Old Boys forbliver på toppen

Old Boys fortsætter succesen

FCK Old Boys var på hjemmebane i kvartfinalen i DBU's landspokalturnering, hvor modstanderen var Næstved.

Næstved kommer sædvanligvis langt i pokalturneringen og i DM-slutspillet, men i år har det haltet i ligaen, så pokalturneringen var Næstveds eneste chance for succes i år. Den chance forvaltede Næstved med forsigtighed i en 4-5-1-formation, hvor vejen til succes skulle findes via hurtigt gennemførte kontraangreb.

Mod Næstved stillede FCK Old Boys op således:

Benny Gall

Martin Birn  Diego Tur  Jacob Rasmussen  Christian Taylor

Martin Johansen  Michael Mio  Michael Giolbas  Lennart Lynge Larsen

Michael Johansen  Brian Kaus

...Og den stjernebesatte bænk med Piotr Haren, Martin "Bom" Nielsen og Kenny Larsen

FCK Old Boys spiller gerne højt oppe på modstanderens banehalvdel, så slaget om midtbanen foregik midt på Næstveds banehalvdel, hvor Næstved stod kompakt, og hjemmeholdet forsøgte at finde åbninger i Næstveds defensiv. Recepten til løsning af den opgave bestod i en blanding af kombinationsspil på små områder foran Næstved straffesparksfelt, som regel med en tvilling involveret, kombineret med indlæg fra kanterne, hvor hjemmeholdet dog fik for få spillere med i feltet, til at indlæggene blev farlige.

Nøglen til åbning af Næstveds defensiv blev kombinationsspillet, der førte til en nærkamp i feltet, der fik hjemmeholdet til at appellere for straffe, men dommerens fløjte forblev tavs . . . og det blev hjemmeholdets protester også, for bolden havnede hos Michael Giolbas, der med et hårdt og kontrolleret spark fra kanten af feltet, sendte bolden i netmaskerne i modsatte side.

Det blev ved det ene mål i en første halvleg, hvor Næstved kun enkelte gange viste farlighed på kontraangreb, da FCK Old Boys det meste af tiden var påpasselige i defensiven, og lagde et tungt pres på Næstveds midtbane på de såkaldte andenbolde.

Fra starten af 2. halvleg kom Piotr Haren på banen, og Piotr havde tydeligvis brugt 1. halvleg på at "læse" Næstveds defensiv, for med et flot timet løb 10 minutter inde i 2. halvleg kom Piotr alene med Næstveds keeper og afsluttede sikkert til en føring på 2-0. Efter 2-0-målet spillede FCK Old Boys bolden godt rundt på Næstveds banehalvdel, og kampen virkede afgjort, men 10 minutter før tid måtte Benny Gall ud i fuld længde for at undgå unødig spænding om resultatet. Det gav FCK Old Boys en påmindelse om at lukke kampen, og det blev gjort med manér med en akrobatisk scoring af Brian Kaus og yderligere to scoringer af Piotr Haren, der således fuldbyrdede et hattrick i 2. halvleg til slutresultatet 5-0.

Semifinale og finale spilles først til foråret, så nu er FCK Old Boys' fokus alene på ligaen, hvor to sejre i de resterende to kampe hhv. lørdag kl. 13 hos B.93 og mandag kl. 18:30 i lokalopgøret mod FB, vil sikre det lokale mesterskab og en plads i semifinalepuljen i kampen om danmarksmesterskabet.