Meget peger på et tæt opgør i Aarhus

F.C. KØBENHAVN VS AGF
64 gange har F.C. København mødt AGF i Alka Superligaen. 28 af kampene er vundet, 20 kampe er endt i en pointdeling og AGF har vundet de resterende 16 kampe. 29 af de 64 Superligakampe er spillet i Aarhus, og her er 12 af kampene vundet af F.C. København, AGF har vundet 11 gange – og seks kampe er sluttet uafgjort, heriblandt den seneste, samt tre ud af de eneste fire Superligaopgør i Aarhus.

F.C. København og AGF har spillet syv indbyrdes Superligaopgør i marts måned, hele fire af dem er sluttet uafgjort, AGF har vundet en enkelt gang og F.C. København har to gange snuppet sejren.

Den mest scorende FCK-spillere mod AGF er Todi Jónsson, der i FCK-trøjen formåede at score hele otte mål mod AGF. César Santin og Lars Højer Nielsen var også skarpe mod AGF, begge har scoret seks Superligamål mod Aarhusianerne.

F.C. KØBENHAVN OG ALKA SUPERLIGAEN 2015/16
Torsdag aften fik F.C. København og FC Midtjylland afviklet den udskudte kamp fra 17. spillerunde. Kampen bød kun på en enkelt scoring, den blev sat ind af Nicilai Jørgensen, og dermed kunne F.C. København tage hjem fra Herning med tre gode point.

Efter kampen mod F.C. København er stillingen i toppen af Alka Superliga den, at F.C. København topper rækken med 41 point, foran AaB med 35 point på 2. pladsen (og en kamp mere), mens FC Midtjylland, SønderjyskE og Brøndby IF alle følger efter med 32 point.

F.C. København har scoret 33 mål i de 19 kampe. De 33 scorede mål er fordelt på 13 mål i 1. halvleg mod 20 mål i 2. halvleg. Defensiven har lukket 13 mål ind, fordelt 6-7 på de to halvleg.

Efter scoringen mod FC Midtjylland har Nicolai Jørgensen nu fået titel af ”F.C. Københavns topscorer”. Nicolai har scoret seks Superligamål, og ligger dermed foran Kasper Kusk (5 Superligamål). På de efterfølgende pladser kommer Andreas Cornelius (4), Youssef Toutouh (4), Mathias 'Zanka' Jørgensen (3) og Federico Santander (3).

AGF OG ALKA SUPERLIGAEN 2015/16
Normalt plejer det at være spillerhandler, der tiltrækker sig mest opmærksomhed, men hos AGF er det muligvis tilgangen af Glen Riddersholm, der har været den største transferhistorie hen over vinterpausen.

Og Glen Riddersholms AGF har fået en fin kamp på foråret. I forårets første Superligakamp smed de godt nok en 2-0 føring mod OB, men de viste gode offensive takter i 1. halvleg. AGF fortsatte med at vise positive takter, da de tirsdag aften sendte SønderjyskE ude af DBU Pokalen med en sikker 3-0 kamp på udebane.

AGF ligger på 9. pladsen i Alka Superligaen med 22 point, side om side med Viborg FF på 10. pladsen men med syv point ned til Esbjerg fB på 11. pladsen, og blot et enkelt point efter FC Nordsjælland på 8. pladsen.

AGF’s målscore lyder 25-28, og de to målfarligste spillere i denne sæson har været Kim Aabech og Mate Vatsadze med henholdsvis seks og fem træffere. Men der er nok ingen tvivl om, at den hjemvendte Morten ’Duncan’ Rasmussen, vil gøre alt hvad kan kan, for at slutte øverst på AGF’s topscorerliste. Duncan er indtil videre noteret for fire sæsontræffere – dog alle iført FCM-trøjen.

Af de 25 mål AGF har scoret i denne Alka Superligaen, der er 14 af dem scoret i 1. halvleg, og AGF’s defensiv har også været mest sårbar i 1. halvleg, for ud af de 28 mål de har lukket ind, der er 19 af dem scoret før pausen.