Magtdemonstration af sultne løver

Efter endnu en imponerende flot tifo, som dækkede hele B-tribunen, fløjtede Mads-Kristoffer Kristoffersen op for et Derby, der for første gang i historien blev afviklet uden at udeholdets fans mødte op. Det er der sagt og skrevet meget om, så lad os nøjes med bare at ærgre os, og så ellers koncentrere os om kampen. Her var Brøndby mødt frem noget nær det stærkeste mandskab, og det samme var Ståle, som kunne vælge fra alle hylder bortset fra ankelskadede Stephan. I dag havde han valgt Kusk og Toutouh på kanterne, mens Verbic måtte starte på bænken.

Sidst vi mødte Brøndby kom vi først i gang efter en halv times tid, men i dag var alle klar fra første fløjt og satte gæsterne under pres. Aggressiviteten kastede to gode chancer af sig til Santander i de første seks minutter, men begge gange trak Frederik Rønnow sig sejrrigt ud af deres duel. Også Ankersen fik en ret stor mulighed, inden der var spillet 10 minutter, da Kusk spillede ham fri med hælen, men han bankede bolden fladt forbi den fjerneste stolpe.

Kusk selv havde få minutter senere også en ret stor chance, da han vendte rundt i feltet og trykke af med venstre, men også den strøg forbi.

Gæsterne var sjældne gæster i den anden ende, men en enkelt chance blev det til, da Durmisi fandt Greko, men han ramte ikke bolden ordentligt. Det gjorde Nicolai heller ikke, da Ankersen spillede ham fri med en fin, lang fremlægning, og han afsluttede ikke hårdt nok til at overrumple Rønnow.

Men vi kværnede ufortrødent videre, og kun i kortere perioder ad gangen fik Brøndby lidt luft med bolden, inden vi var over dem igen. Og vi spillede meget direkte og kom til mange afslutninger, men uden den sidste snert i præcisionen. Men så fik vi lidt hjælp af Johan Larsson, som skubbede Ludwig omkuld i feltet, efter han var strøget forbi ham, og det soleklare straffe omsatte Nicolai iskoldt til en topfortjent 1-0-føring.

2. halvleg var kun få minutter gammel, da Nicolai fik en gylden chance for at fordoble sin og holdets score. Delaney spillede ham helt fri, men han sendte afslutningen lige i maven på den fremstormende Rønnow.

Men vi fastholdt det tryk, vi havde lagt hele 1. halvleg, og stadig skabte vi chancerne til at lukke kampen definitivt. Efter en lille time slog Nicolai en fornem bold på tværs, som Santander satte indersiden på, men desværre styrede han den over mål. Kort forinden havde Verbic afløst Kusk, og midt i halvlegen måtte Toutouh også trække sig ud med noget, som desværre lignede en lille skade. Det må de næste dage vise, men ind kom en veloplagt Bashkim, og han og Verbic bidrog til at holde trykket og jagten på det andet mål.

Og det kom, bedst som Brøndby ellers var begyndt at komme lidt frem på banen og endda også skabte noget nede i vores felt, men så slog vi til med en lynende kontra. Kvist strøg afsted i højre side og slog en perfekt tværbold til Nicolai, der udplacerede Rønnow til det forløsende 2-0-mål.

Så havde Brøndby ikke mere i sig, og vi holdt fast i trykket og kørte kampen hjem uden nogen problemer. Santander var endda ved at øge i overtiden, og en sejr på fx 4-0 havde absolut ikke været ufortjent.

Men vi klager ikke - alle mand fik vist, hvad de kan præstere, når man er 100 % klar fra start til slut, og det gik i dag ud over et Brøndby-mandskab i stærkeste opstilling. Og så luner det jo altid lidt ekstra med en Derby-sejr!