Mio's Univers part ll

Hvor meget savner du fodbolden og suset fra arenaerne?

Umiddelbart savner jeg det ikke så meget. Jeg vil sige, at jeg var nået til et punkt, hvor jeg var tæt på at være mæt. Jeg har været med i rigtig mange år, og den måde jeg reelt afsluttede på med mesterskabet i 2001, var den perfekte afslutning. Det var som om, at ringen sluttede her. Da jeg kom til klubben, var jeg faktisk med til at spille mesterskabet væk, og derfor kunne det ikke være bedre, at jeg fik lov at slutte med at vinde et mesterskab.

Nu sagde jeg at jeg ikke savner fodbolden så meget, men jeg vil lyve, hvis jeg sagde at jeg ikke savnede "kicket" fra de helt store kampe mod Brøndby, en pokalfinale eller en kamp mod et europæisk topklub. Jeg kan også godt savne at røre mig hver dag. Det har jeg jo været vant til gennem mange år. Jeg spiller dog stadig old-boys-fodbold ude i Boldklubben Frem, og her er det skægt at mærke, at der stadig eksisterer konkurrence- og vindermentalitet. Tempoet er selvfølgelig lidt lavere, men det er mange gamle divisonsspillere, der er med her og folk spiller for vinde.

Nu har jeg så et mere normalt job, hvor man ikke er til eksamen hver uge i form af en fodboldkamp, man i hele ugen har sat sig op til og forberedt sig på. Efter en kamp får man også kontant afregning i form af point eller ej, ligesom pressen også bedømmer én. Jeg kan godt savne den helt specielle følelse man har, når det er gået godt og en kamp er vundet. Det adrenalinkick man opnår her er helt specielt, og det kan jeg godt savne, for det er af gode grunde ikke noget jeg oplever i mit nuværende job.

Mit kontor her i PARKEN har udsigt udover grønsværen, og indimellem tager jeg mig selv i at kigge længe udover plænen. Så tænker jeg på kampene, tilskuerne og stemningen i omklædningsrummet bagefter, og det vil selvfølgelig altid stå som noget specielt for mig. Nu er jeg så stillet overfor nogle andre opgaver i mit nuværende job, som jeg også er glad for at prøve kræfter med, men det er selvfølgelig, nogle andre værdier jeg opnår her.

Hvordan ser du F.C. Københavns rolle fremover i henholdsvis dansk og europæisk fodbold?

Det er jo ingen hemmelighed, at vi har taget førertrøjen på i Ligaen. Som jeg sagde, så er man privilegeret, når man er er i F.C. København. Tingene kører herinde, du er sikker på din løncheck hver måned, og så er det i hele taget en klub i løbende udvikling. Som jeg ser det, bliver det meget vanskeligt for de andre klubber at tage førertrøjen fra os igen. Vi har fået skabt et solidt fundament på holdet og en stærk organisation udenom, og jeg tror også, at der snart vil blive plads til at give nogle af de unge spillere en chance, netop fordi hele fundamentet er så stærkt at det kan bære det.

Nu har Hans Backe også forlænget sin kontrakt, og det skaber den kontinuitet, vi måske har manglet i nogle af de tidligere sæsoner. Så jeg ser store muligheder for os i Danmark. Men det er lidt af et dilemma, for hvis man når hen i skotske tilstande, hvor man bliver så stærk og bare vinder og vinder hele tiden i den hjemlige liga uden at blive presset, så kan man godt være for forvent, når man skal spille europæisk, og så går det galt.

Jeg tror det ville være en fordel europæisk set, hvis man havde et hold der virkelig skulle knokle for at vinde det danske mesterskab. Så bliver holdet holdt skarpt hele tiden, og det vil gøre, når man kommer ud i Europa, at man er vant til at skulle være helt oppe på mærkerne hele tiden. Derfor er massere af penge til at købe de bedste spillere, ikke nødvendigvis det der skal til. Det er en svær balancegang, hvor det gælder om at finde sit ståsted.

Alligevel mener jeg helt klart at målsætningen i europæisk fodbold må være at kvalificere os til gruppespillet i Champions League, hvis vi bliver mestre. Ellers skal vi op på det niveau, vi havde i sidste sæson, hvor vi jo spillede lige op med klubber som Lazio, Ajax og Dortmund. Kan det blive til en kvartfinale, eller med lidt farvede briller på, måske en semifinaleplads i UEFA-Cuppen, mener jeg, at vi er nået et godt stykke hen ad vejen. Det er vigtigt for klubben at opnå denne succes, for det vil udvikle klubben yderligere og samtidig vil det motivere spillere til at blive, ligesom andre kan tiltrækkes. Man kan sige at det gælder om at bygge lag på lag, og nu da vi har førertrøjen i dansk fodbold er næste skridt at få succes på europæisk plan.