Lyngby Moments: Hattrick, debutantmål og sene comeback

På hjemmebane har vi besejret Lyngby 11 gange i træk - det seneste nederlag var i august 2000 - men i 90’erne havde vi problemer med de blåblusede og vandt kun to af vores første otte hjemmekampe mod dem.

Vi har samlet nogle “Lyngby Moments” fra vores i alt 25 hjemmekampe, og vi indleder som sædvanlig med den første.

12.09.92 FCK-Lyngby 2-2: Første hjemmekamp i Parken
Det var ikke bare vores første hjemmekamp mod Lyngby, det var også vores allerførste i Parken efter indvielsen 2. september, så vi spillede vores første hjemmekampe på Østerbro Stadion.

Det var den første mulighed for at revanchere det mesterskab, mistede til Lyngby på sidste spilledag i foråret 1992, men det lignede længe en ny øretæve. Lyngby scorede nemlig to gange midt i 1. halvleg, og selv om de hjalp os ind i kampen med et selvmål lige efter pausen, udlignede vi først otte minutter før tid ved Morten Falch, som fik Superligadebut den lørdag efter en lille håndfuld TOTO Cup-kampe i sommeren 92 - og i øvrigt blev kaldt Morten Petersen i TV-indslaget af Line Baun Danielsen, hvis manuskript også mente, at Michael Schäfers trænerkollega i Lyngby hed Michael Berggreen...

Det var i øvrigt europamesteren Torben Piechniks sidste FCK-kamp, inden han blev solgt til Liverpool.

23.05.94 FCK-Lyngby 3-0 Første hjemmesejr
Kampen blev nærmest afgjort efter ti minutter, hvor vi førte 2-0 på mål af Martin Johansen og (igen) Morten Falch, og inden pausen øgede Lønstrup til 3-0.

Lønstrup tiljubles efter sit drømmemål

Dermed vandt vi for første gang fem Superligakampe i træk og lå godt til, inden de tre sidste runder i slutspillet - hvor vi desværre tabte de to, så vi måtte nøjes med sølv.

18.10.98 FCK-Lyngby 5-1: Første ægte hattrick i Parken
Efter en række tætte hjemmekampe mod Lyngby i midt-90'erne, hvor vi lidt for ofte smed nogle to-måls-føringer, så kom der andre boller på suppen denne søndag eftermiddag. Men ikke til forretten, for den serverede Lyngby ved at komme foran midt i 1. halvleg. Lars Højer udlignede dog kort efter og bragte os også foran kort efter pausen, og så kom hovedretten på bordet.

David Nielsen - der i pausen var indskiftet for Todi Jónsson - leverede på 27 minutter det første hattrick i Parken sin ombygningen i 1992 og sikrede vores til dato største sejr over Lyngby på 5-1.

30.10.10 FCK-Lyngby: 3-2 Vildt comeback og yngste målscorer
Efter 13 minutter bragte Kenneth Zohore os foran og blev dermed vores hidtil yngste målscorer. Kim Aabech udlignede kort efter, og fire minutter før tid bragte Lasse Rise Lyngby foran 2-1.

Da tegnede det til en rigtig skidt afslutning på oktober, hvor vi i forvejen lige havde tabt til Barcelona i Champions League og til AC Horsens i pokalen…

Men i et vildt comeback vandt vi på mål af Morten Nordstrand tre minutter før tid og af Sölvi Ottesen i tillægstiden og forblev ubesejrede i Superligaen i efterårssæsonen.

Sölvi spillede med en speciel skinne på den ene underarm, som han brækkede i Brøndby ca. en måned tidligere

30.04.17 FCK-Lyngby 3-0: Pavlos hurtige hattrick
Med tre mål på 12 minutter scorede Andrija Pavlovic det hurtigste FCK-hattrick nogensinde!

Det var sjette hjemmekamp i træk, vi scorede tre mål mod Lyngby, og kampen var Lyngbys 15. Superliganederlag i træk til os (hjemme og ude), hvilket var Superligarekord.

26.11.17 FCK-Lyngby 5-1: Bagud efter en time
Ligesom da David scorede hattrick i 1998, var vi her bagud 0-1 - Mayron George bragte gæsterne foran efter en times spil - men vandt alligevel 5-1. Pavlovic scorede denne gang "kun" to mål, og vores to sidste mål faldt i tillægstiden, hvor Nicolai Boilesen bl.a. scorede det første af sine hidtil to FCK-mål.