Victor Nelsson
Victor Nelsson
Victor Nelsson
Victor Nelsson
Victor Nelsson
Victor Nelsson
Victor Nelsson
Victor Nelsson overtog anførerbindet, da Zeca gik ud
Victor Nelsson

Nelsson efter 50 kampe: Tænker ikke på det lige nu

Victor Nelsson spillede i går sin kamp nr. 50 for F.C. København i sin første sæson for klubben. Kun tre gange før har en spillet nået 50 kampe i sin debutsæson, men når man tager højde for ind- og udskiftninger, så har ingen spillet lige så mange minutter som Nelsson - og i øvrigt er denne sæson jo ikke slut endnu!

Lige nu tænker jeg ikke over de mange kampe
"I perioder kan jeg da godt mærke, at jeg har spillet rigtig mange kampe denne sæson, men jeg tænker ikke over det lige nu, hvor der kun er få, men meget, meget vigtige kampe tilbage i sæsonen," fortæller Victor.

Han og truppen landede i formiddags fra Aalborg og kørte direkte på Nummer 10 til lidt restitutionstræning samt et spillermøde, inden de fik fri resten af dagen.

"Jeg har altid haft en god fodboldkrop og er god til at restituere, men den mentale side betyder også noget. Derfor har jeg også tilknyttet en personlig mental træner/coach med fokus på mindfulness, som hjælper mig med blandt andet sådan noget som at holde mig skarp i et tæt kampprogram."

Ud over de 50 officielle FCK-kampe og 9 træningskampe, så har Victor også spillet 5 U21-landskampe denne sæson, og det var givetvis blevet til flere, hvis det ikke havde været for coronapausen.

Ståle: Sæsonen har udviklet Victor
Som alle ved har denne sæson budt på mange udfordringer både på og uden for banen, og Ståle satte efter AaB-kampen ord på, at det også har haft nogle positive konsekvenser for bl.a. en spiller som Victor:

"Hierarkiet på holdet har været meget anderledes, når spillere som Fischer, Bjelland, N'Doye og Boilesen har været så meget væk, og derfor har Victor også gennemgået en hurtigere udvikling end han ellers ville. Der er altid ekstremt store krav til FCK fra fansene og medier, og det lærer man også meget af at skulle håndtere i en sæson som denne, så med et år mere i FCK, er han givetvis klar til det store udland," sagde Ståle.

Før FCN: Begge hold vil vinde - og vi SKAL vinde!
Victors kamp nr. 51 kan blive mod FC Nordsjælland, som kommer til Telia Parken på søndag, og Victor ved bedre end mange andre, hvad der venter mod hans gamle klub:

"Vi har respekt for dem og for det de kan, og jeg er ikke i tvivl om, at de også gerne vil vinde, selv om de på papiret ikke har noget at spille for. Men det har vi, så vi skal bare ud og have de tre point!"

"Jeg har jo selv spillet der, og hvis der er nogen, de gerne vil slå, så er det FCK. Jeg forestiller mig, at det bliver en hård fight til at begynde med, men at kampen bløder op i løbet af 1. halvleg, så vi forhåbentlig kan få sat vores eget spil i gang. I Aalborg vandt vi meget på vilje og fight, men jeg håber, vi også kan spille lidt mere i kampen på søndag," slutter Victor Nelsson.

 

Mindst 50 kampe i FCK-debutsæson

Sæson Spiller Minutter Kampe Hele kampe Ind Ud
19/20 Victor Nelsson 4.599 50 49 0 1
17/18 Michael Lüftner 4.383 50 46 1 3
06/07 Fredrik Berglund 3.058 52 9 14 29
16/17 Andrija Pavlovic 2.890 50 15 18 17
Kilde: Nipserstat.dk