Kampreferat: Wis vs. FCK

F.C. Københavns cheftræner kunne efter de 90 minutter mod de polske mestre fra Wisla Krakow være godt tilfreds med sit holds indsats. Københavnerne kom ud til kampen som lyn og torden, og spillede mere eller mindre polakkerne ud af banen i de første små tyve minutter. Herefter tog Krakow over i godt lige så lang tid, mens resten af kampen blev meget lige.

- Jeg er godt tilfreds med præstationen. Vi starter rigtig godt og kommer også fortjent foran i det, der skal vise sig at blive vores bedste periode i kampen. Wisla Krakow kommer så tilbage og får udlignet fortjent, mens vi i resten af kampen har et lille overtag og de største chancer, starter Solbakken.

Libor Sionko, der fik en flot introduktion af stadionspeakeren i øvrigt, samt Zdenek Pospech og Atiba Hutchinson har kun trænet i tre dage. Det kunne man godt se på deres spil, mente Ståle.

- Det er klart, at med kun tre dages træning, så manglede de tre spillere lidt i forhold til de andre. Men jeg synes trods alt de gjorde det godt, og der var flere gode aktioner fra alle tre. Ulrik Laursen var en af vores bedste i dag. Han spillede godt og viste stor autoritet, mens både Hjalte og William arbejder stenhårdt på den centrale midtbane, fortsætter Solbakken.

Og som afrunding på tirsdagens kamp, mente cheftræneren:

- Overordnet set var det uafgjorte resultat ganske fair. Det var en kamp i et højt tempo mod en god modstander, så vi er godt tilfredse med det hele, sluttede cheftræneren før turen gik tilbage til hotellet på cykel.

KAMPEN MINUT FOR MINUT:

90' Kamp slut. Måske ikke helt fortjent, at Wisla Krakow får uafgjort her. FCK havde de fleste chancer, og mest spil. FCK.DK vender tilbage senere på aftenen med reaktioner fra Bad Radkersburg.

85' Efter de mange udskiftninger spiller Junior alene på toppen med en 5-mands midtbane bag sig, hvor Nikolaj Hansen er den mest defensive.

83' Sionko ud, Nikolaj Hansen ind.

83' FCK fortsætter med at kontrollere kampen, men mangler lige det sidste oppe foran.

81' Sionko sparker over mål på frisparket.

80' Frispark på kanten af feltet begået mod Mads Laudrup.

80' Danni Jensen ind i stedet for Nordstrand.

75' Mads Laudrup kommer ind for Oscar Wendt.

73' Kampen er inde i en lidt stille periode nu, hvor der ikke sker det helt store. Begge hold er meget påpasselige.

65' FCK.DK har lige fanget den udskiftede Mikael Antonsson og spurgt til situationen, hvor Wisla fik straffe i 1. halvleg. Læs hans vurdering her.

62' Nordstrand kommer højest på et frispark fra Oscar, som mindede meget om situationen ved 1-0-målet, men hans hovedstød går over mål. Københavnerne har fået et lille overtag i kampen på det seneste.

60' Zanka, der netop er kommet på banen, har et rigtig godt hovedstød efter et fint indlæg fra Hjalte, men bolden stryger lige forbi mål.

58' Tre udskiftninger - ud er gået Antonsson, Atiba og Ailton, og ind er kommet Zanka, Niclas Jensen og Junior. Oscar er rykket op på venstre midtbane i stedet for Atiba. Det er en meget lige kamp nu, tæt og intens.

55' Wislas bedste angreb i kampen, men afslutningen fra kanten af feltet tager Jesper Christiansen sig sikkert af.

52' Hjørne til Wisla Krakow

51' Atiba erobrer bolden godt på venstrekanten, hvor han igen er tilbage, men indlægget savner præcision.

47' En forholdvis ufarlig bold får lov til at passere gennem hele FCK-forsvaret, og bliver lige pludselig farlig. Heldigivs er der ingen polakker i nærheden.

46’ Anden halvleg er i gang. Ingen udskiftninger hos F.C. København.

45' Pause.

42' Sionko skyder fra 20 meter, men keeperen redder.

37' FCK har fået mere fat igen, og Ståle har godt gang i de norske gloser på sidelinien.

31' Sionko og Hutchinson har byttet plads på kanterne.

30' Wisla Krakow har overtaget initiativet i kampen, og er kommet frem til et par halvfarlige forsøg.

25' 1-1, Cleber de Lima. Antonsson kommer for sent i en tackling ved baglinien, og dommeren dømmer resolut straffe. De Lima scorer sikker.

25' Straffe til Wisla!

23' Vi er halvvejs i første halvleg, og det efterlader en med det indtryk, at FCK startede klart bedst i det første kvarter, og kunne sagtens have været foran med et mål eller to mere. I de seneste 10 minutter er Wisla dog vågnet op, og byder nu løverne meget kraftigere modstand.

22' Første polske afslutning....10 meter forbi mål.

18' Wisla er kommet længere frem, og er bedre med i kampen nu.

17' Så var Wisla Krakow for første gang i FCK's målfelt...det førte dog ikke til noget.

15' Nærmest identisk chance til Sionko. Igen står målmanden i vejen. Hjørne til FCK.

12' God chance til William Kvist, der kommer bagom om forsvaret, men afslutter lige på målmanden. Hjørne til FCK.

10' Hjørne til FCK

9' FCK er startet rigtig godt. Fine kombinationer, mens Krakow ikke har været mere end 15 meter inde på løvernes banehalvdel.

5' Fint forsøg fra distancen af Libor Sionko. FCK har haft kontrol indtil videre.

2' Et frispark fra Oscar Wendt i højre side svæver ind over til Laursen, der kommer højest og header den ned i det ene målhjørne uden chance for den polske keeper.

2' 1-0! Ulrik Laursen

1' Kampen er i gang

0' Ulrik Laursen er anfører i dagens kamp.

0' Stadionspeakeren råber nu navnene i startopstillingerne op mere eller mindre euforisk. Især Libor Sionko bliver præsenteret med en ét minut lang fortale...

0' Så er FCK.DK på plads på Thermenstadion i Bad Radkersburg. Her er vel omkring 50 tilskuere indtil videre. Det er en smule overskyet men det ser ikke ud til at det kommer til at regne.