Sofus Koch-Erichsen i U17-aktion mod Lyngby.
Sofus Koch-Erichsen i U17-aktion mod Lyngby.

Neestrup: Drengene glæder sig!

Onsdag kl. 13 spiller vores U17-hold mod AGF i Telia Parken og kan med en sejr sikre sig mesterskabet, selv om der stadig mangler en spillerunde på lørdag. Holdet har nemlig ét point mere end århusianerne, så med uafgjort kan de også stadig selv afgøre det på lørdag ved at slå Vejle på hjemmebane.

Der er gratis adgang på Imerco Tribunen (indgang A9/A10). Flere har spurgt, hvorfor kampen ikke spilles senere på dagen, så endnu flere kan nå ind og se den, men det er desværre ikke muligt, da forberedelserne til lørdagens storskærms-arrangement er nødt til at gå i gang, så snart kampen er færdig lidt efter kl. 14.30.

>> Tilskuerinfo om FCK U17-AGF U17

I dag trænede U17-holdet i Telia Parken, og cheftræner Jacob Neestrup glæder sig lige så meget som spillerne til det går løs i morgen:

"Drengene glæder sig rigtig meget! Det er jo en slags finale, som giver noget ekstra i forhold til de øvrige kampe i ligaen. Jeg forventer også, at de skal vise, at de kan præstere godt under et vist ydre pres, og at de kan spille i en anden ramme, end de er vant til. Da kampen gælder lidt mere end normalt, kommer det også til at give nogle nerver og nogle kampbilleder undervejs, som kan skifte meget i forhold til, at hvis vi vinder er vi mestre, med uafgjort kan vi stadig selv afgøre det, men taber vi så overhaler de os," siger Neestrup.

"Det er fedt med sådan en kamp, for den slags er svære at få i U17-fodbold. Vi kan ikke få en bedre kamp mod et fysisk stærkt hold, som spiller meget voksent, og så skal vi spille med den præmis der er. Ungdomsfodbold handler ikke bare om at vinde, men man kan heller ikke fjerne resultattavlen fra en fodboldkamp. Drengene har haft en rigtig stærk tilgang til kampene hele sæsonen, og de vil vinde på deres egen måde. Jeg synes i al beskedenhed også, vi er det bedste hold, så der er ingen undskyldning for ikke at dominere kampen, og så må vi se hvordan det ender."

Det vil i givet fald være Neestrups andet U17-mesterskab, efter han for to år siden vandt med den succesfulde 1999-årgang, som i år vandt bronze på U19, og hvorfra Mads Roerslev, Carlo Holse og Jonas Wind allerede er rykket op i A-truppen.

"Det var en mega-flot præstation, da de vandt, men dengang var ligaen jo afgjort allerede 1. marts. Det var virkelig stærkt at de gik gennem turneringen som ubesejrede , men der var ikke det samme ydre pres i slutspurten. De var til gengæld rigtigt gode til at skabe et indre pres på dem selv. Men denne gang er vi kommet fra baghjulet, efter vi indledte sæsonen med to nederlag i efteråret og siden tabte stort til FC Midtjylland i starten af november. Så det har været et andet sæsonforløb, end for to år siden," slutter Jacob Neestrup, der efter sommerferien bliver assistenttræner i A-truppen i stedet for Mikael Antonsson.

>> Se U17-truppen