Nyt græs i næste uge

På grund af en mild vinter samt at spillerne trænede på Nummer 10 i januar var det ikke nødvendigt at udskifte Telia Parkens græstæppe inden forårspremieren i Superligaen.

På grund af baneforholdene på Frederiksberg har det dog været nødvendigt at flytte nogle træninger samt en trænings- og en reserveligakamp til Telia Parken, hvortil kommer de to Superliga-kampe mod OB og Vendsyssel.

Derfor er tiden nu inde til at skifte græstæppet, og det sker i næste uge, så den nye bane er klar til vores sidste hjemmekamp i Superliga-grundspillet mod Hobro den 17. marts.

>> Find din plads til Vejle-kampen søndag kl. 16

Over 100 kampe årligt i gamle dage!
Vidste du forresten, at der i gamle dage ofte blev spillet 80-90 kampe om året i den gamle Idrætspark? I 1945-47 endda lidt over 100 kampe årligt fra marts til november!

Københavns Idrætspark


Billedet er fra KBU-pokalfinalen i 1947, hvor 15.000 tilskuere så ØB slå B1903 med 2-1 den 9. november. Efter endnu en lang sæson var banen den rene mudderpøl, men det var en af de traditionsrige kampe med mange tilskuere, som man ikke ville aflyse eller flytte til andre baner. Det var dog efter sigende en af de værste "vandpolo-kampe" i mange år!

På ØB's vindende hold var bl.a. Carl Aage Præst og Helge Bronée, der begge fik en flot karriere i italiensk fodbold i 50'erne. Carl Aage Præst nåede bl.a. 232 kampe for Juventus. ØB er i dag en del af Østerbro IF, som er en af FCK's samarbejdsklubber.

I B1903-målet stod Thorkild Bekker, der senere blev formand for klubben og bl.a. var med i forberedelserne til at stifte F.C. København i 1992.

>> Udlån dit sæsonkort, hvis du ikke kan komme selv