Mestermøde i sidste test

Mestermøde i sidste test

The Double Double
Lige som sidste år spillerne løverne vinterens sidste testkamp mod Rosenborg, der igen i år kommer til København som regerende mestre. Begge sæsoner hentede de 69 point i Tippeligaens 30 kampe. I 2015 vandt de 12 point foran Strømsgodset, og sidste år øgede de forspringet til 15 point foran oprykkerne fra Brann. Klubben vandt også pokalfinalen i 15 og 16, så man har altså lavet “The Double Double”.

Dermed har holdet sat sig godt til rette på den fodboldtrone, som de ejede i 90’erne og et stykke ind i 00’erne. Det blev til 13 mesterskaber i træk fra 1992 til 2004, og samtidig havde man stor succes i europæisk fodbold med flotte resultater i Champions League.

Siden 2004 blev det dog kun til 3 mesterskaber, inden man stødte “opkomlingene” fra Molde fra tronen i 2015 og altså blev siddende ganske suverænt sidste år.

>> Se FCK's trup og link til livestream af kampen

Salg og nye navne
I vinterens transfervindue har Rosenborg solgt et par profiler men hentet nye spillere til pladserne. I øvrigt er vinduet endnu åbent i Norge, og der er stadig halvanden måned til sæsonstarten.

Sidste års topscorer Christian Gytkjær er solgt til 1860 München, og i stedet vil man leje Lukas Spalvis i Sporting FC, men der er endnu ikke kommet endeligt grønt lys efter lægetjekket.

Men Rosenborg er vant til at skulle erstatte sine topscorere. Før sidste sæson solgte man således Alexander Söderlund til St. Etienne og hentede i stedet “Gyt”, og han løftede jo arven på fornem vis.

Klubben har også solgt den stærke højre back Jonas Svensson til AZ Alkmaar og i stedet hentet Vegar Eggen Hedenstad i St. Pauli. Han har spillet 4 år i tysk fodbold, siden han forlod Stabæk i 2012, hvor han også blev rygtet til flere danske klubber. 

Rosenborg har netop også hentet U21-landsholdsspilleren Birger Meling i Stabæk, hvor han var en markant spillere. Allerede som 18-årig var den nu 22-årige defensivspiller en tur i Middlesbrough et års tid, inden han vendte tilbage til Norge.

Helland: Som en europæisk udekamp
Ellers er der mange gamle kendinge fra det hold, der besøgte København for et års tid siden. Én af holdets profiler, Pål André Helland, har været skadet i sæsonopstarten, men er klar til sin første træningskamp i morgen:

- Vi kommer fra en hård træningsperiode, mens FCK finpudser kampformen, så jeg regner med, at vi får nok at se til. Men vi tager ned for at være kyniske og optræde, som om det var en europæisk udekamp, siger Helland til Rosenborgs hjemmeside rbk.no.

Rosenborgs tidligere træningskampe
Nordmændene har spillet to træningskampe i år: senest 0-2 mod RB Salzburg på deres akademi i Østrig, og tidligere 3-1 over Ranheim (fra den næstbedste norske række) på indendørs kunstgræs i Abrahallen, som RBK ejer og deler med bl.a. Ranheim.

FCK's sidste test
Det er som nævnt vores sidste træningskamp, inden holdet onsdag formiddag flyver til Sofia for at møde Ludogorets torsdag aften. Herefter venter et Derby søndag og returkamp mod Ludogorets torsdagen efter.

Vi vil derfor nok se et hold, der er tæt på det hold, der starter på torsdag, og de, der ikke får så meget spilletid, har også mulighed for kamptræning søndag aften, når vi spiller reserveligakamp i Farum kl. 17.30.

Spillemæssigt var trænerstaben fint tilfreds med de tre kampe i Dubai. Mod et stærkt Spartak-hold, der fører den russiske liga, var vi godt med i en times tid, men tabte 1-2 på et selvmål kort før tid. Et mere reservepræget hold tabte 0-1 til et ligeledes stærkt Jeonbuk-mandskab, og i den sidste kamp mod Molde skabte vi chancer nok til en klar sejr, men manglede skarphed og effektivitet og måtte nøjes med 1-1.

Verbic er blevet klar efter sin skade og fik en halv time mod Jeonbuk og en halvleg mod Molde, så p.t. er kun Danny Amankwaa og Nicolaj Thomsen uaktuelle for spil.