Nicolais sejrsmål sikrede samlet sejr

Hvilken pragtpræstation af holdet! Bare tre dage efter Brøndby blev udspillet på kryds og tværs i Telia Parken leverede vi en ny overbevisende indsats, trods flere udskiftninger på holdet og en noget overraskende 3-5-2-formation. Ståle havde valgt at starte med Antonsson, Zanka og Johansson nede bagved, Remmer og Ludwig som wingbacks, Kvist som den kontrollerende på midten, mens Delaney og Verbic på skift stødte frem, og så Corner og Nicolai oppe foran.

Han havde også dikteret angreb fra første fløjt, så vi kom buldrende som lyn og torden, hvilket tydeligvis kom lidt bag på hjemmeholdet, der i øvrigt stillede med de samme som i søndags, bortset fra at Albrechtsen var med i stedet for Juelsgaard.

I de første ti minutter havde vi således fire skud på mål, men ligesom i søndags var Rønnow på plads, når det gjaldt. Efter et lille kvarter begyndte Brøndby at komme bedre med, og i det 19. minut fik de pludselig kampens suverænt største chance, da Kahlenberg spillede Pukki fri i dybden. Kaminski gik godt ud og generede ham, og Erik Johansson nåede også tilbage og stresse finnen så meget, at han skød over, efter han havde rundet Kaminski.

Resten af halvlegen formede sig som et klassisk Derby med masser af fight og duelspil mellem felterne på en bane, der set med golfbriller var fairway end green… Men alt i alt en halvleg, som vi kunne være udmærket tilfredse med, selv om vi var klart bedre i den første del end i den sidste, hvor Brøndby fik indstillet sig på vores offensive tilgang til kampen.

Efter pausen satte vi os hurtigt på kampen igen, og efter syv minutter fik Remmer en stor chance, da Verbic fikst spillede ham fri med hælen uden for feltet, men desværre sparkede han forbi mål med sit venstreben.

Lidt efter var Brøndby ved at lave et remake af deres mål i den første semifinale, da Boysen var tæt på at finde Pukki inde foran, men denne gang kom Zanka på tværs og afværgede til hjørne.

Vi fandt hurtigt tilbage i vores presspil, og der blev slidt og slæbt og knoklet over hele banen, og især Corner tog - som sædvanlig, fristes man til at sige - mod mange knubs uden at få frispark, men han gav også selv igen i duellerne med Agger og Albrechtsen.

Midt i halvlegen sendte Ståle Toutouh og Santander ind for Kvist og Verbic, og lidt efter kom Ankersen også ind for Remmer. Det bidrog til at fastholde trykket mod et Brøndby-mandskab, der var sjældne gæster i den anden ende og endnu ikke havde afsluttet efter pausen.

Men det var jo også os, der skulle op og score, mens de kunne nøjes med 0-0 - og det gjorde vi med 12 minutter igen efter et fornemt sololøb af Nicolai, efter vi havde brudt et Brøndby-opspil. Fra omkring midten rykkede han ned mod Brøndby-feltet med Ørnskov halsende efter sig, og forsvaret bakkede så meget, at han fandt et hul, hvor han fra kanten af feltet kunne sparke bolden fladt ind ved den ene stolpe.

Et par minutter senere fik Brøndby dog en gylden mulighed for at udligne, da Erik nedlagde Pukki lige på kanten af feltet, men Durmisi sløsede dødbolden væk med et spark langt over Kaminskis mål.

Kort før tid fik de en ny dødbold-mulighed, men denne gang sparkede indskiftede Elmander i muren i to omgange. Men det var ikke slut endnu… de fik endnu én, og her smuttede Ørnskov fri og afsluttede fra nært hold, og kun en fantastisk refleks fra Kaminski forhindrede bolden i at gå ind nede ved den ene stolperod. Fornemt reageret af belgieren, der indtil da ikke havde haft meget at lave i dag.

Længere inde i overtiden kunne og burde vi have hamret et søm mere i kisten, men lod en kæmpe kontrachance gå vores næse forbi, da Toutouh lod en tværbold fra Santander passere i den tro, at Corner ville tage sig af den. Heldigvis kostede det ikke, for vi holdt stand og sikrede for tredje år i træk billet til pokalfinalen efter en solid og overbevisende indsats på en bane, hvor vi ellers ikke har vundet i to et halvt år.