mangler der kun en enkelt kamp inden sæsonens første tredjedel er spillet. Eneste hold Brøndby IF endnu ikke har mødt er FC Nordsjælland, så i 11. spillerunde skal de Thomas Frank & Co en tur til Farum Park.

Brøndby IF var også med i DBU Pokalen, men som de fleste ved, så måtte de allerede i deres første kamp forlade turneringen, da de tabte med 1-2 til Hvidovre.

Truppen i Brøndby IF
Listen af spillere der har forladt Brøndby IF inden denne sæson er ganske lang, og listen inkluderer både kendte profiler og knapt så kendte spillere. Nogle af de mere kendte navne der har forladt vestegnen er blandt andet Jan Kristiansen (FC Vestsjælland), Jens Stryger Larsen (FC Nordsjælland) og Dennis Rommedahl (RKC Waalwijk).

Men der er ikke kun sagt farvel til spillere, der er også kommet mange nye navne til i stalden hos træner Thomas Frank. Et af de nye navne, keeperen Lukas Hradecky, er hentet hos ligarivalerne fra Esbjerg fB, og så er der et par spillere, der vender tilbage til Superligaen, efter at have været udenlands i kortere eller længere tid, det drejer sig om Kenneth Zohore (ACF Fiorentina), Martin Ørnskov (Viking FK) og Thomas Kahlenberg (VfL Wolfsburg).

Brøndby IF har også lavet aftaler med en række spillere, der er helt nye i Superliga-regi. Det drejer sig om svenske Michael Almebäck (Club Brugge) og makedonske Ferhan Hasani (VfL Wolfsburg). Sidstnævnte fik debut i sidste weekend, og scorede sejrsmålet mod OB blot to minutter efter han var blevet indskiftet. Brøndby IF har også fået danske Christian Nørgaard på kontrakt, han vender tilbage til Danmark fra Hamburger SV – og så er argentineren Alexander Szymanowski også ny hos Brøndby IF. Szymanowski  har senest spillet for den spanske klub Real Club Recreativo de Huelva.

Topscorerlisten i Brøndby IF
Brøndby IF har scoret 11 mål i Superligaen, de er fordelt på seks spillere. Topscorer i Brøndby IF er Simon Makienok med fire mål, herefter følger Andrew Hjulsager og Kenneth Zohore, begge med to træffere. Derudover har Ferhan Hasani, Quincy Antipas og Martin Ørnskov alle tre scoret et enkelt Superligamål.

Brøndby IF’s enlige mål i DBU Pokalen blev scoret af Simon Makienok.

Fordeling af mål
Brøndby IF har scoret 11 mål (fordelt på 4 mål i 1. halvleg og 7 mål i 2. halvleg)
Brøndby IF har lukket 15 mål ind (fordelt på 3 mål i 1. halvleg og 12 mål i 2. halvleg)