Kampreferat: Et sprudlende kvarter var nok

Stærkt fremmøde
Igen mødte der næsten 16.000 op til en fredagskamp i Telia Parken, selv om der var kickoff allerede kl. 18 og store trafikale problemer på Amager og langt ind i indre by. C-tribunen blev op til kampen ramt af delvist strømsvigt, men det blev heldigvis løst lige inden kickoff, hvor der traditionen tro også var blomster til vores to nyeste spillere, Bryan Oviedo og Pep Biel.

De var begge med fra start i en formation med seks ændringer fra i tirsdags, men vi satte os hurtigt på spillet og dominerede de første 25-30 minutter ganske markant, men uden at offensiven for alvor kom til at fungere. Det gik ofte for langsomt, og der blev spillet for meget på tværs, så Lyngbys lave 5-4-1, når vi forsvarede, ikke for alvor blev udfordret.

Måske havde en tidlig scoring løsnet lidt op, men vi havde kun en enkelt chance  indledningen, da Fischer sendte Oviedo til baglinjen og han fandt Pep Biel midt i feltet med en fin pasning, men spanieren fik ikke rent træf og afslutningen blev blokeret af en forsvarer.

Stor spilovervægt, men få chancer
Ellers blev det som sagt ikke til det helt store, selv om vores boldbesiddelse midt i halvlegen lå omkring 75-25 – men det sidste kvarter kom gæsterne mere og mere med og fik også en del dødbolde, som Kalle Johnsson eller resten af vores igen bundsolide forsvar tog sig af uden at give egentlig chancer væk.

Ti minutter før pausen fandt Jonas Wind en åbning i Lyngby-forsvaret med en godt set stikning til Pieros, men han tog et træk ind i banen, før han prøvede at afslutte og blev tacklet.

Resten af halvlegen blev decideret rodet og uskøn med mange spilstop, bl.a. fordi vi selv forfaldt til lidt for mange frispark. Lyngby var dog heller ikke de rene duksedrenge, og André Riel trak f.eks. bevidst et gult kort ved at rive Fischer omkuld i et kontraløb.

Nej, alt i alt ikke en halvleg, der går over i historien – men til gengæld var 2. halvleg kun 22 sekunder gammel, da piben fik en anden lyd!

HvirvelWinden blæste Lyngby omkuld
Pieros headede en lang bold videre til Fischer, der med godt overblik lagde bolden på tværs i feltet til Jonas – og med endnu et fornemt første touch lagde han den til rette, så han kunne sparke den fladt ind i det lange hjørne.

To minutter senere var Pieros meget tæt på at overliste Thomas Mikkelsen tæt under mål, og Falk fik også en stor chance på returbolden, som Nicolai Geertsen afværgede inde omkring målstregen.

2-0 havde lukket kampen behageligt tidligt, og det var tæt på igen ti minutter efter pausen, da Bartolec hamrede løs på en nedfaldsbold langt uden for feltet, mens Mikkelsen var langt ude af målet, men bolden susede tæt forbi.

Vores offensiv boblede pludselig med fart og tempo, og gæsterne havde meget svært ved at følge med i denne periode, som vi til sidst kronede med 2-0-målet – endnu engang sat ind af formstærke Jonas Wind. Pep Biel løftede en lækker høj bold i feltet til fremstormende Bartolec, som – da han ikke fik den forbi Mikkelsen – prikkede den tilbage til Jonas, der vendte rundt og sendte den ind ved den fjerneste stolpe. En mesterlig udnyttelse af situationen!

Cruise control uden at give chancer væk
Stage kom nu ind for Falk, og allerede i pausen havde Zeca afløst Thomsen, og fra nu af blev det mere cruise control, men stadig med muligheder for at udbygge føringen. En Jonas-skudchance blev blokeret, et fladt Bartolec-langskud voldte Mikkelsen lidt problemer, og Fischer hamrede et forsøg langt over.

Men selv om Lyngby efterhånden så mere til bolden og havde en del spil på vores halvdel, skabte de på intet tidspunkt noget farligt, og den påpasselige Johnsson tog hvad kom i nærheden af ham. Otte minutter før tid var Fischer til gengæld tæt på efter en fremragende frispilning fra Jonas, men overplacerede en smule, så den strøg forbi fjerneste stolpe.

Fischer arbejdede virkelig hårdt for sagen i dag og blev også belønnet med langvarige, opmuntrende tilråb fra tribunerne, der virkelig undte ham at få gang i målscoringen, men det var Jens Stage, der var tættest på at øge, da han i overtiden headede et hjørne lige på Mikkelsen.

Fem sejre i fem kampe
Den femte sejr i de første fem Superligakampe var en realitet, men lad os runde af med et stort skulderklap til de medrejsende Lyngbyfans, der kampen igennem støttede oprykkerne bravt og også blev længe efter slutfløjtet og klappede og sang til deres helte.