Old Boys regerende DM- og pokalvindere

AGF var værter for den 19. finale om danmarksmesterskabet for Old Boys, som stod mellem AGF og FCK Old Boys på NRGi Park, hvor græstæppet fint havde klaret belastningen fra SAS Liga-forkampen mellem AGF - SønderjyskE. De flotte rammer blev yderligere krydret med, at TV2 SPORT havde valgt at beordre overarbejde til holdet bag transmissionen fra forkampen og således for første gang at sende live fra en Old Boys-turneringskamp.

Som finaler ofte gør, så startede kampen lidt nervøst og rodet, men allerede efter 5 minutters spil fik FCK Old Boys kampens første målchance. Med en lang aflevering fik Michael Mio sat FCK Old Boys' højrekant i scene, hvor Martin Birn kom til AGF's baglinie og lagde bolden skråt tilbage til Martin Johansen, men Steen Mølbye i AGF-målet kom godt ud af målet og blokerede Martins afslutning.

Opmuntret af det flotte angreb var det FCK Old Boys, der først fik styr på spillet og kom godt over kanterne, men enten nåede medspillerne ikke med i feltet til indlæggene, eller også var indlæggene for upræcise. Meget boldbesiddelse og få målchancer efterfølges mange gange af, at modstanderen kommer til målchancer. Efter et indkast spillede AGF's Thomas Ambrosius 1-2 med Uffe Jakobsen, der løftede bolden ind i feltet, hvor Thomas Ambrosius fik fisket bolden til sig mellem to forsvarsspillere og med stort overblik og sparketeknik lagde bolden ind ved modsatte stolpe til 1-0 til stor jubel for hjemmeholdets fans. I det hele taget var hjemmepublikummet meget medlevende, og som Martin og Michael Johansen havde forventet, var tvillingerne ikke glemt på NRGi Park. Med stor vedholdenhed råbte AGF-publikummet "av, av, av" hver eneste gang, én af tvillingerne havde bolden.

I den efterfølgende fase var det AGF, der var spilstyrende, hvor trioen Thomas Thorninger, Uffe Jacobsen og Thomas Ambrosius, så ud til at kunne true FCK Old Boys' defensiv, men særligt Christian Lønstrup og Diego Tur i midterforsvaret fik reddet kastanjerne ud af ilden, når det var ved at brænde på.

Efter 29 minutter var det så FCK Old Boys, der slog kontra. Med flot sparketeknik løftede Michael Mio bolden i en bue over mod bageste stolpe mellem forsvar og målmand, der hvor det kan gøre rigtig ondt på et forsvar, og her i tomrummet dukkede Brian Kaus op, og headede bolden sikkert i mål til 1-1, som også blev pauseresultatet.

I 2. halvleg dalede spilkvaliteten en anelse og først 10 minutter før slutfløjtet, brændte det for alvor på i ét af straffesparksfelterne, og det var hjemmeholdet, der testede målmand Peter Madsens reflekser med et hjørnespark som resultat. Hjørnesparket løftede AGF's Allan Reese ind i feltet og på overliggeren, og på returbolden fra en spids vinkel ved bageste stolpe knaldede Steen Olesen bolden på overliggeren endnu en gang. Havde AGF scoret her, kunne det meget vel have været sejrsmålet, men sejrsmålet kom så i stedet for to minutter senere i den anden ende af banen. Med stort overblik løftede Michael Mio bolden ind over AGF's' forsvarskæde, hvor Piotr Haren lå på lur på kanten af off side. Et sammenstød med en AGF'er fratog Piotr chancen, men Lennart Lynge Larsen var hurtigst opfattende og nåede bolden før Steen Mølbye. Den hoppende bold lobbede Lennart flot over AGF-målmanden og i nettet til en 2-1 føring 8 minutter før tid, løb ud mod sidelinien og fejrede scoringen med holdkammeraterne og den medrejsende fanklub.

Til sidst satsede AGF selvfølgelig hele butikken, og pressede FCK Old Boys baglæns, men lige som det var tilfældet i semifinalen mod AB, lykkedes det FCK Old Boys at holde AGF fra egentlige målchancer, og efter 2 minutters tillægstid, fløjtede dommeren kampen af, og FCK Old Boys' første danmarksmesterskab var en kendsgerning. Efter kampen var der uddeling af medaljer til begge hold og pokalen til FCK Old Boys, og så kunne champagnepropperne springe.

Der var tidligere danmarksmestre på begge hold, og vindermentaliteten var intakt. Der var bid i tacklingerne, men finalen blev hele tiden afviklet i en god atmosfære blandt spillerne. Det var bestemt også tilfældet efter kampen, hvor der gik et par timer i fælles selskab inden omklædningsrummene blev forladt.

Efter kampen var AGF vært for et flot arrangement for finaleholdene på Uffe Jacobsens restaurant Grappa, men desværre sad Uffe selv med benet op på en stol efter at have beskadiget et ledbånd i knæet i et hændeligt sammenstød med en forssvarsspiller fra FCK Old Boys. God bedring Uffe fra os alle !

Det blev en historisk dag og en lang aften i Århus for FCK Old Boys og tak til AGF for stor gavmildhed og gæstfrihed. Ude på de små timer blev der talt om et returarrangement, og vi håber at se jer i København til foråret.

Efter sejren i landspokalfinalen i 2007 sidder FCK Old Boys nu på begge titler under DBU og er godt på vej i titelforsvaret af pokalturneringen, hvor holdet i semifinalen skal møde Lyngby på Lyngby Stadion den 22. april 2009.

Ubesejret i de seneste 14 måneder og dermed også i hele 2008, kan FCK Old Boys se tilbage på en fantastisk flot sæson, hvor der er vist masser af god fodbold og leveret flotte resultater med fundament i et godt sammenhold i truppen, som der blev trukket på, når det så vanskeligt ud i kampe i løbet af sæsonen.