AaB venter i Aalborg

OB lige udenfor øverste halvdel

Første hjemmebanenederlag til Esbjerg fB siden 2006
OB’s sæson har været forholdsvis jævn – altså set ud fra, at de sluttede efteråret som nummer syv, de ligger nummer otte i forårstabelen, og ser ud til at slutte sæsonen som nummer 7. Dog kan de stadig overhales af Randers FC, der endda forøgede deres muligheder for at snupper 7. pladsen fra OB, da de her i weekenden nedlagde protest over Esbjerg fB, og deres mulige ulovlige brug af en spiller i 2-2 kampen mellem Randers FC og Esbjerg fB. Protesten er taget til efterretning af DBU, Randers FC vinder kampen mod Esbjerg fB med 3-0, hvilket bringer Randers FC op på siden af OB med 40 point (dog med en dårligere målscore).

Netop Esbjerg fB mødte OB i den forgangne weekend, en klub som OB ikke havde tabt en Superliga-hjemmekamp til siden 2006. Det lod Esbjerg fB sig ikke genere af, første bragte Martin Pusic Esbjerg fB foran, Rasmus Falk fik udlignet, men Jakob Ankersen sikrede gæsterne en 2-1 sejr med en scoring et kvarter før sidste fløjt.

Nu skal OB så møde F.C. København i PARKEN, hvor fynboerne ikke har vundet en Superligakamp siden 2003, og det skulle helst også være tilfældet kl. ca. 19 i aften.

OB’S TRUP
Følgende trup er udtaget: Mohamed Diarra, Emil Larsen, Martin Spelmann, Darko Bodul, Morten Skoubo, Conor O'Brien, Kasper Larsen, Jacob Schoop, Mads Toppel, Krisztián Vadócz, Ari Skulason, Bashkim Kadrii, Casper Radza, Mustafa Abdellaoue, Mikkel Desler, Anders Thomsen, Mathias Greve og Magnus Pedersen.

De tre mest benyttede OB-spillere i denne Superligasæson er: Espen Ruud (29 kampe, 2 mål, 2.610 minutter), Martin Spelmann (29 kampe, 2 mål, 2.579 minutter), Ari Skúlason (29 kampe, 2 mål, 2.503 minutter). Emil Larsen har spillet flest kampe for OB (31), men har ikke så mange minutter på banen som Ruud, Spelmann og Skúlason.

OB har benyttet sig af 27 spillere i denne Superligasæson. Det tilsvarende tal for F.C. København er 25.

FACTS OM OB’S MÅLSCORING
OB’s målscore lyder på plus to. De har lukket 43 mål ind, men har dog formået at score 45 kasser. De 45 mål er sat ind af Mustafa 'Mos' Abdellaoue (9 mål), Emil Larsen (6), Rasmus Falk (6), Bashkim Kadrii (5), Morten Skoubo (4), Darko Bodul (3) , Ari Skúlason (2) , Krisztián Vadócz (2) , Espen Ruud (2) , Martin Spelmann (2) , Jeppe Hansen (1) og Daniel Høeg (1).

Ovenstående giver kun 43 point, men differencen op til de 45 scorede mål skal findes i listen over selvmål. Både Brøndby IF (Dario Dumic) og AaB (Kasper Risgård) har lavet selvmål mod fynboerne.

De 45 Superligamål er fordelt på 20 i 1. halvleg og 25 i 2. halvleg. De 43 mål OB har indkasseret er fordelt 18-25 før og efter pausen.