Målmandstræning

Keeperne: Fint at være "uforberedte"

Søndag eftermiddag møder vi for første gang et hold fra Kasakhstan, når vi skal teste formen mod de flerdobbelte mestre fra FC Astana.

FC Astana er ikke noget ukendt hold i international sammenhæng efter deres optræden i både Champions League- og Europa League-gruppespillet, ligesom de også mødte FC Midtjylland to gange i sommer.

Men vores målmænd går alligevel ind til kampen uden at kende lige så meget til modstanderen, som hvis det var en turneringskamp. Det er dog helt normalt i træningskampe, og det bekymrer ikke målmandstræner Kim Christensen og hans keepere.

“I europæiske kampe forbereder vi os selvfølgelig grundigt med video m.m., men de her kampe tager vi som de kommer. På onsdag har vi en bedre ide om Örebros spillestil, fordi vi kender mere til svensk fodbold end til Kasakhstan og USA - eller ligesom de gange, vi har mødt hold fra Kina og Sydkorea,” siger Kim.

“Det kan nok være meget sundt engang imellem, at man må tage det som det kommer. Jeg er også vokset op i en tid, hvor man sket ikke brugte den slags i forberedelserne til turneringskampe, men hvor man bare gik ud og spillede,” tilføjer Stephan, der er årgang 81.

Jesse er årgang 93 og mere vant til de nye tider, hvor der er data og video på næsten alt, men han er heller ikke bekymret:

“Jeg har f.eks. prøvet det mange gange i ungdomslandskampe for Finland, og jeg synes det er fint, at vi engang imellem må stole på vores intuition og “læse” kampen undervejs uden på forhånd at have studeret deres spillestil, indlæg, afslutninger, dødbolde osv. Så hvis de får et straffe, må man bare prøve at lure skytten, så godt man kan,” fortæller Jesse.

“Selv om man har studeret en modstander grundigt, kan man jo heller aldrig være 100 % sikker på, hvor en bestemt spiller afslutter, men selvfølgelig er det i sidste ende en fordel at have set  modstanderen, uanset om du er målmand eller markspiller,” tilføjer Kim.

Du kan selv se, hvordan det går mod FC Astana søndag kl. 13 (dansk tid) - læs mere her om hvor og hvordan du streamer kampen.