Københavnsk overtag mod Randers FC, også på udebane

F.C. KØBENHAVN VS RANDERS FC
Det er ikke mange dage siden, at F.C. København og Randers FC mødtes i kvartfinalen i DBU Pokalen, en kamp som F.C. København med en smule besvær, lidt dramatik og 30 minutters forlænget spilletid vandt med 2-1.

Men det var pokalbold, på søndag handler det om Alka Superligaen. Her har F.C. København 29 gange tidligere mødt Randers FC. Ud af de 29 kampe har F.C. København vundet 17 og de resterende 12 kampe er ligeligt fordelt på uafgjorte og nederlag. Målscoren er 48-22 i de 29 kampe.

Ses der isoleret på Superligakampene i Randers, lyder statistikken på 12 kampe fordelt på fem sejre, tre uafgjorte og fire nederlag. I Randers er målscoren 15-11, stadig med F.C. København nævnt først.

F.C. KØBENHAVN OG ALKA SUPERLIGAEN 2015/16
Der er nu spillet 23 af sæsonens 33 runder, og F.C. Københavns 14 sejre og seks uafgjorte betyder, at der er hevet 48 point i land. Det placerer F.C. København på en sikker 1. plads i Alka Superligaen, og i skrivende stund er der ni point ned til FC Midtjylland, AaB og SønderjyskE på 2., 3. og 4. pladsen. FC Midtjylland har dog allerede været i aktion i 24. spillerunde, hvor de fredag aften fik 1-1 ude mod Viborg FF.

F.C. København er ligaens næstmest scorende hold. 40 mål er det indtil videre blevet til, og de er sat ind af Nicolai Jørgensen (7), Kasper Kusk (6), Federico Santander (5), Andreas Cornelius (5), Youssef Toutouh (5), Mathias 'Zanka' Jørgensen (3), Benjamin Verbi? (2), Thomas Delaney (2), Ludwig Augustinsson (1), Marvin Pourié (1) og William Kvist (1). Desuden er der lavet to modstanderselvmål.

Ud af de 40 mål er 17 af dem scoret før pausen, mens de resterende 23 mål (pudsigt nok) er scoret efter pausen. Defensiven har lukket 17 mål ind, fordelt 10-17 på de to halvlege. Det er blevet til 10 clean sheets i denne sæson, men der skal alligevel holdes mange nuller i de sidste 10 runder, hvis sidste sæsons 18 clean sheets skal matches eller overgås.

RANDERS FC OG ALKA SUPERLIGAEN 2015/16
Randers FC’s forår i Alka Superligaen har i høj grad handlet om ”Borring og Keller”, og i mindre grad om spillet på banen. Og på banen er det ikke gået specielt godt, for det er blot blevet til fire point, en pointhøst der kun er undergået af Hobro IKs ene point.

Men i den forgangne spillerunde fik Randers FC forårets første sejr, da de i Odense vandt med 1-0 over OB, den enlige træffer sat ind af Mikael Ishak i første halvlegs sidste minut. Efter sejren er Randers FC at finde på ligaens 7. plads med 31 point. Det er blot seks point fra nummer 10 og 11, men også kun otte point efter FC Midtjylland, AaB og SønderjyskE – der alle ligger side om side med 39 point.

Randers FC er noteret for 30 Superligamål i denne sæson, fordelt 16-14 på de to halvlege. Randers FC har været farligt i de sidste 15 minutter frem mod både pausen og sidste fløjt, for 14 af de 30 mål er scoret i netop de to kvarter-lange intervaller. Hvad angår scorede mål imod, er det lykkedes for Randers FC’s modstandere at score 32 mål i alt, 11 mål i 1. halvleg mod 21 mål i 2. halvleg.